به گزارش خبرنگار مهر، رسول زرگرپور ظهر امروز در پاسخ به سوالات خبرنگاران اظهار داشت: این میزان آبی که در رودخانه زاینده رود جاری است صرفا برای محصولات کشاورزی باز شده است.
وی با اشاره به طرح این ادعا مبنی بر اینکه زاینده رود به خاطر بازگرداندن مرغابی ها و پرندگان باز شده است با رد این موضوع، گفت: این میزان آبی که در بستر رودخانه جاری شده است نه از خارج حوضه آبریز زاینده رود وارد شده و نه اینکه برای بازگشت پرندگان است.
استاندار اصفهان با گلایه از این جوسازی ها تصریح کرد: حجم آبی که در سطح زاینده رود باز است تنها حاصل صرفه جویی دو ساله مردم استان است که قطره قطره جمع شده و با خوب مدیریت کردن توانستیم از شرمندگی کشاورزان که روزی زکات دهنده بودند بیرون آئیم.
جاری شدن ۱۰۰ مترمکعب آب در حوضه زاینده رود بخش کوچکی از حقابه کشاورزان است
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: جاری شدن بین ۹۰ تا ۱۰۰ متر مکعب آب در ثانیه در حوضه زاینده رود تنها بخش کوچکی از حقابه کشاورزان است.
وی بیان داشت: در حالت عادی بین ۱۸ تا ۲۰ متر مکعب آب در ثانیه بر بستر زاینده رود جاری است.
زرگرپور با اشاره به اینکه تا ۱۵ آذرماه و به مدت یکماه آب با حجم بین ۹۰ تا ۱۰۰ مترمکعب بر بستر رودخانه جاری است، ادامه داد: این میزان آب به دلیل پر آب کردن چاه ها و سطح آب زیرزمینی است.
وی گفت: اگر چه به ظاهر تالاب گاوخونی احیا نمی شود اما در واقع تالاب با این میزان آب تغذیه می شود.
استاندار اصفهان در پاسخ به اینکه بسیاری از کشاورزان شرق اصفهان معترض هستند که یکماه باز شدن آب با این حجم برای زمین هایی که در مسیرهای طولانی تر قرار دارد، مثمر ثمر نیست و باید آب بیش از یکماه باز باشد تا بتوانند زمینشان پرآب شود، گفت: این مسئله مربوط به کمیته آب استان اصفهان است و نمی توان اظهار نظر کرد.
وی اعلام کرد: پس از یکماه حجم آب در بستر زاینده رود به ۲۰ درصد وضعیت موجود می رسد که برای شرب و صنعت به کار می رود و حجم کمی در بستر رودخانه جاری می شود.
استاند ار اصفهان همچنین در خصوص انتقال آب از سمیرم به رفسنجان گفت: با توجه به اینکه گذر آب از اصفهان که خود یک استان ذی نفع است ، صورت می گیرد بنابراین طبق قانون باید استان ذی نفع در تصمیم گیری ها حضور داشته باشد که در هنگام تصمیم گیری بر این قانون از این استان فردی حضور نداشته بنابراین به خودی خود این طرح ملغی است.
میانجی گری استانداری فیمابین شهرداری و شورا و شهرداری با میراث فرهنگی
وی همچنین در ارتباط با منازعات بین شهرداری و شورا گفت: تاکنون میانجیگیری و واسطه گری بین این دو ارگان را برعهده داشتیم و از این به بعد هم هر کجا لازم باشد این اقدام را انجام می دهیم.
زرگر پور با اعلام اینکه جلسه ای مشترک بین استانداری با شهرداری در هفته جاری برگزار خواهد شد، بیان داشت: از شهرداری می خواهیم که در نصب دوربین ها سرعت بیشتری بدهد همانطور که شاهد اقدام گسترده شهرداری تهران در نصب دوربین های شهری هستیم که مسائل امنیتی و ترافیکی را نیز شامل می شود.
استاندار اصفهان اعلام داشت: میراث فرهنگی از یکسری شاخص های بین المللی و کشوری برخوردار است که باید شهرداری خود را مطابق با آن هماهنگ کند.
وی با بیان اینکه تمام تلاش ما بر این است که میان میراث فرهنگی و شهرداری یک هماهنگی ایجاد کنیم، ادامه داد: میراث فرهنگی نیز باید بداند که بدون کمک شهرداری نمی تواند اقدامات بازسای و بهسازی را در آثار تاریخی انجام دهد.