۲۸ آبان ۱۳۹۳، ۱۴:۰۲

سیف:

ثبات اقتصادی به سرمایه گذار امکان پیش‌بینی می دهد/ نرخ تورم به 14.7 دهم درصد رسید

ثبات اقتصادی به سرمایه گذار امکان پیش‌بینی می دهد/ نرخ تورم به 14.7 دهم درصد رسید

همدان - خبرگزاری مهر: رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه ثبات اقتصادی به سرمایه گذار امکان پیش بینی می دهد، گفت: عملیات تجاری و اقتصادی در آغاز بکار دولت یازدهم سفته بازی بود و کشور را به تدریج به رکود کشید و با یک رکود به شدت مزمن مواجه بودیم.

به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله سیف ظهر چهارشنبه در همایش فرصت های سرمایه گذاری استان همدان با بیان اینکه دولت تدبیر و امید از افراد با توجه به تجربیات آنها استفاده می کند و بازگشت محمد خزاعی بعنوان معاون وزیر اقتصاد و دارایی از اصلاحاتی است که نسبت به جایگاه سرمایه گذاری لازم بود انجام شود، اظهار داشت: استان همدان از استانداری با انگیزه برخودار است.

وی با بیان اینکه برگزاری همایش سرمایه گذاری می تواند منشا آثار پر برکتی برای استان همدان باشد، بیان کرد: استان همدان ظرفیت های بالایی دارد و خصوصیات مناطق مختلف استان همدان را می شناسم.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از کارهای اساسی که باید اتفاق بیفتد این است که ظرفیت ها به منصه ظهور برسد و از آنها به درستی بهره برداری شود، ابراز داشت: استان همدان با پتانسیل هایی که دارد می تواند در زمینه جذب مهاجرها، سرمایه گذاران، متخصصان یکی از استان های موفق باشد.

سیف درخصوص سیاست های اقتصادی به خصوص در بعد پولی آن ادامه داد: یکی از پیش نیازهای ایجاد زمینه و انگیزه و رشد برای سرمایه گذاری ایجاد ثبات اقتصادی است و ثبات اقتصادی به سرمایه گذار امکان پیش بینی می دهد.

دولت یازدم از آغاز کار با اقتصادی به شدت ملتهب مواجه بود

وی با بیان اینکه هر قدر در یک اقتصاد ثبات و آرامش بیشتری وجود داشته باشد افق دید سرمایه گذار برای برای برنامه ریزی های بلند مدت بهتر می شود و دور تر را می تواند ببیند و امکان پیش بینی اتفاقات را به سرمایه گذار می دهد که ریسک های سرمایه گذاری را بپذیرد و تحلیل و بر آن اشراف پیدا کند، ابراز داشت: دولت یازدم از آغاز کار با اقتصادی به شدت ملتهب مواجه بود.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در آغاز کار دولت نرخ ارز به شدت روز به روز افزایش می یافت و نوسانات شدیدی که در نرخ ارز کشور وجود داشت جرات را از هر سرمایه گذاری می گرفت، عنوان کرد: سرمایه گذار فکر می کرد تا رقمی را باید هزینه کند و یک سال بعد بهره برداری کند اما نمی دانست در این یک سال قرار است چه اتفاقی بیفتد.

سیف با بیان اینکه امکان پیش بینی، تحلیل آینده، برنامه ریزی برای آینده در آن شرایط به هیچ وجه ممکن و در آن شرایط مهیا نبود، ادامه داد: عملیات تجاری و اقتصادی عمدتا سفته بازی، کارهای کوتاه مدت، خرید و فروش و بازرگانی بود و کشور را به تدریج به رکود کشیده بود و با یک رکود به شدت مزمن مواجه بودیم.

