۶ آبان ۱۳۹۳، ۱۳:۵۱

افراسيابي:

منابع طبیعی را باید با ایجاد انگیزه و مشارکت مردمی مدیریت کرد

منابع طبیعی را باید با ایجاد انگیزه و مشارکت مردمی مدیریت کرد

سنندج - خبرگزاری مهر: مدیرکل حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه دولت به تنهایی قادر به مدیریت منابع طبیعی نیست، عنوان کرد. منابع طبیعی را باید با ایجاد انگیزه و مشارکت مردمی مدیریت کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن افراسیابی ظهر سه شنبه در کارگاه آموزشی بررسی پروژه های حفاظت و حمایت ادارت منابع طبیعی و آبخیزداری سراسر کشور در سنندج به بیان مطالبی در خصوص وضعیت منابع طبیعی کشور و ضرورت حفاظت و توجه به آن پرداخت و گفت: علارغم تلاش های زیادی که برای حفظ و حراست از منابع طبیعی صورت گرفته متاسفانه از شرایط مطلوبی برخوردار نیست و توجه و فعالیت بیشتری در این راستا نیازاست.

وی عنوان کرد: افت شدید آب های زیرزمینی، کاهش پوشش گیاهی، بحث ریزگردها، خشک شدن چشمه ها وقنوات و غیره شاخص هایی است که نشان از وجود مشکلاتی در منابع طبیعی و اینکه در این عرصه حرکت رو به جلویی نداریم، است.

وی اظهارداشت: اکنون یکی از الزامات کارها واقدامات این است که در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها توجه ویژه و همچنین تعامل بیشتری با دستگاه های مرتبط و اثرگذار در عرصه منابع طبیعی و آبخیزداری داشته باشیم.

مدیرکل حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور بر افزایش مشارکت های مردمی تاکید کرد وافزود: هر کاری که مردم در آن حضور نداشته باشند قطعا ناقص اجرا خواهد شد لذا باید در زمینه حفاظت از عرصه های طبیعی مشارکت مردمی لحاظ شود.

افراسیابی ادامه داد: در تعیین راهبردهای جدید تاکید بر مشارکت های بیشتر مردمی است و در بین سیاست اجرایی جای معناداری برای مشارکت مردمی نه با شعار بلکه با واقع بینی و کار کارشناسی باید باز شود.

وی از مدیران ادارات حفاظت و حمایت منابع طبیعی در کل کشور خواست جایگاه واقعی خود را بشناسند تا در سازمان حرفی برای گفتن داشته باشند.

وی بیان کرد: از این فرصت که دولت یازدهم توجه ویژه ای به بحث حفاظت و حمایت از منابع طبیعی دارد باید تلاش کنیم نهایت بهره و استفاده را ببریم.

مدیرکل حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به رشد چشمگیر اعتبارات اشاره و عنوان کرد: اختصاص اعتبارات امسال به بخش حفاظت و حمایت سازمان نسبت به سنوات گذشته بی سابقه بوده است.

افراسیابی اظهارداشت: بیش از 15 میلیارد تومان به این بخش اختصاص پیدا کرده که تاکنون 28 درصد از آن به استان ها ابلاغ و تخصیص پیدا کرده است.

وی بیان کرد: رئیس حفاظت باید به اجرای پروژه های حفاظتی و بررسی عوامل تهدیدی و تخریبی و برنامه ریزی در راستای رفع آنها بپردازد نه اینکه 80 درصد فعالیت خود را به بحث معدن اختصاص دهد.

وی عنوان کرد: در این برهه کنونی باید نگاه سنتی را کنار گذاشته و دیدی جامع و به روز نسبت به منابع طبیعی داشته باشیم.

مدیرکل حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهارداشت: امروزه که با افزایش سطح تخریب ها، زمین خحواری و سودجویی در بخش معدن مواجه هستیم باید نگاه و رویکرد خود را تغییر دهیم تا به خوبی با این عوامل مقابله کنیم.

افراسیابی با بیان اینکه دولت به تنهایی قادر به مدیریت منابع طبیعی نیست، افزود: منابع طبیعی را باید با ایجاد انگیزه و مشارکت مردمی مدیریت کرد.

این کارگاه آموزشی از امروز به مدت دو روز در سنندج برگزار می شود و  فردا 7 آبان ماه شرکت کنندگان در این کارگاه از پروژه های اجرایی حوزه حفاظت منابع طبیعی استان کردستان بازدید می کنند.

 

 

کد خبر 2411566