به گزارش خبرنگار مهر، حسین شریعتمدار صبح چهارشنبه در نشست خبری در محل اداره صنعت، معدن و تجارت چناران گفت: این شهرستان در مجموع با داشتن ۵۷ معدن تاکنون توانسته است برای ۳۸۰ نفر بطور مستقیم اشتغال ایجاد کند.
وی ادامه داد: چناران از نظر تعداد معدن رتبه سوم و از نظر ذخیره اسمی رتبه پنجم را در استان خراسان رضوی دارد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان چناران افزود: تعداد ۲۰ مورد پروانه اکتشاف صادر شده که اغلب این مجوزها مربوط به سنگ لاشه، سیلیس، طلا، ذغال سنگ، آهن و سرب بوده و در کنار آن نیز تعداد ۲۳ مورد گواهی کشف نیز صادر شده است که مربوط به سنگگ لاشه، خاک صنعتی، مخلوط کوهی و آهک می باشد.
وی به حوزه تجارت شهرستان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد ۳۵۶۰ واحد صنفی دارای پروانه کسب در چناران فعالیت می کنند که از این تعداد ۱۳۳۳ مورد واحد صنفی توزیعی، ۷۲۷ واحد خدماتی، ۳۹۷ واحد تولیدی و ۸۸۹ واحد صنفی فنی به فعالیت می پردازند.
شریعتمدار ادامه داد: در شهرستان چناران و در مجموع ۲۰ اتحادیه با ۱۳۵ رسته صنفی مشغول به فعالیت هستند.
وی به حوزه صنعت نیز اشاره کرد و افزود: چناران از نظر تعداد و سرمایه گذاری جایگاه ششم و از نظر اشتغال رتبه چهارم استان است که در سال جاری نیز تعداد ۴ پروانه بهره برداری باحجم سرمایه گذاری ۱۰۹ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۷۲ نفر صورت گرفته است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان چناران افزود: صدور ۹ پروانه بهره برداری از ابتدای دولت یازدهم با حجم سرمایه گذاری ۱۸۴۰۹۷ میلیون ریال و اشتغال بالغ بر ۱۶۲ نفر، صدور ۷۸ جواز تاسیس با حجم سرمایه گذاری ۲۸۲۴۴۱۴ میلیون ریال و اشتغال بالغ بر ۱۸۳۳ نفر، نیز صورت پذیرفته است.
وی در ادامه ضمن اشاره به پتانسیل های بخش صنعت چناران، گفت: نزدیکی به شهرستان مشهد و قرارگیری در مسیر ترانزیتی اصلی، جهت مصرف کالاها و محصولات صنعتی ظرفیت بالای تولید محصولات کشاورزی، دامی و مواد معدنی، دسترسی به بازار مصرف ۲۰ میلیونی زوار حضرت رضا (ع)، قرار گیری در مسیر راه آهن مشهد – گرگان و وجود شهرک صنعتی با وسعت حدود ۱۲۰۰ هکتار از جمله پتانسیلهای بخش صنعت این شهرستان است.
شریعتمدار اظهار کرد: وجود صنایع معدنی در شهرستان به عنوان فرصتی برای توسعه استخراج مواد معدنی، ساخت و سازهای زیاد در شهرستان، وجود نیروی انسانی جوان آماده به کار، وجود ذخایر معدنی بالا در این شهرستان اعم از سنگ لاشه، مرمریت، آهک، مالون و ... نیز از جمله پتانسیل های بخش معدن چناران است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان چناران به چالش های بخش صنعت شهرستان اشاره کرد و بیان داشت: فرسوده بودن تجهیزات و ماشینآلات برخی شرکت ها، انرژیبر بودن و سرانه بالای مصرف انرژی در بخش صنعت، عدم سامان دهی صنایع خارج شهر به درون شهرک صنعتی و عدم وجود دامداری های بزرگ صنعتی با توجه به ظرفیت خالی صنایع فرآوری شیر از مهم ترین مشکلات پیش روی صنعت این شهرستان است.
شریعتمدار ادامه داد: همچنین مشکلاتی از قبیل عدم سرویس دهی مناسب به شهرک صنعتی چناران از سوی مخابرات و عدم خطوط فیبر نوری، عدم تکمیل جاده ترانزیتی چناران (عدم تکمیل کمربندی چناران)، عدم تفویض اختیار تمام جوازهای صنعتی به شهرستان، زمان بر بودن استعلامات محیط زیست به دلیل عدم وجود شرکت های زیست محیطی مورد تأیید سازمان محیط زیست و ورود کالاهای قاچاق و کالاهای وارداتی مشابه محصولات صنعتی، با قیمت پایین تر از دیگر مشکلاتی است که حرکت چرخ صنعت چناران را کند کرده است.