به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد حسینی شامگاه دوشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی که در دفتر استانداری برگزار شد اظهار کرد: با توجه به اینکه در آستانه اربعین حسینی خراسان رضوی پذیرای نزدیک به ۱۷۰هزار زائر پیاده است به دستور استاندار محترم ۳۰ درصد از این زائرین در ۳۱۰ مدرسه استان اسکان دهی می شوند تا خدمات لازم جهت رفاه حال این عزیزان بیش از پیش فراهم باشد.
حسینی در ارتباط با گزارش عملکرد دو ماهه اول سال تحصیلی ۹۴-۹۳ عنوان کرد: خوشبختانه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی بعد از انقلاب اسلامی توانسته بر مشکلات کمـّی خود فائق شود لذا در آموزش و پرورش استان تلاش می شود تا بیش از گذشته به ارتقا کیفیت خدمات آموزشی توجه شود.
وی اضافه کرد: آموزش و پرورش خراسان رضوی در راستای رشد کیفیت خدمات آموزشی پنج سیاست اصلی را در دستور کار خود قرار داده و مجموع فعالیت های خود را بر آن متمرکز کرده است.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اجرای پروژه مهر در زمان بازگشایی مدارس تصریح کرد: این پروژه با ۱۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه و یک میلیون و ۲۵ هزار دانش آموز در ۵۲ هزار کلاس و با حضور ۹۰ هزار معلم و ۲۵ هزار مدیر آغاز به کار کرد.
وی همچنین به بحث تعمیر و تجهیز مدارس در ماه های مهر و آبان اشاره کرد و افزود: نزدیک به سه هزار و ۵۰۰ کلاس درس مجهز به شوفاژ شدند که در ادامه ۵۱ کلاس با اعتبار یکصد و ۹۰ میلیارد ریال اعتبار و ۳۳ کلاس درس با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال در آینده تحویل دانش آموزان داده خواهد شد.
حسینی از کسب رتبه عالی آموزش و پروش خراسان رضوی در سطح کشور در ارتباط با عملکرد ماه مهر خبر داد و گفت: برای اینکه پیوندی بین عملکرد مدارس و آموزش و پرورش خراسان رضوی صورت بگیرد برنامه ای تحت عنوان "از ستاد تا مدرسه" را در قالب ۹۹ کارگروه آغاز کردیم تا از طریق این تعامل اداره کل آموزش و پرورش استان بتوانند در تصمیمات مدیران مدارس مداخله موثر داشته باشد.
وی ادامه داد: در همین راستا اولین گامی که برداشتیم مشخص کردن برنامه ها بر اساس اسناد فرادستی بود که در ۴۰ کارگروه و به مدت ۴ ماه تمامی شاخص ها و برنامه های لازم تدوین شده و به تمامی ادارات شهرستان ها ارسال شد.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه ۱۰هزار مدرسه استان دارای برنامه عملیاتی در سال تحصیلی ۹۳-۹۴ هستند بیان کرد: طی این برنامه های عملیاتی عملکرد مدارس در ماه ها و طی سال مشخص و مورد ارزیابی قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: با توجه به برنامه های عملیاتی در مدارس خراسان رضوی یک فرهنگ سازمانی شکل گرفته که با اداراک فرهنگی خود مشغول به فعالیت می شوند. تاکنون ۱۳۱ راهکار بر اساس اسناد فرادستی در کشور تدوین شده که از میان آن ۴۰ تا راهکار استخراج و به کلیه آموزش و پرورش های کشور ابلاغ گردیده که خوشبختانه ما در استان زودتر در قالب ۹۰ برنامه آغاز به کار کرده بودیم.
حسینی به ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات آموزش و پرورش ها همیشه مربوط به ساماندهی نیروهای انسانی بوده است که ما در استان با توجه به ۲ هزار و ۸۰۰ نیروی خروجی از بدنه آموزش و پرورش هیچ ورودی نداشتیم.
