به گزارش خبرنگار مهر، فریدریش اشتیفت ظهر دوشنبه در دیدار با شهردار خرم آباد زیبایی های شهر خرم آباد را منحصر بفرد خواند و اظهار داشت: به محض ورود به شهر خرم آباد تحت تاثیر زیبایی های آن قرار گرفتم و با دیدن قلعه زیبای فلک الافلاک و پل صفوی متوجه شدم خرم آباد دارای ظرفیت های فراوان در زمینه گردشگری است.
وی با بیان اینکه موارد مشابه و موازی بین شهر خرم آباد و شهرهای کشور اتریش وجود دارد عنوان کرد: کشور اتریش با هشت میلیون نفر جمعیت و مساحتی بالغ بر ۶۸ میلیون متر مکعب بعنوان کشوری کوهستانی با منابع آب فراوان و جاذبه های گردشگری به حساب می آید.
سفیر اتریش در تهران افزود: سالانه بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلیون گردشگر از مکان های مختلف اتریش دیدن می کنند بطوریکه بخش عمده ای از تولید ناخالص ملی این کشور از محل گردشگری تامین می شود.
اشتیفت به برخی ظرفیت های کشور اتریش اشاره کرد و بیان داشت: اتریش مقر برگزاری کنفرانس ها و همایش های بین المللی است و سالیانه صدها هزار نفر برای شرکت در همایش های مختلف از جمله همایش های پزشکی به اتریش سفر می کنند.
وی اضافه کرد: در واقع افرادی که در این همایش ها شرکت می کنند گردشگر محسوب می شوند چرا که با خانواده خود به این کشور سفر کرده و روزهای زیادی را در این کشور سپری می کنند و خوب خرج می کنند بنابراین اتریش در زمینه گردشگری ظرفیت مناسبی است.
سفیر اتریش در تهران با اشاره به اینکه اتریش مدارس آموزش عالی مدیریت گردشگری فراوانی دارد افزود: تمرکز مراکز آموزش عالی گردشگری روی مدیریت هتل و هتل داری است و اکوتوریسم هم جزء موارد اموزشی این مراکز است.
اشتیفت لرستان را دارای ظرفیت ژئوتوریسم و اکوتوریسم دانست و گفت: علاوه بر این دو کشور ایران و اتریش در زمینه های فرهنگی نیز موارد مشابهی دارند بنابراین این امر زمینه همکاری دو کشور را فراهم می کند.
وی با بیان این مطلب که تاریخ تمدن اتریش به پای قدمت تمدن لرستان نمی رسد افزود: هرچند شهر وین قدمتی دو هزار ساله دارد اما آن هنگامی که هنرمندان لرستانی برنز و مفرغ تولید می کردند گذشتگان ما در اتریش دنبال شکار بودند.
سفیر اتریش در تهران یادآور شد: در دیداری که با استاندار لرستان داشتیم در خصوص برپایی نمایشگاه های مختلف فرهنگی بحث و تبادل نظر صورت گرفت و اتریش در مقابل پیشنهاد برگزاری نمایشگاه محصولات برنز و مفرغ در این کشور علاقه زیادی نشان خواهد داد.
اشتیفت اظهار داشت: در بازدیدی که از قلعه فلک الافلاک بعمل آمد متوجه شدیم تنها بخشی اندکی از سرمایه تاریخی لرستان در موزه این قلعه و در معرض دید قرار گرفته و فکر می کنم می توان نمایشگاه های فرهنگی متعددی از سرمایه های تاریخی دو کشور برپا کرد.
وی به همکاری بسیار مناسب ایران و اتریش در زمینه های فرهنگی اشاره کرد و بیان داشت: کشور اتریش از حدود ۶۰ سال پیش مرکز انجمن فرهنگی در ایران دارد و ایران نیز یک انجمن فرهنگی در وین دارد و پروژه های فرهنگی مشترکی بین دو کشور انجام شده است.
سفیر اتریش در تهران در پاسخ به پیشنهاد شهردار خرم آباد مبنی بر برگزاری هفته های فرهنگی ایرانی در شهر وین گفت: شهرداری وین نیز علاقمند به برگزاری هفته های فرهنگی ایرانی در این شهر است و من می توانم پیشنهاد دهم هفته های فرهنگی با تمرکز بر استان لرستان در وین انجام شود.
اشتیفت در مورد مطرح شدن پیشنهاد خواهرخواندگی لرستان با وین افزود: در حال حاضر شهرداری وین قراردادهای خواهر خواندگی با شهرهای مختلف انعقاد نمی کند ولی می توان بین خرم آباد و یکی دیگر از شهرهای اتریش قرارداد خواهر خواندگی منعقد کرد.
وی عنوان کرد: در دیداری که با رئیس داشنگاه لرستان داشتم راه های امکان همکاری دانشگاهی بین دو طرف بررسی شد و من ارتباط بین دانشگاه لرستان با دانشگاه های اتریش را تضمین کردم.
سفیر اتریش در تهران حضور در لرستان را بسیار مسرت بخش دانست و تصریح کرد: جو بسیار زیادی بر این شهر حاکم است و کوه های اطراف فضای شهر را دلنشین کرده و مردم خرم آباد بسیار آرام به نظر می رسند بطوریکه آرامش آن ها به ما نیز منتقل شده است.