به گزارش خبرنگار مهر، سید هاشم قیاثی ظهر یکشنبه در نشست خبری از تشكیل ۹۰ شورای احیای امر به معروف و نهی از منكر در ادارات خراسان رضوی خبر داد و گفت: همچنین در صنوف فعال مشهد و شهرستان ها به ترتیب ۸۵ صنف در مشهد و ۱۰۷ صنف در شهرستان ها دارای شورای احیای امر به معروف و نهی از منكر هستند.
وی ادامه داد: تعداد هیئت های مذهبی كه دارای شورای احیای امر به معروف و نهی از منكر هستند ۱۳۵ هیئت در مشهد و ۲۱۱ هیئت در شهرستان ها است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منكر خراسان رضوی به آغاز هفته احیای امر به معروف و نهی از منكر اشاره كرد و گفت: جامعه اسلامی كه معتقد به بحث امامت است نباید به معصیت آلوده در غیر این صورت دچار انحطاط و انفعال شده و دگرگونی های ارزشی در آن اتفاق می افتد به این معنا كه باطل جای حق را می گیرد مانند اتفاقی كه در كربلا افتاد.
وی افزود: یكی از مهمترین موضوعاتی كه امروز در رابطه با امر به معروف و نهی از منكر در جامعه شاهدش هستیم، جهل ما نسبت به اثرات مثبت این دو فریضه الهی است كه اگر در جامعه پیاده شود شاهد اثرات مثبت آن در حوزه امنیت اجتماعی خواهیم بود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منكر خراسان رضوی تصریح كرد: در اصل هشتم قانون اساسی امر به معروف و نهی از منكر در سه سطح مردم به مردم، مردم به دولت و دولت به مردم بیان شده است و تاكید مقام معظم رهبری نیز بیشتر در حوزه مسئولین است چرا كه اگر آنها این امر را رعایت و اجرا كنند مردم نیز با الگو گرفتن از آنها با اراده ای مصمم تر كار را دنبال خواهند كرد.
قیاثی در ارتباط با نبود عزم جدی مدیران در بحث اجرای امربه معروف و نهی از منكر عنوان كرد: متاسفانه ما امروز این اراده جدی را در مسئولین كمتر می بینیم، چنانچه مسئولین در حوزه معروفات عملكرد خوبی داشته باشند، ما خود به خود شاهد كاهش منكرات در سطح دستگاه ها و جامعه خواهیم بود.
وی اضافه كرد: ما از مسئولین خواسته ایم تا در دستگاه های اجرایی خود در قالب شوراهای امر به معروف و نهی از منكر اقدامات لازم را در حوزه فعالیتی خود انجام دهند و در جلسات برنامه ریزی، اهداف اجرایی خود را عملیاتی كرده و در پایان سال عملكرد خود را در حوزه امر به معروف و نهی از منكر ارزیابی كنند.
ستاد امر به معروف و نهی از منكر یك ستاد اجرایی نیست
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منكر خراسان رضوی گفت: ستاد امر به معروف و نهی از منكر یك ستاد اجرایی نیست بلكه وظیفه هماهنگی، برنامه ریزی و نظارتی را در این حوزه دارد.
وی توضیح داد: ریاست شوراهای احیای امر به معروف و نهی از منكر در استان ها با امام جمعه استان و قائم مقام ایشان استانداران هستند كه شامل چهار معاونت، ادارات و كارخانجات، تشكل های مردمی، فرهنگی، سازمان های اجرایی می شود.
قیاثی افزود: اعضای ما در ستاد شورای سیاست گذاری احیای امر به معروف و نهی از منكر خراسان رضوی ۱۵ مدیر از دستگاه های مختلف هستندكه شامل فرماندهی انتظامی، مدیران دانشگاه ها و ادارات فرهنگی و امنیتی است و در قالب جلساتی كه در شورا برگزار می شود طرح های پیشنهادی توسط این افراد مصوب و به اجرا در می آیند كه ستاد احیا امر به معروف و نهی از منكر وظیفه نظارتی خود را بر عملكرد آنها را دارد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منكر خراسان رضوی ادامه داد: تاكنون ۱۵ طرح تصویب شده در استان داشتیم كه با حضور مدیران دستگاه ها به تصویب رسیده است.
وی به عملكرد ضعیف بعضی از مسئولین در حوزه احیای امر به معروف و نهی از منكر اشاره كرد و گفت: در همین راستا و در جهت تشویق مدیران به احیا امر به معروف و نهی از منكر قصد داریم تا در پایان هفته احیا امربه معروف و نهی از منكر از مسئولین و مدیرانی كه به صورت جدی طرح های اجرایی دستگاه های خود را پیگیری كرده اند طی مراسمی تشكر و قدردانی لازم را انجام دهیم.
