به گزارش خبرنگار مهر، محمد ناصر نیک بخت شامگاه سه شنبه در کارگروه برنامه ریزی و توسعه استان همدان با بیان اینکه همدان، استانی است که مطالبات زیادی دارد، از مدیران استانی خواست که به این جلسه بسنده نکنند و با پیگیری های بعدی این سفر را پر با کنند.
وی با بیان اینکه استان همدان از اول انقلاب تا امروز مطالبات زیادی داشته اما متاسفانه مطالبه گری و برای مطالبات مطالبه گر نداشته است، بیان کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب استان همدان از ارز هفت تا هزار تومانی که استانهای زیادی خود را با این ارز ساختند و آباد کردند استفاده نکرد.
استاندار همدان با بیان اینکه استانی که با ارز هفت تومانی تولید و صنعت خود را ایجاد کرده می تواند در تولید پایدار باشد، ابراز داشت: استان همدان در گذشته نتوانست از شرایط بهره مند شود در صورتی که استان همدان از لحاظ بسیاری مزیت ها می تواند استان نخست کشور باشد.
نیک بخت با بیان اینکه از نظر گردشگری هیچ استانی در کشور مانند همدان در کشور وجود ندارد، ادامه داد: امروز اصفهان، فارس و کرمانشاه مقصد گردشگری هستند ولی استان همدان رتبه دهم مقصد گردشگری را هم ندارد و تنها در مسیر گردشگری است.
وی با بیان اینکه همدان هزار و ۸۰۰ آثار تاریخی ثبت شده و بهترین آب و هوا و مناظر طبیعی، بهترین استعداد و غیره را دارد، ابراز داشت: استان همدان با ۹ استان همجوار خود بین یک و نیم تا سه ساعت زمانی فاصله دارد و فاصله همدان تا تهران سه ساعت است که با راه اندازی راه آهن و آزاد راه این سه ساعت به دو و نیم می رسد.
آثار تاریخی همدان در سطح شهرستان های استان توزیع شده است
استاندار همدان با بیان اینکه تمام آثار تاریخی همدان در سطح شهرستان های استان توزیع شده است، عنوان کرد: همه شهرستان های استان همدان گردشگری هستند.
محمد ناصر نیک بخت با بیان اینکه استان همدان در بخش کشاورزی در شش محصول رتبه نخست تا چهارم کشور را دارد، ادامه داد: یک میلیون تن تولید سیب زمینی استان همدان است اما در این رابطه برای یک تن، صنایع تبدیلی سیب زمینی در استان همدان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه سه و نیم میلیون تن محصول کشاورزی اضافه بر مصرف، برای صنایع تبدیلی در استان همدان وجود دارد، برای این میزان تولید محصول استان هیچ صنایع تبدیلی وجود ندارد.
استاندار همدان با بیان اینکه می خواهم به وزارت خانه های مرتبط نیز بگویم که کمک کنید ادامه داد: دست کمیسیون عمران همه جا باز نیست و وزارت نیرو باید کمک کند.
مشکل اصلی استان پنج سد در دست اجرا و آبرسانی به سدهای اجرا شده است
نیک بخت با بیان اینکه مشکل اصلی استان پنج سد در دست اجرا و آبرسانی به سدهای اجرا شده است، عنوان کرد: سال گذشته اعتبار سد گرین ۸۰۰ میلیون تومان بود و اگر قرار باشد به این نسبت برای آن لایحه دیده شود و یا در کمیسیون عمران چکش کاری نشود حذف بشود بهتر است پس نیاز به کمک دارد.
وی با بیان اینکه سد تالوار از سال ۸۳ در سفر مقام معظم رهبری به استان همدان مصوب شده و بنا بر آن سفر مجوز آبرسانی از سد تالوار به استان همدان داده شد و اکنون پس از ۱۰ سال اگر اعتبار برای آن دیده نشود و وزارت نیرو به آن توجه نکند ممکن است پنج سال دیگر کارایی نداشته باشد، عنوان کرد: اعتبار آبرسانی از سد تالوار را امسال با تلاش های فراوان به ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان رسانیدیم ولی ۴۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز دارد که اگر تامین نشود شاید پنج سال دیگر هم آب سد تالوار به همدان نرسد.
