۲ آذر ۱۳۹۳، ۱۰:۴۰

فاضلی:

تالار مرکزی رشت 30 درصد فضای فرهنگی گیلان را افزایش می دهد/ خوانش گیلکی سومین خوانش تعزیه ایران می شود

تالار مرکزی رشت 30 درصد فضای فرهنگی گیلان را افزایش می دهد/ خوانش گیلکی سومین خوانش تعزیه ایران می شود

رشت – خبرگزاری مهر: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان گفت: با بهره‌برداری از تالار مرکزی رشت 30 در صد به فضای فرهنگی استان افزوده می‌شود.

فیروز فاضلی در گفتگو یا خبرنگار مهر افزود: تالار مرکزی رشت یکی از مهم‌ترین طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در گیلان بوده‌ که بیش از 80 در صد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با بیان اینکه دلیل تاخیر در ساخت پروژه‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد گیلان تخصیص ناکافی بودجة است، اظهار داشت: به‌طوری‌ میزان بودجه تخصیصی در سال گذشته تنها 28 درصد بوده که با ادامه حمایت‌های دولت تدبیر و امید و استاندار گیلان این میزان به 51 در صد ارتقا یافت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ادامه داد: وسعت تالار مرکزی رشت که از پروژه‌های مهم و اصلی بوده 12 هزار متر مربع وسعت دارد و از چهار سالن تشکیل شده که دو هزار نفر در آن واحد می‌تواند از فضای آن بهره‌گیری کنند.

وی با اشاره به اینکه برای شتاب بخشیدن به روند عملیات اجرایی پروژه تالار مرکزی رشت سفرهای متعددی از سوی اینجانب به بخش عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است، گفت: با سفر اخیر معاون اداری و مالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به گیلان این پروژه بزرگ از نظر مالی با هیچ مشکلی روبرو نیست یعنی دو برابر و نیم  برای این پروژه‌ اعتبار اخذ شده و به صورت گلوبال ادامه می‌یابد یعنی پس از ارائه صورت وضعیت می‌توان اعتبار مورد نیاز را در سریع‌ترین زمان ممکن دریافت کرد.

فاضلی افزود: با توجه به وعده‌هایی که پیمانکار تالار مرکزی رشت داده امید است فاز نخست این پروژه بزرگ تا پایان سال مورد بهره‌برداری قرار گیرد و این در حالیست که تنها از سالن کنسرت امسال بهره برداری نمی شود.

وی با تاکید بر اینکه هنر نفش مهمی در گسترش و ترویج فرهنگ و ارتقای آن در جامعه دارد، اظهار داشت: فراهم کردن زیرساخت های توسعه فرهنگی و هنری هم یکی از دغدغه‌های دولت است.

فضای فرهنگی گیلان در حال حاضر بیش از 34 هزار متر مربع است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ادامه داد: همان‌طور که انقلاب اسلامی خدمات فراوانی به هنر ایرانی - اسلامی کرده هنر نیز در 35 سال گذشته خدمات ارزنده ای را در برابر انقلاب انجام داده است.

وی با بیان اینکه یکی از بسترهای لازم برای شکوفایی، داشتن امکانات و فضاهای مناسب برای ارائه خدمات مناسب فرهنگی و هنری است، گفت: قبل از انقلاب در گیلان تنها دو هزار مترمربع فضای فرهنگی وجود داشته و این در حالیست که هم‌اکنون 34 هزار و 972 متر مربع فضای فرهنگی در استان وجود دارد.

فاضلی با اشاره به اینکه با اتمام پروژه‌های فرهنگی نیمه‌تمام استان این فضا به 54 هزار و 522 متر مربع ارتقا خواهد یافت، افزود: با توجه به اینکه فرهیختگان بی‌شماری در استان سرسبز گیلان ساکن هستند فضای فرهنگی موجود پاسخ‌گوی نیاز آن‌ها نیست.

وی اظهار داشت: یکی از اقدام‌هایی که در هفته‌های نخست حضور اینجانب در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان صورت گرفته انجام تحقیقات میدانی در مورد مجتمع‌های فرهنگی بوده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان تعداد مجتمع های فرهنگی استان را در حال حاضر 33 مجتمع عنوان کرد و ادامه داد: علاوه بر این هشت پروژه با پیشرفت فیزیکی 47 در صدی در سطح گیلان در حال اجراست.

وی مهم‌ترین پروژه‌های در دست اجرای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان را تالار بزرگ مرکزی رشت، مجتمع سردار جنگل، مجتمع های فرهنگی و هنری رضوانشهر، آستارا و لاهیجان اعلام کرد.

