به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست، دکتر خیراندیش، دکتر ابوالقاسم فروزانی، دکتر محسن جعفری مذهب و دکتر مجتبی خلیفه حضور خواهند داشت.
عبدالرسول خیراندیش در سال 1336 در برازجان به دنیا آمد. در دبستان آفتاب و دبیرستان فردوسی همان شهر تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را گذراند. وی در سال 1363 از دانشگاه فردوسی مشهد در رشته تاریخ با اخذ دانشنامه لیسانس فارغالتحصیل شد. پس از یک سال تدریس در مراکز تربیت معلم شیراز و برازجان، برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه تهران شد. در سال 1366 دوره کارشناسی ارشد را به پایان برد و در سازمان پژوهش و برنامهریزی وزارت آموزش و پرورش مشغول به کار شد. در سال 1369 برای طی دوره دکترا به دانشگاه تربیت مدرس راه یافت و در سال 1374 این دوره را به پایان رساند. دکتر خیراندیش در بسیاری از دانشگاههای معتبر کشور به تدریس مشغول بوده که از جمله آنها میتوان از دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه، دانشگاههای تربیت معلم، شیراز، تربیت مدرس، تهران و دانشگاه شهید بهشتی نام برد.
دکتر خیراندیش عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز است و از سال 1379 از درجه استادیاری به درجه دانشیاری ارتقاء یافته است. نخستین اثر نوشتاری ایشان جزوهای تحقیقی با نام «اسطوره شناسی» است که در سال 1360چاپ شد و برای دانشجویان رشته تاریخ به عنوان مأخذ معرفی گردید. همچنین در سالهای 61 و 62 یک دوره تاریخ جهان و نیز روش تحقیق در علوم اجتماعی را نگاشت که هر دو کتاب از طرف وزارت آموزش و پرورش در دانشسراهای تربیت معلم تدریس میشد. از سال 1364 با پیوستن به سازمان پژوهش وزارت آموزش و پرورش، تألیف کتابهای درسی را آغاز نمود. نگارش کتاب تاریخ ایران و جهان برای دوره دبیرستان، کتابهای تاریخ دوره راهنمایی و نیز کتاب تاریخشناسی دوره پیش دانشگاهی، همچنین دو کتاب تاریخ کشورهای مسلمان و تاریخ جهان برای مراکز تربیت معلم حاصل تلاش سالهای 1364 تا 1371 است.
دکتر خیراندیش بنیانگذار مجله رشد آموزش تاریخ، در وزارت آموزش و پرورش است. همچنین پایهگذار مجله کتاب ماه تاریخ و جغرافیا که از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاپ و منتشر میشود.
وی از سالها پیش عضو شورای برنامهریزی تاریخ در وزارت علوم بوده و برنامهریزی بخش قابل توجهی از درسهای دوره لیسانس و دکترا را بر عهده داشته است.زمینههای اصلی تحقیقات دکتر خیراندیش تاریخ عمومی، تاریخ مغول و تاریخ جنوب ایران است. از جمله مهمترین آثار او، به جز کتابهای درسی میتوان به ترجمه کتاب «برازجان» ویلم فلور، تصحیح «تاریخ بوشهر» نوشته محمدحسین سعادت کازرونی، ترجمه کتاب «مغولان در تاریخ» برتولد اشپولر، و گردآوری شش جلد «پژوهشنامه خلیج فارس» اشاره کرد. دکتر خیراندیش، همچنین ترجمه کتابهای «تاریخ مغولان» ویلم فلور، قسمتی از کتاب «راهنمای خلیج فارس» اثر لوریمر، «سفرنامهي آیوِز» که سفرنامهای است در مورد خلیج فارس و سواحل جنوبی ایران، «تاریخ مغول» هوارس، و علاوه بر اینها کتاب «تاریخ برازجان» را آماده انتشار دارد.
این استاد دانشگاه شیراز، در کنفرانسهای بینالمللی متعددی شرکت داشته است، از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: دو کنفرانس بین المللی در کشور ترکیه با عنوان «فتح استانبول» و «کنفرانس مشترک مورخان ایران و ترکیه» با ارائه دو مقاله علمی با اهمیت با عنوان «انعکاس فتح استانبول در نامه ایرانی» و «انتقال حماسههای ایرانی به آناتولی»، ایراد دو سخنرانی در دانشگاه لندن، ارائه مقاله «صید مروارید در خلیج فارس» در کنفرانس ایرانشناسی پاریس، مقاله «تاتارها در منابع متقدم عصر مغول» در روسیه و مقاله «مسیر تجارت خیوه و بخارا»، در ازبکستان.
وی در اسفند ماه سال 92، در مراسم اختتامیه بزرگداشت «هفته بوشهر» به عنوان چهره ماندگار و شهروند افتخاری بوشهر معرفی شد.
نشست بررسی «کارنامه تاریخنگاری دکتر عبدالرسول خیراندیش» روز چهارشنبه 28 آبان ماه از ساعت 17 تا 19 در پژوهشکده تاریخ اسلام به نشانی تهران، خیابان شهید عباسپور(توانیر)، خیابان رستگاران، کوچه شهروز، پلاک 9 برگزار خواهد شد و شرکت برای عموم آزاد است.