۴ آبان ۱۳۹۳، ۱۲:۵۱

حسن نژاد خبر داد:

ایجاد دومین سازمان مدیریت بحران شهرداری های کشور در تبریز

ایجاد دومین سازمان مدیریت بحران شهرداری های کشور در تبریز

تبریز- خبرگزاری مهر: مدير بحران شهرداري تبريز از ایجاد دومین سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری های کشور در تبریز خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود حسن نژاد یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به این خبر گفت: با توجه به اينكه شهرداری ‌ها مسئولیت ‌های ذاتی در شهرها و کلانشهرها دارند و از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار هستند، می ‌توانیم از ظرفیت شهرداری ‌ها در پیشگیری و مقابله با بحران ‌ها بهره ببریم و بر همین اساس دومین سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری های کشور پس از تهران، فعالیت خود را در مجموعه شهرداری تبریز آغاز کرده است.

وي افزود: ايجاد مديريت يكپارچه در امر پيشگيري، سياستگذاري، برنامه ريزي، پژوهش، ايجاد هماهنگي و انسجام در زمينه هاي اجرايي و عملياتي، اطلاع رساني متمركز و نظارت بر مراحل مختلف مديريت بحران و ساماندهي و بازسازي مناطق آسيب ديده شهر براساس وظايف شهرداري ها و نيز استفاده از همه امكانات و لوازم در مواجهه با حوادث طبيعي و سوانح پيش بيني نشده از اهداف شكل گيري این سازمان است.

حسن نژاد در ادامه تصریح کرد: در حقيقت مديريت جامع بحران، فرآيند برنامه ريزي، عملكرد و اقدامات اجرايي است كه توسط دستگاه هاي دولتي، غير دولتي و عمومي پيرامون شناخت و كاهش سطح مخاطرات و مديريت عمليات مقابله و بازسازي و بازتواني منطقه آسيب ديده صورت مي پذيرد.

وی با اشاره به برخی از وظایف این سازمان گفت: افزایش سطح ایمنی و کاهش سطح خطر آفرینی شهر با انجام هماهنگی ها،‌ بررسی ها،‌ مطالعات، پژوهش ها،‌ آموزش و اقدامات اجرایی ذی ربط قبل از وقوع به منظور پیشگیری و آمادگی جهت مقابله با بحران همچنين اتخاذ ساز و کار قانونی و اجرایی برای حفظ حریم ها، کاربری ها و حریم رودخانه ها و جلوگیری از تغییر کاربری های بدون مداقه در معیارهای قانونی و عملی صورت می پذیرد نيز جزو وظايف و موارد پيش بيني در اين سازمان هستند.

مدیرعامل سازمان مدیریت بحران شهرداری تبریز، تامین تجهیزات ایمنی و امداد، تقویت زیرساخت‌های مدیریت بحران و اجرای رویکردهای مستمر فرهنگی و اطلاع‌رسانی را محورهای مهم فعالیت‌ها و اقدامات این سازمان خواند.

حسن‌نژاد ادامه داد: تامین تجهیزات مورد نیاز به تفکیک هر یک از مناطق ده گانه از قبیل ژنراتورها، چادرها و کپسول های ویژه ضدحریق طبق بودجه سال 93 پیگیری می شود.

وی خاطرنشان کرد: تامین دستگاه شبیه ساز بحران از جمله تجهیزات مورد توجه حفظ ایمنی و آمادگی بوده و در مراحل خریداری است.

مدیرعامل سازمان مدیریت بحران شهرداری تبریز، تصریح کرد: این دستگاه شبیه ساز ویژه با قابلیت ایجاد هشت نوع بحران طبیعی و ایجاد پیامدهای نظیر هر بحران، نقش موثری در تقویت تمرین ها و کیفی سازی مانورهای حوزه بحران، خواهد داشت.

حسن‌نژاد با تاکید بر تقویت زیرساخت‌های بهداشتی در حوزه بحران گفت: علاوه بر رسیدگی مستمر به وضعیت سرویس‌های بهداشتی پارک‌ها و بوستان‌ها، هم اکنون 38 سرویس بهداشتی سیار با سه چشمه در اختیار شهرداری تبریز است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ترجمه كتاب "ارائه راهكارهاي اصلي كاهش ريسك سوانح در شهرهاي بزرگ" در مديريت بحران شهرداري تبريز گفت: این کتاب در واقع مربوط به مطالعه موردي شهر مترومانيلا در كشور فيليپين و كاتماندو در كشور نپال است که از مهمترين اهداف ترجمه و تدوين این مجموعه، كاربردي بودن نتايج اين تحقيقات در خصوص مديريت ريسك سوانح و به خصوص خطر زلزله محسوب می شود.

مدير بحران شهرداري تبريز در پایان با بیان اینکه این كتاب مطالعاتی علمي توسط انيستيتو بين المللي مديريت شرايط اضطراري (EMI) جهت ارائه راهكارهاي مناسب براي مناطق پرخطر و آسيب پذير در مقابل زلزله است، اظهار داشت: این مجموعه که طرحی كاربردي و اجرايي را براي پيشگيري، آمادگي و مقابله صحيح با خطرات زلزله ارائه می کند، در قالب همايشی نيمروزه و با حضور مسوولان EMI و شهرداري كلان شهر تبريز به طور رسمي رونمايي خواهد شد.

کد خبر 2409764