قیاثی در ارتباط با بحث های آموزشی در حوزه احیای امر به معروف و نهی از منكر بیان كرد: با توجه به اینكه آموزش از جمله وظایف ذاتی این ستاد است طرحی تحت عنوان طرح جامع آموزش مصوب شد كه با حضور خبرگان آموزشی محتوای آموزشی ستاد متناسب با نیازهای تمامی اقشار و گروه های جامعه باشد. این محتواهای آموزشی در دو سطح عمومی و تخصصی تنظیم شده است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منكر خراسان رضوی عنوان كرد: در ۱۶ مركز تجاری مشهد شورای احیای امر به معروف و نهی از منكر فعال شده است كه شورای آنان از معتمدین مجتمع های تجاری انتخاب می شوند.
وی به وضعیت شوراهای احیای امر به معروف و نهی از منكر در شهرستان ها اشاره كرد و گفت: تاكنون در ۲۲ شهرستان، شورای امر به معروف و نهی از منكر راه اندازی شده است. همچنین دستورالعمل خاصی از امر به معروف و نهی از منكر برای پنج شهر كاشمر، گناباد، فریمان، تربت حیدریه، به صورت پایلوت اجرایی می شود كه باعث ایجاد موج مثبت، فراگیری و فرهنگ سازی در این حوزه می شود.
قیاثی از فعالیت های انجام شده در بخش علمی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منكر خبر داد و افزود: یكی از برنامه های ستاد، برگزاری همایش علمی و پژوهشی بررسی جلوه های عملی و نظری امر به معروف و نهی از منكر در سیره رضوی بود كه در قالب جشنواره بین المللی امام رضا (ع) با هدف توسعه و ترویج فرهنگ رضوی با بهره گیری از پژوهش های كاربردی در زمینه امر به معروف و نهی از منكر بوده است.
امر به معروف و نهی از منكر اقدامی مناسبتی و فصلی نیست
وی با بیان اینكه نباید نگاه ما در حوزه امر به معروف و نهی از منكر مناسبتی و فصلی باشد تصریح كرد: ما نباید تنها در یك هفته خاص به بحث احیای امر به معروف و نهی از منكر بپردازیم بلكه امر به معروف و نهی از منكر ضرورتی است كه هر لحظه در سطح های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را تحت تاثیر قرار می دهد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منكر خراسان رضوی در ارتباط با نقش رسانه ها در امر به معروف و نهی از منكر، اظهار كرد: رسانه ها می توانند با پیگیری عمكلرد مسئولین، آنها را با نقد منصفانه مورد ارزیابی قرار دهند تا شاهد اثر گذاری بیشتر دستگاه ها در سطح جامعه باشیم.
وی در ارتباط با برنامه های ستاد احیا امر به معروف و نهی از منكر در مشهد و شهرستان ها گفت: ما تلاش می كنیم با نگاهی همه جانبه، دستور العمل ها و برنامه های لازم را به صورت متمركز در مشهد و غیر متمركز در شهرستان ها اجرایی كنیم.
قیاثی در تشریح برنامه های این هفته افزود: در اول محرم گردهمایی بزرگ سرپرستان هیئت های مذهبی امشب ساعت ۲۰.۳۰ با سخنرانی سردار امیری مقدم در مهدیه مشهد برگزار می شود.
وی گفت: فردا نیز حرکت نمادین اهل بیت از میدان ۱۵ خرداد به سمت حرم مطهر رضوی انجام می شود و در روز سه شنبه ضابطان تذکر لسانی در بیت و الزهرا گرد هم می آیند.
دبیر ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر افزود: در چهارم محرم نیز برنامه تجلیل از خادمان و فعالان امر به معروف و نهی از منکر در هیئت های مذهبی را داریم.
قیاثی با اشاره به برنامه های پنجشنبه گفت: در این روز همایش احیا فرضین با حضور اندیشنمدان، نخبگان، دانشجویان و طلاب حوزه علمیه در بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی و با سخرانی امام جمعه مشهد ساعت ۹ صبح برگزار می شود.
وی همچنین افزود: گردهمایی سرپرستان شوراهای فرضین هیئت های مذهبی مساجد و موسسات خیریه روز ۸ آبان برگزار می شود.
قیاثی عنوان كرد: تجمع بزرگ اصناف، هیئت های مذهبی، موسسات و گروهای تذکر لسانی در محل نماز جمعه از دیگر برنامه های این روز می باشد.
دبیر ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر افزود: در هفتمین روز از محرم همایش بزرگ امر به معروف و نهی از منکر، تجلیل از خانواده ها و فعالان امر به معروف و نهی از منکر نیز تدارک دیده شده است.
وی گفت: یادواره حضرت علی اکبر و قاسم(ع) با حضور دانش آموزان در روز شنبه دهم آبان از میدان شهدا به سمت حرم مطر رضوی برگزار می شود.