به گزارش خبرنگار مهر، علی نصیبی شامگاه یکشنبه در دومین جلسه کارگروه تخصصی فرهنگی، ورزشی و اجتماعی افزود: رشد، ارتقا و توانمندسازی جوانان سبب بهره وری بیشتر از دستگاه های اجرایی و پرورش آنها به عنوان مدیران فردا به شمار می رود.
وی جمعیت جوانان استان را در آخرین سرشماری سال 93، یک میلیون و 870 هزار نفر اعلام کرد و گفت: 39 و 70 درصد از جمعیت جوانان 15 تا 34 ساله استان را جوانان تشکیل می دهند.
این فعال اجتماعی ضمن اشاره به ادغام سازمان ملی جوانان و سازمان تربیت بدنی و تشکیل وزارت ورزش و جوانان، افزود: مسئولیت این بخش از جامعه بر عهده وزارت ورزش و جوانان قرار گرفت که همزمان با وزارت ورزش و جوانان ستاد ساماندهی جوانان نیز در استان های مختلف وظیفه هماهنگی امور جوانان را بر عهده دارد.
نصیبی تصریح کرد: وظیفه مشاور جوان ارتقاء توانمندی جوانان شاغل در ادارات و پرورش مدیران فردا است در همین راستا در استان شورای مشورتی جوانان و کارگروه های تخصصی توسعه، اشتغال و فرهنگ و اجتماع تشکیل شد.
مشاور جوان استاندار گلستان يادآور شد: در 12 شهرستان از 14 شهرستان استان تشکیلات مشاور جوان راه اندازی شده است و پیگیریم تا در دو شهرستان دیگر نیز تشکیل شود.
نصیبی با بیان این نکته که موضوع شهرداران جوان نیز در دست پیگیری است، افزود: گسترش شبکه مناسبی داشته ایم و به این ترتیب گلستان جزو معدود استان هایی است که که مشاوران جوان در آن راه اندازی شده است و در حال انجام کار است .
تشکیل بانک اطلاعات جوانان در شناخت ظرفیت و پتانسیل نیروی انسانی تاثیرگذار است
وی تاكيد كرد: هنوز بانک اطلاعات جوانان استان تشکیل نشده است، این بانک اطلاعاتی می تواند در شناخت استعداد های و ظرفیت های جوانان استان کمک بزرگی باشد.
مشاور جوان استاندار گلستان با تاکید براینکه حوزه مشاور جوان در انحصار هیچ طیف یا گروه خاصی نیست، افزود: از تمام جریانات فکری که در مدار قانون حرکت می کنند، در این کارگروه های تخصصی فرهنگی، ورزشی و اجتماعی استفاده می کنیم.
نصیبی با بیان این مطلب که وظیفه این کارگروه ها مشورت به استاندار، مدیران و ایده پردازی در مسائل فرهنگی و اجتماعی است، افزود: قصد داریم تا این کارگروه به عنوان یک مجلس کوچک عمل کرده و مطالبات شهروندان را پیگیری کند.
وی ضمن یادآوری این نکته که جمع فعلی به مرور زمان تکمیل تر خواهد شد، اذعان کرد: مشاوران جوان مدیران استانی و شهرستانی و فرمانداران در نشست های بعدی این کارگروه حضور خواهند یافت.
این فعال اجتماعی از تکمیل شدن بانک اطلاعاتی نحبگان استان خبر داد و تصریح کرد: ایجاد تغییر در حوزه فرهنگ بسیار زمان بر خواهد بود به همین دلیل نباید توقع داشته باشیم تا مشکلاتی که با گذشت چند دهه به وجود آمده با چندین نشست در این کار گروه تخصصی برطرف شود.
وی با بیان اینکه از بین 15 استانی که مشاوران آن معرفی شدند، گلستان از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است، افزود: خیلی از استان ها هنوز در مرحله ابتدایی انتصاب مشاور جوان هستند درحالیکه گلستان در این حوزه به نوعی به نتیجه رسیده است.
وی با اشاره به این نکته جمع های کوچک و حرکت های آرام زمینه ساز اتفاقات مهمی خواهند بود، گفت: با فعالیت این کارگروه های تخصصی اگر پنج درصد در تغییرات استان موفق باشیم، باید بدانیم که راه بزرگی را پیش گرفته ایم.
کار فرهنگی، اجتماعی دیربازده و بسیاری از تاثیرات آن پنهان است
به گفته علی نصیبی، کار فرهنگی، اجتماعی دیربازده است و بسیاری از تاثیرات آن پنهان است به همین دلیل نیاز است تا صبور بوده و با انگیزه و انرژی زیادی در جلسات حاضر شویم و افق های فردا را با امید ترسیم کنیم.
مشاور جوان استاندار گلستان با تاکید بر این مطلب که به هیچ عنوان قصد شعار دادن نداریم، اذعان کرد: قصد وعده دادن، نداریم اما تمام توانمان را می گذاریم تا در روند فرهنگی، اجتماعی و ورزشی استان تاثیرگذار باشیم.
