۱۷ آبان ۱۳۹۳، ۱۱:۰۶

مهر گزارش می‌دهد؛

بازار بزرگ گناوه در احاطه دست‌فروشان/ کارگروه تخصصی مشکلات بازار تشکیل شود

بازار بزرگ گناوه در احاطه دست‌فروشان/ کارگروه تخصصی مشکلات بازار تشکیل شود

گناوه - خبرگزاری مهر: تعداد دست‌فروشان در بازار بزرگ گناوه به عنوان یکی از بازارهای بزرگ جنوب کشور هر روز بیشتر می‌شود و امروزه بیش از هر زمانی لزوم ساماندهی بازار گناوه و دستفروشان موجود در آن احساس می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، بازار بین المللی گناوه امروزه به عنوان یکی از بزرگترین، مهمترین و شناخته ترین بازارهای جنوب کشور به شمار می رود و بازرگانان گناوه ای امروزه به واسطه تجارت با کشورهای منطقه خلیج فارس، شرق اروپا و خاور دور از شهرت بسیاری برخوردارند.

به همت این پشتکار بازرگانان گناوه ای در طول 15 سال اخیر در گناوه مجتمع های عظیم تجاری در مرکز شهر گناوه به صورت متمرکز احداث شده که به جرات می توان گفت در کمتر نقطه ای از کشور بتوان این حجم از مجتمع های تجاری بزرگ را مشاهده کرد.

این مجتمع های عظیم تجاری که تنها با سرمایه بخش خصوصی در این شهر ایجاد شده بخشی اعظمی از اجناس وارداتی به کشور از طریق آن در جنوب کشور به طور خاص و در سراسر آن به طور اعم توزیع می شود.

در این سال ها بازار گناوه شاهد افزایش حجم دستفروشان بومی، غیربومی و حتی اتباع بیگانه بوده و همین امر زمینه را برای گسترش مشاغل کاذب، اشتغال ناپایدار و افت سطح آموزشی جوانان گناوه ای و حتی انصراف از تحصیل در کنار برخی ناهنجاری های اجتماعی در محیط بازار فراهم کرده و موجب افزایش اجاره بهای مغازه ها در بخش هایی از بازار شده است.

نبود انجمن مستقل بازار متشکل از بازاریان گناوه نیز در این سال ها بر مشکلات ساماندهی بازار گناوه و دستفروشان آن افزوده است؛ چه بسا اگر این انجمن مستقل فعالیت می کرد در حال حاضر مشکلات کمتری در این زمینه در سطح بازار وجود داشت.

در سال های گذشته چندین بار طرح هایی برای اسکان و استقرار دستفروشان بازار به ویژه دستفروشان مرکز شهر به مرحله اجرا درآمد که متاسفانه در مدت کوتاهی این طرح ها با شکست مواجه شد.

نیاز است تا منافع دستفروشان به ویژه دستفروشان بومی شهر گناوه در این طرح ها دیده شده و در حقیقت مسئولان برای یک بازی برد - برد پا به میدان ساماندهی بازار گناوه و دستفروشان آن بگذارند.

امروز هم مسئولان شهرستان و هم بازاریان گناوه ای به این نتیجه رسیده اند که باید برای حل این مشکلات اساسی بازار گناوه تدبیری راهگشا، سازنده و کارآمد اندیشیده شود تا بتوان برای همیشه به این مشکلات پایان داد.

لزوم ساماندهی بازار و دستفروشان شهر گناوه

یکی از بازاریان گناوه نیز با اشاره به لزوم ساماندهی بازار و دستفروشان آن در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ساماندهی دستفروشان بازار گناوه نخست با جمع آوری افغاني های دستفروش مستقر در دور ميدان امام خمینی (ره) و سپس وسط گذرهای بين پاساژهای بهروزی باید صورت بگیرد.

افضل دهداری گفت: در این راستا همچنین ضرورت دارد تا نهادهای مربوطه اقدام به جمع آوری اندک افرادی كه انواع اقلام ممنوعه و نامعقول را مي فروشند، کنند.

وی بیان داشت: باز كردن جلو ورودي پاساژها و منسجم كردن مغازه داران خیابان طالقانی خود می تواند قسمتي از اين گره را نرمتر كند که باز كردن اين گره زمان مي خواهد.

دهداری در پایان در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در زمینه لزوم تشکیل انجمن مستقل بازارگناوه تصریح کرد: برای تشکیل انجمن مستقل بازار گناوه نيز باید همه نهادهای مرتبط اعم از مجمع امور صنفی، اداره صنعت، معدن و تجارت،  شهرداری و بالاتر از همه بزرگان بازار گناوه کمک کنند تا این ضرورت مهم تحقق یابد.

تشکیل کارگروه تخصصی مشکلات بازار گناوه

معاون کمیسیون عمران شورای شهر گناوه با اشاره به لزوم ساماندهی بازار گناوه و دستفروشان آن در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در هفته نیروی انتظامی بعد از پیگیری های فراوان شورا و شهرداری نشستی در رابطه با دستفروشان و ساماندهی بازار گناوه تشکیل و در آن نشست پیرامون مسائل مختلف این حوزه بحث و تبادل نظر شد.

