۲۰ آبان ۱۳۹۳، ۱۵:۴۳

خرازی در غرفه مهر:

ظریف به مذاکرات امیدوار است/ پروسه توافق طولانی خواهد بود

ظریف به مذاکرات امیدوار است/ پروسه توافق طولانی خواهد بود

سفیر سابق ایران در سازمان ملل گفت: اختلافات ایران و غرب کم نیست و پروسه به توافق رسیدن دو طرف، پروسه‌ای طولانی خواهد بود، به دلیل اینکه مساله هسته‌ای هم پروسه است هم پروژه.

صادق خرازی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نشست سه جانبه ایران، آمریکا و اروپا در عمان گفت: نشست عمان نشست و هماهنگی و نزدیک کردن نظرات دو طرف است و در آینده ای نزدیک 1+5 با ایران به گفتگو خواهند نشست.

وی با تاکید بر اینکه غرب در حال نزدیک شدن به واقعیت است، گفت: البته اختلافات ایران و غرب کم نیست و پروسه به توافق رسیدن دو طرف، پروسه ای طولانی خواهد بود به دلیل اینکه مساله هسته ای هم پروسه است هم پروژه.

سفیر سابق ایران در سازمان ملل اظهار داشت: بر فرض توافق سال ها پس از آن باید ایران و کشورهای غربی بر سر جزئیات مذاکره کنند.

خرازی اظهار داشت: برداشت من این است که زمینه های تفاهم امروز خیلی بیشتر از زمینه های تقابل و ادامه وضع موجود است.

وی با اشاره به دیدارش با ظریف پیش از سفر وزیر امور خارجه به عمان گفت: ظریف به مذاکرات امیدوار بود و با روحیه ایجابی و مثبت به عمان سفر کرد.

سفیر سابق ایران در سازمان ملل تاکید کرد: دولت در عرصه سیاست خارجی تلاش زیادی می کند و همه باید برای این تلاش احترام قائل باشند.

خرازی حفظ منافع ملی را عنصر تعیین کننده بر مذاکرات  خواند و گفت: دولت با قدرت های جهانی در حال مذاکره است و وظیفه ملی همه احزاب، گروه ها و شخصیت های سیاسی این است که فارغ از جدول بندی‌های سیاسی از دولت حمایت کنند.

وی تصریح کرد: اگر از دولت حمایت کنیم، طرف خارجی هم متوجه خواهد شد که مذاکره کننده از پشتوانه قوی برخوردار است و فرصت و موقعیت اجتماعی برای کشور پدید خواهد آمد.

سفیر سابق ایران در سازمان ملل گفت: دستاوردهای هسته‌ای ما نیز نتیجه یک دهه مجاهدت ملت ایران و تحمل فشارها و مشکلات و رهبری حضرت آقا است که توانستند ایران را به قدرت هسته ای تبدیل کنند.

خرازی در خصوص روابط دولت و مجلس نیز گفت: در یک جامعه سیاسی مثل جامعه ما زمانی‌که انتخابات نزدیک می‌شود، منازعات سیاسی افزایش می‌یابد که این از محسنات جامعه است و باید به این موضوع با نگاه ایجابی نگریست.

وی با تاکید بر اینکه نشاط سیاسی در هر جامعه به قدرت مانور کنشگران سیاسی مربوط می‌شود، اظهار داشت: کنشگران سیاسی شامل افکار عمومی، احزاب، اصحاب رسانه هستند و طبیعی است که منازعات سیاسی شکل گیرد.

سفیر سابق ایران در سازمان ملل ادامه داد: گفتگوی مردم، رسانه‌ها و حتی منازعات سیاسی از شرایط بازی دموکراتیک است.

خرازی اظهار داشت: دولت دائما برای تعامل تلاش دارد دولت ما دولت مظلومی است شاید اختلاف سلیقه‌ای با این دولت داشته باشد اما اختلاف عقیده ندارد.

وی تاکید کرد: آقای روحانی وارث مشکلات زیادی است باید همه حتی مجلس آینده تلاش کنند تا مشکلات کشور حل شود.

سفیر سابق ایران در سازمان ملل با بیان اینکه دولت برای حل مشکلات کشور تلاش می‌کند، گفت: مذاکرات از نمونه‌های تلاش های دولت برای حل مشکلات است، مجلسی که همراه دولت نباشد و نتواند موانع سر راه دولت برای حل مشکلات را بردارد، نمی تواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد.

خرازی در پایان اظهار داشت: امیدواریم در آینده مجلسی همراه با نظام سر کار بیاید که تفاوت میان منافع ملی و منافع حزبی را متوجه شود.

کد خبر 2419260

برچسب‌ها