به گزارش خبرنگار مهر، ظهر امروز و همزمان با دوازدهم محرم الحرام، آیین سنتی بنی اسد که دارای قدمتی ۵۰۰ ساله است با حضور مردم ولایتمدار و مومن پیشوا در آستان مقدس امامزاده جعفر(ع) برگزار شد.
همه ساله در روز دوازدهم ماه محرم، شهرستان پیشوا حال و هوای دیگری دارد و مردم با بستن مغازه ها و تعطیل کردن کسب و کار خود را به آستان مقدس امامزاده جعفر(ع) رسانده و با پوشیدن لباس های عربی در سوگ شهادت سید و سالار شهیدان اشک ماتم ریخته و به سر و سینه می زنند.
در این آیین هیئات مذهبی پیشوا خود را به آستان امامزاده جعفر (ع) می رسانند و در تشییع نمادین شهدای کربلا به یاد تشییع پیکرهای مطهر شهدای تشنه لب عاشورا توسط بنی اسد شرکت می کنند.
حضور نوجوانان و جوانان با سربندهای "یا حسین" و "لبیک یا ابالفضل" یکی از ویژگی های مهم و بارز این مراسم و نماد این شعار بود که اگر جوانان در کربلا نبودند تا امام حسین (ع) را یاری کنند، امروز لحظه ای از راه ولایت و مرجعیت دور نخواهند شد.
مردم شهرستان پیشوا از دو ساعت به اذان ظهر در صحن مطهر امامزاده جعفر(ع) به عنوان امامزاده شاخص استان تهران در سال ۱۳۹۳ حضور پیدا کرده و تا چندین ساعت پس از اقامه نماز عصر به عزاداری و سوگواری پرداختند، در این مراسم جمعی از مردان در نقش طایفه "بنی اسد" با پوشیدن لباسهای عربی، نقاب و همچنین بستن شالهای سبز به کمر با در دست داشتن بی، چوب و ... در میدان حاضر شده و با ذکر مصیبت، پیکرهای نمادین شهدای کربلا را تشییع و تدفین کردند.
در بخش دیگری از این مراسم صحنه هایی از واقعه عاشورا در سال ۶۱ هجری به نمایش درآمد و هنرمندان این شهرستان تصویرگر مصیبت های وارده به خاندان نبی مکرم اسلام شدند و فضای حزن آلودی را به صحن و سرای امامزاده جعفر(ع) بخشیدند، حضور مردم شهرستان های همجوار نظیر ورامین، پاکدشت، قرچک، ری و غیره و برخی شهروندان مناطق دیگر کشور در این مراسم رنگ وبوی خاصی به عزاداری بنی اسد در پیشوا بخشیده بود که نشان دهنده جایگاه و عظمت این مراسم نزد مردم سراسر کشور است.
همچنین برخی از مردم و هیئات مذهبی شهرستان در مسیر عبور کاروان بنی اسد با برپایی ایستگاه های صلواتی و پخش شیر و چای و دود کردن اسپند از عزاداران سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) پذیرایی کردند.
از سویی دیگر آنچه مراسم بنی اسد در شهرستان پیشوا را رنگ و بوی سیاسی و اجتماعی بخشیده، نقش این مراسم در وقوع حرکت تاریخی کفن پوشان پیشوا و ورامین در ۱۵ خرداد سال ۴۲ بود، در جریان این واقعه مردم پیشوا در روز دوازدهم محرم و بر اساس یک سنت چندصد ساله مشغول عزاداری سید و سالار شهیدان بودند که خبر دستگیری امام را می شنوند و با شعار هیهات منالذله حماسه جاودانه خلق می کنند.
گفتنی است؛ اثرگذاری و قدمت ۵۰۰ ساله آیین سنتی سبب شد تا این حرکت معنوی ماندگار نیز در ششمين اجلاس سراسري شوراي عالي سياست گذاري ثبت كشور از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به ثبت ملی برسد.