رییس کمیسیون املاک و حقوقی شورای شهر گناوه گفت: در این نشست من پیشنهاد دادم که یک کارگروه تخصصی برای بررسی مشکلات در این زمینه تشکیل شود و سپس نتایج این بررسی ها در کارگروهی با حضور نهادهای یاد شده مطرح شود.

خشایار خدری با اشاره به کارگروه ساماندهی بازار و دستفروشان بیان داشت: معتقدم که باید خروجی مباحث مطرح شده در این کارگروه در بازار و سطح شهر به مرحله اجرا در بیاید.

معاون کمیسیون عمران شورای شهر گناوه گفت: در همین راستا من به همراه دو تن از اعضای شورای شهر گناوه، یک تن از اماکن نیروی انتظامی، راهنمایی و رانندگی، مجمع امور صنفی گناوه و نیروی انتظامی از بازار گناوه بازدید میدانی به عمل آوردیم و پس از آن  نخستین نشست کارگروه تخصصی ساماندهی بازار و دستفروشان را تشکیل دادیم.

دستفروشان در برخی نقاط بازار به صورت کامل جمع آوری شوند

خدری با بیان اینکه معتقدم باید دستفروشان در برخی نقاط بازار به صورت کامل جمع آوری شوند، افزود: همچنین نیاز است تا در نقاطی نیز دستفروشان بازار ساماندهی شوند و محدوده مشخصی برای گذاشتن جنس در مقابل آنها و مغازه ها تعیین شود.

وی با اشاره به اینکه معتقدم دستفروشان افغانی باید به طور کامل جمع آوری شوند، تصریح کرد: همه اینها در مرحله نخست مستلزم همکاری تنگاتنگ بازاریان و مردم با شورا و شهرداری و بعد کمک سایر ارگان‌ها به شهرداری است.

رییس کمیسیون املاک و حقوقی شورای شهر گناوه در پایان گفت: اجرای این طرح بزرگ نیازمند اطلاع رسانی و فرهنگ سازی رسانه ها و  صاحبان اندیشه در راستای آگاهی بخشی به افکار عمومی است تا بتوانیم ثمربخشی این طرح را در بازار و دیگر مناطق شهر مشاهده کنیم.

نگرانی بازاریان از افزایش دستفروشان

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی شهرستان گناوه نیز با اشاره به مبحث ساماندهی بازار گناوه و دستفروشان آن در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بندر گناوه یکی از بازارهای مهم جنوب کشور محسوب می شود که چند سالی است با همت مسوولان و مردم سخت کوش این دیار از رونق اقتصادی نسبی برخوردار شده است.

روح الله عبدالله پور گفت: این رونق باعث بهبود سطح معیشتی مردم و ایجاد زمینه اشتغال شده که بار عمده ای را از دوش دولت کاسته است و این رونق تا حدودی باعث بهبود وضعیت اشتغال در این شهرستان شده است.

عبدالله پور با اشاره به نگرانی بازاریان از افزایش دستفروشان بومی، غیربومی و اتباع بیگانه (افاغنه) در بازار گناوه بیان داشت: آنچه که امروزه کسبه و مسئولان را نگران کرده است، افزایش روزافزون دست فروش در این بازار بوده که می شود از آن به عنوان یک بیماری اقتصادی یاد کرد.

وی با اشاره به این بیماری اقتصادی بازار گناوه ادامه داد: این بیماری  مطمئنا می تواند رونق اقتصادی بازار گناوه را نابود و زمینه هر گونه فعالیت تولیدی، خدماتی، آموزشی و تحصیل را از این شهر بگیرد.

گرانی ملک و اجاره بالا، تعداد دست‌فروشان را افزایش داده است

عبدالله پور اضافه کرد: از عوامل عمده در خطر افتادن رونق اقتصادی بازار گناوه در نتیجه فعالیت بسیار دستفروشان می توان به گرانی ملک، بالا بودن اجاره و مهم تر عدم توجه مسئولان متولی اشاره کرد.

وی تصریح کرد: بازار گناوه اگرچه با همت سرمایه گزاران بومی شکل و رنگی به خود گرفته ولی اگر مسئولان با این معضل برخورد نکنند، بی شک در آینده‌ای نزدیک این فرصت ایحاد شده نیز دچار رکود و نابودی می شود.

عبدالله پور در ادامه با اشاره به مسئولیت نهادهای مرتبط با بازار ابراز داشت: حال وظیفه مسئولان ساماندهی بازار و ایجاد زمینه دیگر مشاغل در این شهرستان است که چاره ای برای رفع این معضل اندیشیده و نیاز است تا مردم نیز در این زمینه مسئولان را همراهی کنند.

وی با انتقاد از شورا و شهرداری برای ساماندهی بازار گناوه و دستفروشان آن خاطرنشان ساخت: شورای شهر و شهرداری گناوه اگرچه تلاش هایی در این زمینه انجام داده اند ولی حرکت لاکپشتی آنها نتوانسته تغییری ایجاد کند.

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی شهرستان گناوه در پایان گفت: مبارزه با این بحران همت والای کسبه و واحد اجرائیات شهرداری و حمایت دیگر مسئولان ارشد شهر را می طلبد که دوباره شاهد بازاری زیبا باشیم.

........................................
گزارش: حسین غلامی

 

کد خبر 2416496

برچسب‌ها