۲۶ آبان ۱۳۹۳، ۱۴:۵۵

منطقی:

تبلیغات آموزش و پرورش در خصوص فناوری باید با منطق همراه شود

تبلیغات آموزش و پرورش در خصوص فناوری باید با منطق همراه شود

زنجان -خبرگزاری مهر: دانشیار دانشگاه خوارزمی با تأکید بر این‌که تبلیغات آموزش و پرورش در خصوص فناوری نباید هراس‌آور باشد، بلکه باید با منطق همراه شود، گفت: آموزه‌های ادب عرفانی ما سرشار از سعه‌صدر و انسان‌گرایی است و این ادبیات می‌تواند پادزهر تبلیغات سوء علیه آموزه‌های دینی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی منطقی ظهر دوشنبه درکارگاه  تخصصی فضای سایبری در جمع فرهنگیان افزود: آموزش و پرورش باید با فناوری آشتی کند و مغز متفکری درون سیستم خود داشته باشد تا مرحله به مرحله فناوری‌های جدید را رصد کرد.

این کارشناس روان‌شناس با اشاره به این‌که امروزه تمام دنیا با چالش رشد کودکان در فضای مجازی روبرو هستند ادامه داد: امروز کودکان ما از بدو کودکی خود در فضای مجازی زندگی می‌کنند و از آن‌جایی که فناوری، هم‌گرایی را به دنبال خود می‌آورد، جذابیت آن انسان را در خود غرق می‌کند از این‌رو باید نگران عاقبت نسل‌های آینده‌ای که در فضای مجازی رشد می‌کنند باشیم سپس تبعات آن را مهار کرده و در نتیجه استفاده بهینه و مثبتی از آن به دانش‌آموزان منتقل کنیم.

وی بر تأکید بر این‌که روند معمول در استفاده دانش‌آموزان از فضای مجازی در سطح جهان، همراه با زمینه‌سازی فرهنگی است، گفت: آموزش و پرورش در دیگر کشورهای پیشرفته، علاوه بر این‌که دستورالعمل استفاده از فضای مجازی را به دانش‌آموزان ارائه می‌دهد، دوره‌های آموزشی آشناسازی اولیاء آنها با فضای مجازی را نیز برگزار می‌ کند.

استادیار دانشگاه خوارزمی تهران با اشاره به ایجاد انقلاب آموزشی با ورود روش یادگیری مبتنی بر تلفن همراه به نظام آموزش و پرورش غرب، ابراز کرد: ورود تلفن همراه به محیط‌های آموزشی در ابتدا در غرب سبب شده بود تا برخی دانش‌آموزان از آن استفاده‌های نابجا داشته باشند ولی با ایجاد این روش، استفاده‌های آسیب‌زا از تلفن همراه در مدارس غربی مهار شده و حتی کاربردهای علمی از تلفن همراه جایگزین روش‌های سنتی آموزشی گذشته شده است.

منطقی اظهار کرد: باید تا می‌توانیم به کودکان خود فرصت زندگی در دنیای واقعی را بدهیم و این امر نیازمند به کارگیری خلاقیت است اما متأسفانه ما در این زمینه بیش از این‌که از نبود امکانات رنج ببریم، با نبود خلاقیت مواجه هستیم.

وی با اشاره به این که کودک با روش‌های خلاقانه‌ای یا گردشگری مبتنی بر تحولات زمین‌شناختی، می‌تواند با عظمت هستی روبرو شده و مجذوب آن شود، تأکید کرد: این روش‌های خلاقانه، به معنای فرصت زندگی در دنیای واقعی است، ولی متأسفانه یکی از اشتباهات استراتژیک آموزش و پرورش ما این است که تصور از "باور" همان "دانش" است در حالی که کودک با مشاهده عظمت‌های جهان هستی می‌تواند به باور برسد و به خودی خود به سمت فراگیری احکام بروند.

این کارشناس روانشناسی با تأکید بر این‌که تبلیغات آموزش و پرورش در خصوص فناوری نباید هراس‌آور باشد، بلکه باید با منطق همراه شود گفت: آموزه‌های ادبی و عرفانی ما سرشار از سعه‌صدر و انسان‌گرایی است و این ادبیات می‌تواند پادزهر تبلیغات سوء علیه آموزه‌های دینی باشد.

منطقی با اشاره به اینکه مسئولان باید توجه داشته باشند که برخوردهای مبتنی بر نفی، به نوعی فرصت‌سوزی است و باید به دنبال ترویج کاربری مناسب باشند ابراز کرد: کودکان را با روش‌های خلاقانه و واقعی از بند زندگی مجازی برهانیم.

کد خبر 2422970