به گزارش خبرنگار مهر، علیاصغر انصاری در سمینار تشریح برنامههای گذر نسل جدید آدرسهای عددی اینترنت، گفت: با فراهم شدن امکانات فنی و اقدامات صورت گرفته در شبکه زیرساخت و مخابرات کشور، تا پایان سال به تدریج امکان پشتیبانی از ورژن 6 آدرسهای اینترنتی در کشور فراهم میشود.
وی با تاکید بر لزوم مهاجرت به IP ورژن 6، اصلیترین هدف از این طرح را دسترسی کاربران به اینترنت عنوان کرد.
انصاری با اشاره به هماهنگیهای صورت گرفته از جمله تشکیل شورای راهبردی گذر به IP ورژن 6، تشکیل کمیته اقدام سریع، تدوین سند راهبردی، تدوین مکانیسمهای مربوطه، خاطر نشان کرد: حدود 12 سال است که پیادهسازی سیستم آدرسدهی 128BT (IP ورژن 6) توسط متولیان مدیریت منابع و استانداردسازی شبکه جهانی اینترنت به عنوان راهکاری بررسی شده است و هماکنون بیشتر کشورهای مترقی در حال بکارگیری، پیادهسازی و خدماتدهی از آن هستند. بر این اساس بیشترین میزان آدرسهای IP در اختیار کشورهایی است که از نظر اقتصادی سرآمد بوده و در کشورهای در حال توسعه و جهان سوم، کمترین استفاده را از آدرسهای عددی و اینترنت دارند.
معاون توسعه و مدیریت شبکه ملی اطلاعات با اشاره به کمبود آدرسهای عددی ورژن 4 در جهان که توسعه شبکه اینترنت اغلب کشورها را با محدودیت روبرو کرده، گفت: با افزایش تعداد کاربران و کاربریها به ویژه ظهور پدیدههایی همچون اینترنت اشیاء، ماهانه 300 هزار کاربر به شبکه اینترنت افزوده میشود و پیشبینی میشود تا پایان سال 2020 بالغ بر 50 میلیارد کاربر به این شبکه متصل شوند.
انصاری عدم تامین کافی به آدرسهای IP را چالشی پیشروی فعالان بخش فناوری اطلاعات عنوان کرد که ارائه خدمات جدید و با کیفیت بالا را با مشکل مواجه کرده است و گفت: در این راستا به منظور رفع محدودیتهای موجود، در صدد استفاده از ساز و کارها و روشهای مهاجرت به ورژن جدید آدرسهای عددی اینترنت هستیم.
به گفته وی، سازمان فناوری اطلاعات مسئول این پروژه بوده و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و شرکت ارتباطات زیرساخت در امر راهبری این پروژه ملی حضور خواهند داشت.