به گزارش خبرنگار مهر، جواد هدایتی صبح یکشنبه در آئین افتتاح رزمایش روز بدون حوادث ترافیکی استان سمنان با اشاره به اینکه ۷۳ درصد از تلفات سوانح رانندگی آقایان هستند اظهار داشت: این افراد بیشتر بین سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی قرار دارند و با فوت این افراد، سرنوشت خانواده آنها تغییر می کند و جامعه نیز دچار هزینه های اقتصادی و اجتماعی می شود.
وی با اشاره به اینکه هزینه سوانح رانندگی در جاده های کشور به میزان شش تا هشت درصد از تولید ناخالص ملی، به اقتصاد کشور ضربه می زند افزود: سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و توجه به سلامت انسانها ایجاب می کند که برای کاهش سوانح رانندگی در کشور برنامه ریزی کرد.
تعداد کشته شدگان سوانح رانندگی در سال گذشته کاهش یافت
مدیر کل دفتر آمار، ایمنی و ترافیک سازمان راهداری، اوج تلفات سوانح رانندگی در جاده های کشور را در سال ۸۵ با ۲۸ هزار نفر ذکر و تصریح کرد: بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی، سال گذشته برای سومین سال متوالی تعداد کشته شدگان سوانح رانندگی کاهش یافت و به حدود ۱۸ هزار نفر رسید.
هدایتی با اشاره به نامگذاری دهه ایمنی و مسئولیت های ما از ۱۴ تا ۲۵ آبان برای اولین بار در کشور طی سالجاری از سوی کمیسیون ایمنی راه های کشور، گفت: این دهه به منظور افزایش تعامل بین بخشی و افزایش آگاهی عمومی جامعه در مورد مسوولیت شهروندان برای ارتقای ایمنی تعیین شد.
وی با اشاره به تلفات یک میلیون و ۲۴۰ هزار نفری حوادث رانندگی و مجروح شدن ۵۰ میلیون نفری حوادث ترافیکی سالیانه در جهان، گفت: ۹۰ درصد این تلفات و مصدومیت ها به کشورهای در حال توسعه تعلق دارد در حالی که این کشورها کمتر از ۵۰ درصد وسایل نقلیه جهان را دارند.
هدایتی با اشاره به اینکه ایمنی از حقوق شهروندی و حق مردم بر گردن حاکمیت است، افزود: دولت تدبیر و امید نیز که به کرامت انسانی توجه ویژه دارد به صورت جدی به دنبال اجرایی کردن راهکارهایی برای کاهش تلفات حوادث ترافیکی است.
ارتقای کیفیت خودرو بهترین راهکار برای کاهش سوانح ترافیکی/ خودروسازان به دنبال منافع خود هستند
استاندار سمنان نیز در این رزمایش، آموزش را مهمترین عامل در کاهش سوانح ترافیکی دانست و گفت: آموزش عوامل انسانی و ارتقای کیفیت خودرو و همچنین ایمن ساختن راه ها بهترین راهکار برای کاهش سوانح ترافیکی است.
محمد وکیلی با تاکید بر اینکه در آموزش باید به شدت سخت گیری شود، افزود: آموزش برای ارایه گواهینامه رانندگی باید جدی تر پیگیری شود.
وی با بیان اینکه چرا خودروسازان کشور تنها به دنبال منافع خود هستند، اظهار داشت: پلیس نیز اگر به ایمن نبودن خودرویی اطمینان ندارد، شماره گذاری آن را انجام ندهد و چرا در برخی موارد شماره گذاری خودوریی را متوقف و دوباره از سر می گیرد.
مقام عالی دولت در استان سمنان بر تعامل تمام دستگاه ها برای افزایش ایمنی در جاده های تاکید و خاطرنشان کرد: سه عامل مهم انسان، خودرو و جاده در حوادث ترافیکی موثرند که اکنون هر سه عامل در کشور دارای اشکال هستند که برای رفع این مشکلات باید تلاش شود
وجود ۲۳ دوربین نظارت تصویری در محورهای مواصلاتی استان سمنان
مدیر کل حمل و پایانه های استان سمنان نیز در این رزمایش از وجود ۲۳ دوربین نظارت تصویری در محورهای مواصلاتی این استان خبر داد و گفت: تا پایان امسال تعداد این دوربین ها به ۳۰ دستگاه افزایش می یابد.
داوود فهندژ سعدی افزود: تا پایان امسال کلیه محورهای روستایی استان سمنان نیز تحت پوشش سامانه هوشمند نظارتی قرار می گیرند و شمارش تردد به صورت هوشمند در این محورها امکانپذیر می شود.
وی متوسط زمان حضور در صحنه حوادث رانندگی در محورهای استان سمنان را کمتر از ۱۰ دقیقه عنوان کرد که با وجود طولانی بودن راه های این استان، از زمان متوسط کشوری پایین تر است و نشان دهنده عملکرد مطلوب دستگاه های امداد و نجات در استان سمنان است.
فهندژ سعدی گفت: با امضای تفاهم نامه بین سازمان راهداری و فرماندهی انتظامی کشور، کار پشتیبانی دوربین های ثبت سرعت در کشور نیز به سازمان راهداری واگذار می شود.
رزمایش روز بدون حوادث ترافیکی، یکشنبه با حضور مسئولان و با هدف ارتقای سطح آگاهی و تعامل بین بخشی به منظور کاهش سوانح رانندگی در استان سمنان برگزار شد.
در این رزمایش، تفاهم نامه ای بین اداره کل حمل و نقل و پایانه ها و سپاه قائم آل محمد(عج) استان سمنان به منظور بهره گیری از زیرساختهای بسیج برای ارتقای آگاهی های عموم مردم نسبت به آموزش و نکات ترافیکی به امضا رسید.
حرکت نمادین خودروهای پلیس راه، امداد و نجات و راهداری استان سمنان رزمایش روز بدون حوادث ترافیکی با حضور مسئولان از برنامه های رزمایش بود.