وی با بیان اینکه رکودی که در سال 91 اتفاق افتاد منفی شش و هشت دهم درصد شد و بسیاری از واحد های اقتصادی را به تعطیلی کشاند، بیان کرد: وقتی تعداد زیادی از واحد های اقتصادی تعطیل و بیکاری ایجاد شود می تواند منجر به رسیدن به چنین آماری می شود.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه سال گذشته رکود منفی شش و هشت دهم با تلاش های فراوان به یک و 9 دهم درصد رسید و امیدواریم امسال شاهد رشد اقتصادی و خروج از رکود باشیم و به طور کامل شاهد رشد اقتصادی کشور باشیم، ادامه داد: رشد اقتصادی سه ماه نخست امسال در مقایسه با سه ماه نخست سال گذشته چهار و شش دهم درصد افزایش داشته است.

سیف با بیان اینکه دولت با نوسانات شدید در بازارها، با تورم فزاینده، مزمن و رکود ریشه دار مواجه بود، عنوان کرد: دیدگاه علمای اقتصاد این است که برای هر کدام از پدیده ها یک راهکار وجود دارد که بتوان آن را درمان کرد و برای خروج از رکود یک نوع سیاست پول و برای کاهش تورم سیاستی دیگر وجود دارد و وقتی این مسائل با هم همراه می شوند پیچیدگی های زیادی برای برگرداندن اقتصاد به حالت تعادل وجود دارد که خوشبختانه این کار بزرگ در سایه همدلی در تیم اقتصادی دولت بر طرف می شود و اکنون شاهد آثار آن هستیم.

وی با بیان اینکه برخی گفتند آمار هایی که بیان می شود روی کاغذ است و در عمل چیزی دیگری است، ادامه داد: باید زود تر از دما سنج دما احساس شود و ولی چون نمی شود احساس کرد از دما سنج استفاده می شود.

تورمی که در خرداد ماه سال گذشته 45 درصد بود اکنون به 14 و هفت دهم درصد رسیده است

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه شاخص های اقتصادی که خروج از رکود را نشان می دهد همان دماسنج است و با دماسنج راه خروج از رکود نشان داده می شود، افزود: تورمی که در خرداد ماه سال گذشته 45 درصد بود اکنون به 14 و هفت دهم درصد رسیده است.

ولی الله سیف با بیان اینکه هیچ کس نمی گوید وقتی تورم کنترل می شود قیمت ها ارزان می شود بلکه افزایش قیمت ها کنترل می شود، ابراز داشت: برخی اوقات با تشکیک هایی که در آمار منتشره بیان می شود باعث بی اعتمادی مردم شده و در مناطقی اتفاقاتی افتاده که مردم بدبین شده اند.

وی با بیان اینکه هیچکس نمی تواند در آمارهایی که بانک مرکزی منتشر می کند دستکاری ایجاد کند، عنوان کرد: آمار به سرمایه گذار امکان برنامه ریزی اقتصادی می دهد و باید با وسواس حرکت کنیم تا سرمایه گذار بتواند اعتماد کند و زمانی که سرمایه گذار روند کاهنده کنترل نقدینگی های لازم را می بیند می تواند پیش بینی کند.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: هیچ سرمایه گذاری نمی تواند بدون ابزار ها سرمایه گذاری کند و ما ابزار های لازم را برای سرمایه گذاری ایجاد می کنیم تا بتواند حرکت ادامه داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه تاکنون استان‌های بسیاری در راه جذب سرمایه‌گذار حرکت کرده که برخی موفق و برخی نیز ناموفق بودند، افزود: پروژه‌ها باید به صورت دقیق مطالعه و بررسی شده و به معیارهای مهمی چون بازار آن، میزان عرضه و تقاضا و تکنولوژی تولید توجه شود.

رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر اینکه انجام این مطالعات زمان‌بر و هزینه‌بر است، عنوان کرد: با این وجود بررسی این عوامل از هدررفت منابع محدود کشور جلوگیری کرده و در مجموعه به نفع اقتصاد تمام خواهد شد.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم تمام تلاش خود را به کار بسته تا در همه امور با برنامه حرکت کند، ادامه داد: دولت یازدهم مبنای کاری خود را بر خروج از رکود، کنترل و کاهش تورم گذاشته است و در سال 95 باید نرخ تورم تک‌ رقمی شود.

