به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی برادران ظهر یکشنبه در هشتمین کارگاه آموزشی متروپلیس که با حضور مدیران کلانشهرهای داخلی و خارجی در محل هتل هما مشهد برگزار شد، اظهار داشت: همزمان با روز جهانی برنامه ریزی در این هفته ۴۰ برنامه مبتنی بر برنامه ریزی شهری در مشهد برگزار می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینكه مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی كشورهای اسلامی جهان در سال ۲۰۱۷ انتخاب شده است، امیدواریم برگزاری این همایش ها موجب میزبانی وسیع تر مشهد از اجلاس های بین المللی شود.
معاون برنامهریزی و توسعه شهرداری مشهد افزود: شهرداری مشهد در حال حاضر عضو دو اتحادیه كلان شهرهای جهان متروپلیس و اتحادیه شهرها و دولت های محلی است.
برادران گفت: در اتحادیه متروپلیس ۱۳۷ كلانشهر از كشورهای مختلف به منظور تبادل تجربیات مدیریت شهری خود حضور دارند و شهرداری مشهد مفتخر است كه شهردارش یكی از اعضای هیئت مدیره این اتحادیه و همچنین مشهد به عنوان دفتر اصلی كلان شهرهای مركزی جوانان است.
معاون برنامهریزی و توسعه شهردار ادامه داد: همچنین شهرداری مشهد به عنوان دفتر منطقه ای بانوان شهرداری های شهرهای جهان، دفتر منطقه ای صندوق توسعه جهانی كلانشهرها، دفتر آموزش اتحادیه متروپلیس در منطقه است.
وی بیان كرد: این جلسه با همكار دفتر متروپلیس به منظور آموزش كلانشهرهای جهان طی دو روز برگزار می شود.
معاون برنامهریزی و توسعه شهرداری مشهد عنوان كرد: شهرداری مشهد به عنوان دفتر منطقه ای آموزشی تا كنون بیش از ۱۸ دوره آموزشی برگزار كرده است و تلاش شده تا در این دوره ها تجارب جهانی مدیریت شهری به اشتراك گذاشته شده و شهرها به تبادل اطلاعات و تجربیات مدیریت شهری خود با سایر كلان شهرهای جهان بپردازند.
دبیر انجمن کلانشهرهای کشور افزود: در این ۱۸ دوره به جز شهرهای ایران، ۴۰ شهر از كلان شهرهای منطقه نیز حضور داشتند.
برادران تصریح كرد: كارگروه های آموزشی این دوره شامل دو كارگاه و با موضوعات نقشGIS در برنامه ریزی های شهری و سرمایه گذاری و تامین مالی شهری است.
وی از همكاری سازمان فناوری اطلاعات و معاونت اقتصادی شهرداری مشهد در برگزاری این كارگاه ها خبر داد و گفت: اهمیت این كارگاه ها با توجه به استقبال بسیار زیاد كلان شهرهای منطقه كاملا مشخص شده است و همچنین روبرو بودن ما با دو مسئله تامین مالی برای توسعه بیشتر شهرها و برآورده كردن نظرات و رضایت شهروندان از جمله دلایل اهمیت این همایش می باشد.
دبیر انجمن کلانشهرهای کشور اضافه كرد: شهرداری ها به منظور جلب رضایت بیشتر شهروندان نیازمند منابع مالی بیشتری از طریق مشاركت با بخش خصوصی در شهرها هستند چرا كه شهرداری نمی تواند تنها از عوارض معمولی شهری كه از مردم اخذ می كند منابع مالی خود را تامین كند.
وی در ارتباط با نرم افزار GIS در مدیریت شهری عنوان كرد: نرم افزار GIS مبنایی برای هر تصمیم گیری در حوزه مدیریت شهری محسوب می شود اطلاعات سخت و نرمی كه در اختیار نرم افزار قرار می گیرد راهكار های جدی تری را مطرح می كنند، بسیاری از شهرهای پیشرفته دنیا مانند ملبورن تمام تصمیمات شهری خود را از طریق نرم افزار GIS انجام می دهند.
معاون برنامهریزی و توسعه شهرداری ادامه داد: شهرداری در زمینه های توزیع آب و برق شهری، مسائل گردشگری، اجتماعی، فرهنگی نیازمند اطلاعاتی است تا در بستر فناوری اطلاعات و در قالب لایه های اطلاعاتی در نرم افزار GIS در مورد آن ها تصمیم گیری و مدیریت لازم را انجام دهد.
وی عنوان كرد: نگاه مدیران شهری ما باید از نگاه صرفا توصیفی به نگاه تحلیلی داده ها در سطح شهر تغییر كند و این یكی از اهداف جدی ما در دوره های آموزشی مدیریت شهری محسوب می شود.
برادران در پایان به دستاوردهای سفر حیدرآباد هند اشاره كرد و گفت: در سی امین سالگرد تاسیس متروپلیس شهری برگزار شد و در جمع عمومی متروپلیس هایی كه در حیدرآباد هند حضور داشتند هیئت مشهد با ریاست شهردار و با حضور اعضای شورای شهر دستاورد های زیادی توانست كسب كند.
وی افزود: از جمله دستاوردهای شهرداری مشهد انتخاب این دستگاه به عنوان دفتر مركزی فعالیت جوانان كلانشهرهای جهان و كسب دو جایزه نوآوری شهری در این اجلاس است.
دبیر انجمن کلانشهرهای کشور در پایان گفت: امیدواریم با نزدیك شدن ملت های مختلف و تعامل بیش از پیش در حوزه اندیشه بتوانیم در مدیریت شهری موفق تر عمل كنیم و رضایت بیشتر شهروندان را بدست آوریم.