به گزارش خبرنگار مهر، پدرام سلطانی ظهر شنبه در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان خراسان جنوبی اظهارکرد: اگرچه خراسان جنوبی استانی کمترتوسعه یافته است اما کشوری در مجاورت با این استان بوده که از حیث توسعهیافتگی پایینتر قرار داشته و این فرصت مناسبی برای توسعه اقتصاد استان به شمار میرود.
وی بر لزوم توجه مسئولان خراسانجنوبی به مزیتهای همجواری تاکید کرد و افزود: فرصت بازار افغانستان ماندنی نیست و مسئولان باید با جدیت برای تسلط بر این بازار تلاش کنند.
داشتن بازار خوب اقتصادی نیازمند برداشتن مرزهای تجاری است
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران لازمه داشتن بازار اقتصادی خوب با افغانستان را برداشتن مرزهای تجاری دانست و گفت: در این راستا باید پیمانهای دوجانبه تجارت آزاد منعقد تا مجال سرمایهگذاری به سایر کشورها داده نشود.
سلطانی با بیان اینکه در هر صنعتی چرخه عمری وجود دارد، گفت: هرچند فرش دستبافت خراسان جنوبی در گذشته در دنیا حرفی برای گفتن داشته اما عمر فرش دستباف در دهههای پایانی قرار گرفته و باید در این صنعت تحولی ایجاد شود.
وی تصریح کرد: دانش و ثباتی که دولت به بخش خصوصی و اقتصاد کشور میدهد نیازمند داشتن فرهنگ صادرات است.
صادرات دغدغه همه شهروندان قرار گیرد
سلطانی با بیان اینکه صادرات فرآیندی همهجانبه است، گفت: صادرات تنها بخشی از آن توسط صادرکننده انجام میشود و افراد زیادی در صادرات نقش دارند.
وی صادرات را مایه افزایش سرانه درآمد کشور دانست و افزود: صادرات باید دغدغه تمام افراد قرار گیرد و معلمان نیز باید در بحث آموزش، صادرکنندگان موفق و خدمتگزار به مملکت پرورش دهند.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: رشد توسعه اقتصادی ما نسبت به توسعه فرهنگ سریعتر بوده اما به واقع باید در هر امری ابتدا فرهنگ استفاده و مقابله با آن وجود داشته باشد.
سلطانی بر خروج از خردهتاجری، خرده مالکی و دید پایین در امور تاکید کرد و افزود: برای رسیدن به اهداف توسعهای باید در مقیاس کلان گام برداریم.
سلطانی بیان کرد: متاسفانه اقتصاد همواره به منابع زیرزمینی متکی بوده که باید در این راستا صنایع را ظرفیتسازی کنیم.