خديجه محصلي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: موضوع پيوستن ايران به كنوانسيون جهاني ژنو كه بايد مورد تصويب مجلس قرار گيرد هم اكنون براي بررسي و تاييد آن در مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار دارد و تاكنون دو كميسيون اين مجمع موافقت خود را اعلام كرده اند كه احتمالا تصويب آن طي اين هفته مشخص مي شود و اميدواريم تصويب شود.
وي با بيان اينكه در صورت تصويب آن توسط مجمع تشخيص مصلحت نظام ، مسئولان ايراني هم مي توانند به عنوان عضو اصلي كنوانسيون در اين اجلاس شركت كنند، گفت : اين اجلاس بسيار مهم است چون در آن اعضاي كنوانسيون تقسيم بندي و كار گروه ها تشكيل مي شود.
محصلي اظهار داشت : حضور ايران در اين اجلاس از اهميت بسيار زيادي برخوردار است چون ايران در تدوين كنوانسيون به عنوان كشوري فعال شركت كرد و حتي به عنوان كشور هماهنگ كننده كشورهاي منطقه محسوب و نماينده ايران به عنوان يكي از شش نفر هيات رييسه محسوب شد همچنين زماني هم كه كنوانسيون نهايي شد ايران يكي از كشورهاي اوليه بود كه اين كنوانسيون را امضا كرد بنابراين تاخير در تصويب بازخورد خوبي در جهان نخواهد داشت.
وي تصريح كرد : ضرورت اطلاع رساني به آحاد جامعه در مورد مضرات استعمال دخانيات، فراهم شدن تعهد سياسي، اجراي اقدامات موثر، همكاريهاي بين المللي براي جلوگيري از انواع تبليغات مستقيم و غير مستقيم در سطح بين المللي و همچنين انتقال دانش و فناوري و جلوگيري از بيماريها و ناتواناييهاي زودرس از اصول كلي كنوانسيون است.
محصلي گفت : با پيوستن به اين كنوانسيون مستلزم پذيرش تعهداتي هستيم كه در اين اجلاس مي توان اعمال نظر صحيح در خصوص مواردي نظير محدوديت و ممنوعيت فروش محصولات دخاني در اماكن عمومي به صورت تعهد ملي و بين المللي، جلوگيري از قرار گرفتن افراد غيرسيگاري در معرض دود سيگار و مواد دخاني داشته باشيم.
وي ادامه داد : جلوگيري از ورود محصولات دخاني به صورت قاچاق، شفاف سازي تجارت محصولات دخاني به گونه اي كه هر نوع از اين مواد دخاني بايد از شناسنامه كامل برخوردار شوند از جمله مزايايي است كه كشورهاي عضو شركت كننده در اولين اجلاس با شركت در تدوين اين پروتكل هاي اجرايي و حتي در جزئي ترين مراحل اجرايي آن با توجه به شرايط كشورشان در نظر گرفت شده است.
نظر شما