۱۹ آبان ۱۳۹۳، ۱۴:۲۴

در جلسه ستاد توسعه زیست فناوری استان مطرح شد:

دانشگاه ها در زمینه توسعه زیست فناوری وارد عمل شوند

دانشگاه ها در زمینه توسعه زیست فناوری وارد عمل شوند

تبریز- خبرگزاری مهر: معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری آذربایجان شرقی گفت: دانش زیست فناوری (بیو) دارای اهمیت ویژه ای در کشورهای توسعه یافته است که در این استان نیز دانشگاه ها باید در این زمینه وارد عمل شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد تقی پاکزاد ظهر دوشنبه در جلسه ستاد توسعه زیست فناوری (بیو) استان  اظهار داشت: ستاد توسعه زیست فناوری به منظور ارتقای دانش و فناوری های زیستی و تلاش برای به کار گیری این فناوری در بخش های مختلف اقتصادی، افزایش ثروت و رفاه عمومی استان تشکیل می شود.

وی ادامه داد: در این ستاد شاهد تولید و تجاری سازی این فناوری توسط اسایتد دانشگاهی، متخصصان امر و همچنین صنعت کاران خبره خواهیم بود که در این میان نیاز ویژه به پتانسیل دانشگاه ها داریم زیرا این مراکز باید محل تولید علم و صنعت باشند و اگر هم اکنون در برخی رشته ها صاحب صنعت وارداتی هستیم همه این ها را باید به حساب عدم ورود دانشگاه ها در این حوزه ها گذاشت.

پاکزاد افزود: وجود برخی علوم و صنایع وارداتی نشان می دهد که دانشگاه ها نتوانسته اند مسیر طبیعی خود را طی کنند و به همین دلیل ابتدا باید ریشه را تقویت کنیم و دانشگاه ها را به سمت ایجاد و تولید صنعت سوق دهیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری با بیان اینکه اگر قرار است فرآیندی در داخل کشور در زمینه علم و صنعت ایجاد شود، باید دست به دامان دانشگاه ها و پژوهشکده ها شویم، گفت: اگر نقطه ابتدایی درست پیش برود به طور یقین بقیه مراحل نیز به شکل صحیح طی خواهند شد.

وی ادامه داد: در بحث تجاری سازی نیز نیازمند شرکت های دانش بنیان هستیم که باید اساتید و فارغ التحصیلان این رشته ها دور یکدیگر جمع شده و برای احصا نیازهای بخش تولید و خدمات و همچنین تعریف پتانسیل های دانشگاهی تلاش کنند.

پاکزاد با بیان اینکه استان از لحاظ دارا بودن دانشجویان متخصص در زمینه ها مختلف توانمند است، گفت: هر آنچه که در جلسه امروز ستاد مطرح شد باید در دانشگاه های استان نیز منعکس شود تا هر چه زودتر شاهد نتیجه دادن مصوبه های این ستاد باشیم.

وی ادامه داد: در زمینه بیو درکشور ضعف های عمیقی وجود دارد که با توجه به تشکیل این ستاد و استفاده از متخصصان امر می توانیم نقاط ضعف و قوت این رشته را شناسایی و برای حل باقدرت آن ها تلاش کنیم تا در این زمینه جزو استان های پیشرو در کشور باشیم.

محمد تقی پاکزاد معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری آذربایجان شرقی

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری با اشاره به اینکه باید در این رشته با قدرت و درایت به پیش برویم، گفت: اگر از تمامی توان و پتانسیل استان استفاده کنیم می توانیم به جایگاه اولی کشور در این زمینه دست یابیم که باید در این خصوص تعاملات دستگاه های مختلف به حداکثر برسد.

وی ادامه داد: امیدواریم با تشکیل این ستاد تمامی مرزهای دانشگاهی، تحقیقاتی و صنعتی را برداشته و همه را با یکدیگر یکپارچه کینم و تمامی پتانسیل های آنان را در کنار هم قرار دهیم.