وی با تاکید بر این نکته که علی رغم وجود دیدگاه های مختلف در جلسه شورای مشورتی جوانان گلستان بر روی یک موضوع اتفاق نظر داریم آن هم توسعه استان است، افزود: امیدواریم بر اساس همدلی اعضای این شورا و همراهی و همکاری مسئولین توسعه گلستان محقق شود.
در ادامه جلسه، مهدی یزدی بالاجاده، کارشناس ارشد مدیریت دولتی و دبیر هیئت تنیس استان با بیان سیر تغییر و تحول معماری روستایی و اثرات آن بر اقتصاد و صنعت گردشگری استان گفت: روستاها جذابیت های منحصر بفردی همچون آب و هوا، شیوه زندگی، آداب و رسوم، آثار تاریخی و پوشاک دارند و توسعه فرهنگ گردشگری و احیای صنایع دستی روستاها می تواند زمینه درآمد و رونق اقتصادی آنها را فراهم آورد.
وی افزود: توسعه روستا متاسفانه به معنای شهری شدن و با تغییر محیط زندگی و خانه همراه شد، در حالیکه می توان از وسایل مدرن و سازگار با طبیعت استفاده کرد و روستا در عین نو بودن، روستا باشد.
سیده بهناز حسینی نقوی، کارشناس ارشد مدیریت ورزش و نایب رئیس هیئت فوتبال استان هم، با اشاره به اهمیت ورزش تصریح کرد: ظرفیت ورزشی استان گلستان بسیار بالاست و هر یک از شهرستان های استان به نوعی قطب ورزشی محسوب می شوند اما با توجه به صنعتی نبودن استان، تیم ها با مشکلات اسپانسرینگ مواجه اند.
وی گفت: ما از مسئولین استانی می خواهیم از دستگاههایی که امکان تیم داری و پشتیبانی از تیم های ورزشی را دارند بخواهند همکاری لازم را صورت دهند و ورزش استان را یاری کنند.
سپس، محمد مهدی صفایی، کارشناس ارشد علوم ارتباطات و جوان ترین مدیر سینمایی کشور اظهار کرد: استان گلستان روزگاری مهد تئاتر بوده و بسیاری از بزرگان تئاتر ایران در این استان رفت و آمد کردند و آموزش دادند، البته امروز نیز توانمندی ها و استعدادهای چشمگیری در استان وجود دارد اما متاسفانه سرانه ی فرهنگی استان بسیار پایین است و ما شاهد آنیم که گروه های فرهنگی هنری برای اعزام به خارج از استان با مشکلات اولیه ی مالی مواجه هستند.
وی افزود: مدیریت عالی استان باید از ظرفیت حداقلی همه دستگاه ها به نفع فرهنگ و هنر بهره برداری کند، چرا که وضعیت حوزه فرهنگ و هنر در استان به شدت نگران کننده است.
داود آورند، فوق لیسانس علوم سیاسی و نایب رئیس شورای شهرستان گنبد کاووس که صحبت هایش را با شعری از مختومقلی آغاز کرد، گفت: فرهنگ هر قومی برگرفته از باورهای گذشته و حال آن قوم است و مردم ترکمن صحرا مردمی پای بند به سنت های خود هستند و یکی از زیباترین سنت های این قوم موسیقی ترکمن است.
وی همچنین با بیان اینکه صنعت اسب داری نیازی به توجهی ویژه دارد گفت: اسب حیوانی محترم در بین مسلمانان و ایرانیان باستان بوده است و جا دارد مدیران حمایت های لازم را از این صنعت در قالب بیمه سوارکاران و ایجاد بستر مناسب جهت صادرات اسب انجام دهند.
تینا باقری، کارشناس ارشد روانشناسی و مدرس دانشگاه گفت: یکی از مشکلات جوانان اعتیاد است و البته اعتیاد تنها شامل مواد مخدر نمی شود بلکه توجه بیش از حد به موضوعاتی همچون تلفن همراه نیز به معنای اعتیاد است.
وی با بیان اینکه امروزه اعتیاد را به شکل یک بیماری نگاه می کنند، افزود: مهمترین دلیل گرایش به اعتیاد از بین بردن اضطراب و افسردگی است و امیدواریم مسئولین امر توجه ویژه ای به آن داشته باشند.
رضا شاه حسینی، کارشناس طراحی صنعتی و عضو هیئت مدیره انجمن معلولین جسمی حرکتی همت با بیان اینکه تمام مشکلات یک فرد عادی اعم از کار، معیشت، اشتغال و زندگی را یک فرد معلول نیز دارد گفت: قانون جامع حمایت از معلولین در سال 83 به تصویب رسید اما تا به امروز بین آنچه اجرایی شده و آنچه به تصویب رسیده فاصله ی زیادی وجود دارد.
وی افزود: توجه به طراحی ساختمان های دولتی و مناسب سازی آن برای معلولین، اشتغال معلولین در دستگاههای دولتی، اسکان معلولین در منازل استیجاری، کارآفرینی معلولین و توانمند سازی نخبگان معلول از جمله مسائلی است که باید مسئولان به آن توجه داشته باشند.