وی تصریح کرد: در راستای رفع مشکلات ساماندهی نیروی انسانی کارگروه طرح و برنامه جهت بررسی ابعاد و شیوه نقل و انتقالات در هفت سال آینده شکل گرفت که به آسیب شناسی این حوزه پرداخت.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: با توجه به کارگروه طرح و برنامه ما در استان شاهد ۴۲ درصد کاهش در نقل و انتقالات نیروی انسانی بودیم که بر اساس آن ۲ هزار کلاس زیر نرم تعطیل و ۲هزار نیروی مازاد در قالب کد ۹۹ به کار گرفته شدند که باعث صرفه جویی در ۸۳ هزار ساعت حق التدریسی در استان شد.
وی ادامه داد: با توجه به نتایجی که در بالا گفته شد نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان از اعتبارات آموزشی در استان صرفه جویی شد که این مهم تنها با توزیع بهینه نیروی انسانی در مدارس استان و کاهش ۷۵ درصدی پست های تخصصی در ادارات و مدارس آموزش و پرورش خراسان رضوی انجام شده است.
حسینی به افتتاح مسابقات المپیادهای ورزشی درون مدرسه ای در راستای رشد نهضت تربیت بدنی در مدارس استان اشار کرد و گفت: در این مسابقات ۲۵۰ هزار دانش اموز به صورت مستقیم و تمامی دانش آموزان خراسان رضوی به صورت غیر مستقیم شرکت می کنند که منجر به رشد نشاط و شادابی در سطح مدارس می شود.
وی از فعالیت ۵۷ کانون ورزشی در آموزش و پرورش خراسان رضوی خبر داد و گفت: ما در هفته تربیت بدنی با افتتاح هفت سالن ورزشی و یک استخر موفق شدیم سرانه ورزشی استان را از ۱۱ صدم به ۱۲ صدم برسانیم.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی به فعالیت ۱۳۹ سالن ورزشی و ۱۷ استخر در بخش تربیت بدنی استان اشاره کرد و افزود: امیدواریم با افزایش ۱۲ سالن و ۳ استخری که تا آخر سال با اعتبار ۱۸۰ میلیارد تومان انجام می دهیم شاهد افزایش سرانه ورزشی دانش اموزان در خراسان رضوی باشیم.
وی در ارتباط با توسعه مشارکت ها در آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: تاکنون با ۶۵ درصد از ادارات استان تفاهم نامه همکاری امضا کرده ایم که آخرین تفاهم نامه در چند روز گذشته با دانشکده علوم پزشکی در قالب ۲۲ بند بسته شد و به موجب آن یک هزار و ۵۰۰ مدرسه تحت برنامه مروج سلامت خدمات ویژه دریافت می کنند.
حسینی از دیگر تفاهم نامه های منعقد شده با ادارات به تفاهم نامه نیروی انتظامی با ۲۳۰ هزار همیار پلیس اشاره کرد.
وی از اختصاص یافتن بسته های حمایتی در دوماهه اول سال تحصیلی برای مدارس غیر دولتی اشاره کرد و گفت: ۱۵ هزار و ۴۰۶ دانش آموز در ۱۱۰ مدرسه و ۵۸۰ کلاس درس با ۴۵۶ نیروی انسانی به بخش خصوصی واگذار شد که این اقدام گامی در توسعه عدالت آموزشی در سطح استان است و امیدواریم در سنوات آینده نیز مورد توجه مسئولین قرار گیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی سایر اقدامات مهم این دستگاه را در دو ماهه اول سال تحصیلی ۹۳-۹۴ شرکت ۲۰۰ هزار دانش آموز در طرح شهید پژوهی، احیای ۵۰ دارالقرآن، بازنویسی کتاب های شهید مطهری، حفظ موضوعی قرآن، دعوت ۹هزار زیارت اولی برای زیارت به حرم امام رضا (ع) اعلام کرد.
وی در پایان به کسب رتبه برتر آموزش و پرورش خراسان رضوی در خصوص ساماندهی کتب درسی در سطح کشور خبر داد و گفت: امسال در مسابقات کتابخوانی ۱۸۵ هزار دانش آموز شرکت می کنند.
حسینی افزود: یکی دیگر از موفقیت های ما آغاز توزیع شیر در مدارس آنهم ۲۰ روز زودتر از سابر مدارس کشور است که نسبت به سال گذشته که تنها در ۲۷ نوبت و برای ۸ هزار ۵۰۰ دانش آموز بود امسال به ۷۰ نوبت توزیع و با اعتبار ۴۰ میلیاردی انجام می شود.