پاکزاد با اشاره به وظایف اساتید دانشگاهی در این زمینه گفت: امیدواریم اساتید دانشگاهی هر چه زودتر پتانسیل دانشگاه ها را احصا کرده و به دبیرخانه ارسال کنند و به ارائه توانمندی های خود در زمینه مقالات، فناوری ها، تجهیزات آزمایشگاهی و قراردادهای مربوطه بپردازند.

وی افزود: تشکیل ستادهای این چنینی باید از سال ها پیش در استان شکل می گرفت اما متاسفانه در زمینه ارتباط دانشگاه با مراکز صنعت کم کاری هایی صورت گرفته بود زیرا اگر این ستادها از ۱۰ سال گذشته تشکیل می شد هم اکنون فرصت های ویژه ای در زمینه صنعتی و دانشگاهی داشتیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری با بیان ایکه فضای استان برای هر گونه کار تحقیقاتی و علمی مثبت است گفت: وجود دانشگاه ها و اساتید و همچنین حمایت های ویژه استاندار از طرح های علمی یاریگر پژوهشگران استان خواهد بود.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری افزود: هم اکنون با مشکل کم آبی عمیقی مواجه هستیم که باید  این زمینه متخصصان بیو حرفی برای گفتن داشته و تیم های علمی و دانشگاهی آمادگی لازم را برای این مساله داشته باشند.

ضرورت استفاده از توان تمامی دانشگاه ها در عرصه "بیو"

مدیر کل جدید دفتر آموزش و پژوهش استانداری نیز در این جلسه با اشاره به اهداف تشکیل این ستاد در استان گفت: فراهم نمودن بستر رشد و گسترش هوشمند و جهشی زیست فناوری و همچنین بستر سازی برای ایجاد پارک ها و مراکز رشد زیست فناوری و ایجاد کریدور خدمات پژوهشی از جمله اهداف ایجاد این ستاد در استان بوده است.

علی جهانگیری ادامه داد: هماهنگی و هم افزایی منابع و امکانات استان برای تولید بیشینه از زیست فناوری، ایجاد شبکه های آزمایشگاه های زیست فناوری و همچنین شبکه متخصصان این رشته  از دیگر اهداف این ستاد است.

وی با بیان اینکه این ستاد هم در حوزه تولید دانش و هم تولید فناوری نقش به سزایی خواهد داشت، گفت: در این ستاد فناوری های استان و دنیا در زمینه بیو مورد رصد قرار گرفته و گامی برای تجاری سازی این فناوری ایجاد خواهیم کرد.

علی جهانگیری مدیر کل جدید دفتر آموزش و پژوهش استانداری

جهانگیری ادامه داد: به عبارتی این ستاد به امر تولید دانش، تولید فناوری و همچنین تجاری سازی فناوری خواهد پرداخت که در این خصوص ایجاد و توسعه شرکت های دانش بنیان، احصای سطح تکنولوژی بخش تولید و خدمات و ایجاد شرایط مناسب برای استقرار هلدینگ ها جزو اولویت ها خواهد بود.

مدیر کل جدید دفتر آموزش و پژوهش استانداری با بیان اینکه متاسفانه در زمینه تحقیقات کشاورزی دارای ضغف هایی هستیم، گفت: در زمینه آفت زدایی، بیولوژیک و همچنین دام باید محققان وارد عمل شده و برای تولید محصولات سالم و باکیفیت تلاش کنند.

وی با بیان اینکه از طرح هایی که خروجی داشته باشد، با تمام توان حمایت می کنیم، گفت: در این زمینه حتی پژوهشگران استان می توانند تعامل مناسبی با دیگر دانشگاه های کشور و دنیا ایجاد کرده و پروژه مشترکی را با آنان آغاز کنند.

جهانگیری افزود: اساتید دانشگاهی باید تکنولوی های دانشگاهی خود را شناسایی کرده تا پس از احصا این پتانسیل ها این ستاد در جهت طراحی پروژه های جدید وارد عمل شود.

کد خبر 2418448