۱۸ آبان ۱۳۹۳، ۱۱:۲۲

عبدالملکی:

سرانه فضای کتابخانه ای در نهاوند مناسب نیست/نهاوند کتابخانه استاندارد ندارد

سرانه فضای کتابخانه ای در نهاوند مناسب نیست/نهاوند کتابخانه استاندارد ندارد

نهاوند - خبرگزاری مهر: فرماندار شهرستان نهاوند با بیان اینکه سرانه فضای کتابخانه ای در نهاوند مناسب نیست، گفت: 5.2 درصد مردم شهرستان نهاوند عضو کتابخانه های عمومی شهرستان نهاوند هستند که از این حیث نهاوند رتبه اول عضویت در کتابخانه های عمومی استان همدان را دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، امامعلی عبدالملکی صبح یکشنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان نهاوند در سالن شهدای فرمانداری اظهار داشت: هر چند نهاوند در عضویت افراد در کتابخانه های عمومی در سطح استان رتبه اول را دارد اما از نظر سرانه زیر بنای کتابخانه به ازای هر ۱۰۰ نفر یک و نه دهم متر مربع فضا دارد که در سطح استان همدان رتبه پنجم را دارد.

عبدالملکی گفت: سرانه استاندارد فضای کتابخانه در کشور به ازای هر ۱۰۰ نفر 3.12 صدم است و در استان همدان 2.4دهم است و شهرستان نهاوند نسبت به این آمار عقب تر است.

وی افزود: برای جبران این کمبود اول باید کتابخانه استاندارد در شهر نهاوند احداث و در حرکت دوم روستاهای بالای هزارو ۵۰۰ نفر با همت و مشارکت خیرین و بخش خصوصی دارای کتابخانه عمومی شوند.

فرماندار شهرستان نهاوند عنوان کرد: احداث کتابخانه در روستاهای نهاوند با توجه به کمبود کتابخانه روستایی لازم است و  با توجه به ظرفیت خوبی که دهداری‌ها و بخشداری‌ها در این شهرستان دارند آمادگی ایجاد کتابخانه را خواهیم داشت.

امامعلی عبدالملکی بیان داشت:  در شش ماه نخست سال جاری ۱۰ هزار نسخه کتاب  توسط خیرین و مردم به کتابخانه های عمومی شهرستان نهاوند اهدا شده است که این حرکت در نوع خود بی نظیر است.

عبدالملکی بیان داشت: در حال حاضر در چهار شهر نهاوند، برزول، گیان و فیروزان کتابخانه وجود دارد و در مجموع هفت کتابخانه سطح شهرستان بیش از ۷۰ هزار نسخه و شش هزار عضو فعال وجود دارد.

مسئول اداره کتابخانه های نهاوند نیز در این جلسه اظهار داشت: در شرایط موجود فضای مطالعه شهرستان نهاوند یک و دو دهم است که نسبت به میانگین کشور و نرمال آن که دو و نه دهم است فاصله بسیاری داریم که برای رفع این کمبود باید کتابخانه استاندارد در نهاوند احداث شود.

زینب سیف گفت: شهرستان نهاوند اولین شهری است که در سطح استان همدان مجمع خیرین کتابخانه ساز را تشکیل داد  و اولین شهر استان همدان است که کتابخانه مستقل را راه اندازی کرد.

سیف افزود: یکی از راه های تقویت منابع کتابخانه های عمومی اهداء کتاب از سوی مردم به این مراکز است و با اجرای این طرح مراجعین و علاقمندان با اهدای هر کتاب بلا استفاده ای که در منزل دارند به رفع کمبود کتاب در کتابخانه های عمومی شهرستان کمک می کنند.

وی ادامه داد: در سال گذشته و در هفته کتاب هزار و ۸۸۶ عضویت رایگان، ۲ هزار و ۱۰۵ عدد کتب اهدایی و ۱۰ هزار و ۹۰۸ نفر تعداد بازدید کنندگان از کتابخانه های نهاوند ثبت شده است.

 

 

کد خبر 2417420

برچسب‌ها