وی با تأکید بر اینکه توان اعطای تسهیلات در سال جاری، 240 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد، گفت: دولت برای افزایش میزان تسهیلات به صنعت بررسی‌های لازم را انجام و تدابیر مورد نیاز در اعطای این تسهیلات بدون داشتن اثر نامطلوب بر اقتصاد را اندیشید.

رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: اولویت اعطای تسهیلات به بنگاه‌هایی داده شده که منابعی در آن‌ها تعریف شده است.

نظام بانکی باید از بنگاه‌داری خارج شود

وی با تأکید بر اینکه نظام بانکی باید از بنگاه‌داری خارج شود، اظهار کرد: در حوزه واگذاری بنگاه‌های وابسته به بانک‌ها باید کشش بازار سرمایه را نیز در نظر گرفت.

وی با تأکید بر اینکه فروش املاک مازاد و مستغلات در نظام بانکی نیز در دستور کار قرار گرفته، عنوان کرد: حجم زیادی از منابع بانکی در بخش مطالبات وصول نشده، قفل شده و همه آن نیز به یک جریان خاص باز نمی‌گردد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی، اعمال تحریم‌های اقتصادی، نوسان قیمت ارز نیز بر قفل شدن منابع بانکی تأثیرگذار بوده است، ادامه داد: با سخت‌گیریهایی که در بانکها اعمال شد به برخی از امور جاری بانک نیز لطمه وارد شد.

سیف با اعلام اینکه یک تیم برای مطالبات وصول نشده تشکیل شده، گفت: با بررسی مطالبات وصول نشده، برای هر یک از موارد چاره‌ای اندیشیده و میزان اعطای تسهیلات بانکی توسط بانک مرکزی افزایش داده شد.

وی اظهار کرد: اولویت پرداخت سرمایه در گردش به واحدهایی است که خط تولید را در اختیار دارند اما نقدینگی لازم را برای ادامه کار ندارند.

سیف افزود: اگر یک واحد تولیدی در استان برای ادامه کار خود تنها به سرمایه درگردش نیاز دارد، شخصا به من اطلاع دهید.

وی با تأکید بر اینکه منابع بانکی در نقطه‌ای وارد شود که تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد، تصریح کرد: در سال‌های گذشته شرکت‌های کاغذی شکل گرفته که به نام تولید و سایر فعالیت‌های اقتصادی تسهیلاتی دریافت و در محل دیگری هزینه کردند که برخی از مطالبات بانک‌ها نیز به این قسمت بازمی‌گردد.

سیف ادامه داد: برای حل این مشکل هر بنگاه اقتصادی باید صورتحسابی که توسط یک حسابرس رسمی عضو جامع حسابرسان انجام شده باشد را ارائه دهد.

وی با بیان اینکه برای دریافت تسهیلات در حوزه سرمایه‌گذاری متقاضی باید 25 درصد از سرمایه‌ مورد نیاز را تأمین کند، عنوان کرد: اگر سهم متقاضی در سرمایه‌گذاری اندک باشد تعصب لازم را برای ادامه کار نخواهد داشت و در صورت ایجاد یک مشکل واحد تولیدی را رها خواهد کرد.

نظام بانکی مسیر درستی را در پیش گرفته است

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه نظام بانکی مسیر درستی را در پیش گرفته، گفت: در حال حاضر نظام بانکی وظیفه بازار سرمایه را نیز انجام می‌دهد.

سیف با تأکید بر اینکه جنس کار بانکی اقدامات کوتاه‌مدت است، اظهار کرد: منابع بانکی برای تأمین سرمایه درگردش و پروژه‌های مالی کوچک است و پروژه‌های بزرگ باید در بازار سرمایه تأمین اعتبار شوند.

وی عنوان کرد: تا زمانی که بازار سرمایه آمادگی لازم برای این کار را داشته باشد بانک‌ها همچنان به حمایت از آنان ادامه خواهند داد.

کد خبر 2424622

برچسب‌ها