به گزارش خبرنگار مهر، فرهنگ عمومی عرصه ای از فرهنگ است که رابطه مستقیمی با عموم مردم دارد و در واقع هر امری که در بین عموم مردم به عنوان یک فرهنگ تلقی شود، جزئی از فرهنگ عمومی به شمار میرود. این مفهوم در مقابل فرهنگ تخصصی قرار می گیرد که مربوط به قشر، سازمان یا طبقه خاصی از مردم است و عمومیت ندارد.
اصلاح و تقویت فرهنگ عمومی از مهمترین کارهای هر دولتی است که چون زمانبر است بایستی بر اساس اسناد بالادستی و با هماهنگی دیگر نهادهای حکومتی به اجرا درآید.
اهمیت فرهنگ عمومی به حدی است که رهبر معظم انقلاب در این باره میفرمایند: " اصلاح فرهنگ عمومى، از همه کارها مهمتر است؛ چون این کار، محور همه کارهاى دیگراست.
کتاب باید براى اصلاح فرهنگ عمومى منتشر شود، فیلم براى اصلاح فرهنگ عمومى ساخته شود، هنر باید در جهت فرهنگ عمومى هدایت شود، صدا و سیما در همه برنامههای هنرى، خبرى و گزارشى باید در خدمت فرهنگ عمومى کار کند و علما و امامان جمعه و خطیبان و مبلّغان و جامعه روحانیان محترم و معظّم نیز در هر بخشى که هستند براى ترویج فرهنگ صحیح اسلامى تلاش کنند.
بر این اساس، شورای فرهنگ عمومی زیر نظرشورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت که در سالهای گذشته فراز و نشیبهای زیادی داشته است و تلاشهایی برای اثرگذاری در عرصه فرهنگ عمومی داشته است،
در زمینه اهمیت این شورا مهدی احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شورای فرهنگ عمومی میراث ماندگار امام راحل در کشور است که در حال حاضر نیز با پیروی از رهنمودهای مقام معظم رهبری به فعالیت خود ادامه میدهد و تاکنون جلسات این شورا نتایج مفیدی برای کشور و استان داشته که به نظر می رسد با سیاست های اجرایی مدون می توان نسبت به رفع مشکلات موجود در جامعه با رویکردی فرهنگی و در عین حال به کارگیری سیاستهای اجرایی اقدام کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین اضافه کرد: حضور مسئولان رده بالا مشارکت دستگاههای مختلف استان، استفاده از تجربیات، اندیشهها و علاوه بر آن تصمیم هر یک از مدیران از ویژگی های مهمی است که به اجرایی شدن هرچه بیشتر مصوبات شورای فرهنگ عمومی کمک شایانی میکند.
وی ادامه داد: تبیین جایگاه شورای فرهنگ عمومی استان قزوین در رفع موانع موجود، میزان کاربردی بودن راهکارهای اجرایی این شورا در حل و فصل مشکلات، لزوم تأمین اعتبار به منظور اجرای مصوبات، تشکیل کارگروههایی در دل مجموعه شورا به منظور جلوگیری از اتلاف وقت و داشتن ابزار اجرایی مسئولان در اتخاذ تصمیمات و همچنین پرهیز از موازی کاری از جمله نیازهای این شورا محسوب می شود.
احمدی حل مشکلات جامعه را در گرو همافزایی میان مردم و مدیران دانست و تأکید کرد: راهکارهای پیش بینی شده در حوزه سبک زندگی ایرانی اسلامی، ترویج آن و چگونگی حل مشکلات موجود در جامعه با مشارکت مردم و مدیران قابل اجراست.
وی بیان کرد: امروزه استفاده از نقطه نظر مردم و مدیران و هماهنگی میان آنان تنها راهکار مقابله با مشکلات فرهنگی مهمی چون طلاق، اعتیاد به مواد مخدر والکل، درگیری و پرخاشگری، بیبها شدن عزت و کرامت انسانی، عدم توجه به فرزند پروری صحیح در عصر فناوری محسوب می شود.
این مسئول بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی بهترین مکان برای طرح موضوعات اجتماعی و فرهنگی است تا با بررسی چالش ها و واقعیت های موجود برای رسیدن به راه حلی منطقی به نتایج عملیاتی رسید.
احمدی گفت: آسیب شناسی جلسات گذشته، رفع نواقص و توجه به نیازهای کنونی گروههای مختلف می تواند به کاربردی شدن امور کمک کند.