۹ آبان ۱۳۹۳، ۱۰:۴۱

ویشته:

52 قرنطینه مرزی دام در کشور وجود دارد/ دام‌ها باید هویت دار شوند

52 قرنطینه مرزی دام در کشور وجود دارد/ دام‌ها باید هویت دار شوند

قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی دامپزشکی کشور با بیان اینکه تعداد قرنطینه‌های مرزی در کشور به 52 پست می‌رسد، گفت: باید در جهت تقویت کشتارگاه‌ها و مراکز بسته بندی در استان‌ها مرزی تلاش کنیم تا جلوی ورود دام از استان‌های مرزی به سمت عمق کشور گرفته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن ویشته طی سخنانی در جلسه قرارگاه پدافند زیستی استان قم که شامگاه پنج‌شنبه با حضور رئیس سازمان پدافند غیرعامل، استاندار، شهردار و فرماندار قم در سالن امام رضا استانداری قم برگزار شد، اظهار کرد: درحوزه دام واردات قانونی و غیر قانونی وجود دارد که دام زنده خط قرمز ما است چه دارای مجوز باشد چه مجوز نداشته باشد.

وی با اشاره به برخی بیماری‌های دامی که کشور را تهدید می‌کند مانند لمپی اسکین در دام و کرونا در شتر اشاره کرد و افزود: بیماری‌ها و آلودگی‌های مخنلفی از دیگر کشور‌ها ممکن است وارد ایران شود همچون بیماری کرونا تهدید اصلی از کشور عربستان صعودی است و مدارکی وجود دارد که نشان از خرید شتر از عربستان صعودی در پاکستان و بلوچستان ایران دارد.

کنترل تردد دام در نقاط صفر مرزی بسیار دشوار است

مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی تصریح کرد: کنترل نقاطی که دام از آنها تردد می‌کند به ویژه در نقاط صفر مرزی بسیار دشوار است که با این حال ما کاهش مستمر بیماری‌ها را از طریق سیستم جی آی اس داریم که یک سیستم پیشرو در سطح بین المللی است.

وی با بیان اینکه تعداد قرنطینه‌های مرزی در کشور به 52 پست می‌رسد، گفت: باید در جهت تقویت کشتارگاه‌ها و مراکز بسته بندی در استان‌ها مرزی تلاش کنیم تا جلوی ورود دام از استان‌های مرزس به سمت عمق کشور گرفته شود.

ویشته عنوان کرد: داکت‌های ضد عفونی که به عنوان مدل ایرانی در مبادی رسمی کشور وجود دارد دارای ایراداتی است وباید حاکمیتی باشد که متأسفانه در دست بخش خصوصی است و اگر سازمان پدافند غیر عامل و یا بسیج متولی آنها شوند می‌توانند کمک زیادی انجام دهند.

وی گفت: در کنترل دام در سطح کشور باید به این سه مورد اهمیت داده و توجه شود، پلاک کوبی دام، استفاده از سامانه الکنرونیکی و همچنین استفاده از یگان ویژه قرنطینه.

تنها راه کنترل تردد دام‌ها هویت دار کردن آنها است

مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی با بیان اینکه باید خانه خدمات دامپزشکی در مناطق دور دست افزیش یابد، افزود: ضمن تجهیز آزمایشگاه‌ها باید دام‌ها هویت دار شوند که تنها راه کنترل تردد دام است.

وی گفت: از راهبرد‌هایی که پیشنهاد می‌شود می‌توان به تکمیل یک سیستم اطلاعات جغرافیایی بیماری دامی در هر حوزه دام، طیور و آبزیان، ارتقای سیستم تردد یکپارچه قرنطینه و یکپارچه کردن و تقویت قرنطینه مرزی و بین استانی نام برد.

دکتر ویشته افزود: ما نیاز داریم با کمک مسؤلین پدافند غیر عامل ارتباط و لینکی را بین سازمان دامپزشکی، تشکیلات پایانه‌های مرزی، سازمان راهداری و در صورت امکان نیروی انتظامی داشته باشیم.

 

کد خبر 2413101