استاندار همدان با بیان اینکه اگر یک خشکسالی دیگر اتفاق بیفتد ۱۰ شهر، سه شهرستان و ۵۶ روستای استان همدان که قرار است از سد تالوار به آنها آبرسانی شود مشخص نیست چه گرفتاری هایی داشته باشند، عنوان کرد: امسال و سال گذشته با زحمت و با چاه های اضافی که حفر و یا اجرا شد توانستیم آب چند شهر و شهرستان را تامین کنیم.
استان همدان مطالبات فراوان دارد اما باید کمک کرد که جبران شود.
محمد ناصر نیک بخت از وزارت نیر خواست به نحوی حمایت کند و لایحه به گونه مناسبی به کمیسیون برسد و عنوان کرد: استان همدان مطالبات فراوان دارد اما باید کمک کرد که جبران شود.
وی با بیان اینکه گذرکاه شرقی و غربی همدان را برای شهر همدان نمی خواهیم، بیان کرد: روزانه ۲۰ هزار تردد که هیچ ارتباطی به شهر و یا استان همدان ندارد انجام می شود و باید برای اینها کمک بگیریم.
استاندار همدان با بیان اینکه آینده همدان تا دو سال آینده مانند امروز نیست و همدان می رود که خیلی از مطالبات خود را در مسائل اقتصادی و توسعه ای بگیرد، افزود: ترافیکی که در آینده انتظار آن را داریم به علاوه ترافیکی که اکنون به خاطر استان های دیگر به شهر همدان بار شده می طلبد که در رابطه با کنار گذر شرقی و غربی کمک اساسی و بیشتری شود.
نیک بخت با بیان اینکه بنا به ضرورت یک ایستگاه راه آهن به تویسرکان داده شده است، ادامه داد: شایعه شده ایستگاه راه آهنی که در ملوسان نهاوند پیش بینی شده و در طرح آمده بود حذف شده و به تویسرکان داده شده که با آقای مفتح نماینده مردم تویسرکان در مجلس صحبت کردم و مشخص شد که یک ایستگاه برای تویسرکان گرفته شده و به هیچ وجه راضی نیستم و اجازه نمی دهم پروژه ایستگاه راه آهن حذف شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون در منطقه جنگ و آتش و خونریزی است اما کشور در آرامش به سر می برد، عنوان کرد: با رهبری خوب و تعاملات خوب دولت با دنیا می خواهیم اقتصاد مقاومتی را در کشور پیدا کنیم و در این راستا مشکلات اقتصادی استان همدان را بررسی کردیم.
در سال گذشته ۲۶ هزار نفر در استان همدان از کار بر کنار شدند
استاندار همدان با بیان اینکه حدود ۶۰۰ واحد از هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی استان همدان تعطیل شده است، بیان کرد: در سال گذشته ۲۶ هزار نفر در استان همدان از کار بر کنار شدند.
وی عنوان کرد: ۲۱ هزار شغل ایجاد که پنج هزار شغل منفی شده بود که پس از بررسی نتیجه گرفتیم برای واحد های تولیدی تعطیل شده می توان کاری کرد و از تبصره ۱۶ استفاده شد و بانک ها همکاری لازم را داشتند.
وی ادامه داد: از اردیبهشت امسال به بعد پنج هزار نفر به فهرست بیمه شدگان تامین اجتماعی بازگشته اند.
استاندار همدان با بیان اینکه در مناطق سردسیر بهسازی یکی از ضروریات زندگی مردم است، عنوان کرد: ۳۰ میلیارد تومان بنیاد مسکن کشور و ۳۰ میلیارد تومان استانداری همدان تامین کرد تا مشکل بهسازی روستاهای استان تا حدی رفع شود.
نیک بخت با بیان اینکه به راه و آب استان همدان کمک شود، عنوان کرد: مدیران استانی به طور جدی پیگیری کنند تا سهم همدان در بودجه تغییری کند.
وی یکی از عمده ترین مشکلات استان همدان را مسئله آب دانست و عدم حضور مسئولان ارشد کشوری مرتبط با حوزه آب در این جلسه انتقاد کرد.