فاضلی درباره ساخت مجتمع‌های فرهنگی هنری آستارا، لاهیجان، رضوانشهر، ماسال و سراوان را که به ترتیب از سال های 81 ، 85 ، 79 ، 86 و 87 شروع شده است، گفت: هنگام آغاز به کار اینجانب در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با ارسال نامه ای به مدیرکل راه و شهرسازی استان خواستار اجرای پروژه لاهیجان و رضوانشهر از سوی این اداره کل شدم.

وی با بیان اینکه در بخش پروژه لاهیجان مجری به این اداره کل تغییر یافت و در این راستا 300 میلیارد تومان اعتبار استانی در نظر گرفته شد، افزود: از محل تبصره 22 بند الف بودجه سال 93 که اجرای ماده 180 برنامة پنجم توسعه است یک میلیارد تومان نیز تخصیص یافت و مناقصه عمومی آن در آینده ای نزدیک انجام می‌شود.

28 نفر از 35 استاد برجسته هنرهای تجسمی کشور گیلانی هستند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان اظهار داشت: با توجه اینکه پروژه رضوانشهر تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد هنوز اداره کل راه و شهرسازی مجری طرح است اما طی رایزنی هایی با مدیرکل راه و شهرسازی، فرماندار رضوانشهر و نماینده مردم این شهرستان در خانه ملت امسال با توجه به اینکه جزء طرح‌های اولویت‌دار بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی به شمار می‌رود  500 میلیون تومان اعتبار برای این پروژه در نظر گرفته شد که تا پایان امسال بخش اداری این پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید و در سال آینده نیز بودجه‌ای به این طرح باید اختصاص یابد.

وی ادامه داد: مشکلات حقوقی زمین خریداری شده برای اجرای پروژه ماسال رفع شده و این در حالیست که دو پروژه در این شهرستان در آستانه بهره‌برداری قرار گرفته که یکی متعلق به مجتمع سازمان تبلیغات اسلامی بوده و در اولویت استانی قرار گرفته و سال آینده به مجتمع فرهنگی ارشاد اسلامی ماسال اعتبار اختصاص خواهد یافت.

فاضلی در مورد پروژه مجتمع فرهنگی آستارا گفت: هم اکنون یک و نیم میلیارد تومان اعتبار از محل تبصره 22 اختصاص یافته و منتظر هستیم براساس موافقت‌نامه‌ای ادامه این پروژه اجرایی شود.

وی با بیان اینکه 28 نفر از 35 استاد برجسته هنرهای تجسمی کشور گیلانی هستند، افزود: گیلان متأسفانه از داشتن موزه هنرهای معاصر محروم بوده در حالی که ساخت موزه هنرهای معاصر استان در سال 55 مطرح شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان اظهار داشت: به هنگام فعالیت خود در این اداره کل نشستی با شهردار و برخی از اعضای شورای اسلامی شهر رشت در مورد موزه هنرهای تجسمس برگزار شد و با بازدیدی از ساختمان شماره یک شهرداری به عمل آمد.

وی با بیان اینکه همچنین نشستی با مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد و از وی خواسته شد تا به همراه استاد محجوبی که یکی از چهره‌های شاخص هنرهای تجسمی کشور و گیلان بوده بازدیدی از ساختمان شماره یک شهرداری داشته باشند، ادامه داد: به دنبال این بازدید قول مساعد داده شده این ساختمان به موزه هنرهای تجسمی اختصاص یابد.

فاضلی افزود:علاوه‌بر این جلسه ای نیز با حضور همه اعضای شورای اسلامی شهر رشت در کمیسیون فرهنگی برگزار شده و همگی حمایت خود را از این طرح اعلام کرده‌اند که با تصویب قانون این طرح در شورا فعالیت های مورد نظر در این باره آغاز می‌شود.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون تابلوهای بسیاری از این 28 هنرمند گیلانی هنرهای تجسمی وجود دارد که با ارزش میلیاردی در موزه عباسی تهران نگهداری می‌شود و در صورت افتتاح موزه هنرهای تجسمی گیلان همه این هنرمندان فاخر که شهرتی جهانی دارند قول داده اند به هنگام افتتاح این پروژه حضور داشته باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ادامه داد: هم‌اکنون 22 انجمن فرهنگی و هنری در گیلان فعال بوده و به عنوان بازوان اجرای این اداره کل عمل می‌کنند به‌طوری‌که مجتمع‌های فرهنگی ما در اختیار این انجمن‌ها قرار دارد تا فعالیت‌های خود را در آن انجام دهند.

وی همچنین گفت: تعدادی از این انجمن ها که جنبه استانی دارند از ردیف بودجه  برخوردار هستند و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در توان خود از این انجمن‌ها حمایت خواهد کرد.

گیلان شناسان هویت استان هستند

فاضلی افزود: پرده تئاتر برای نخستین بار در ایران 110 سال پیش در بندر انزلی بالا رفت و گیلان میزبان نخستین گروه‌های نمایشی ایران به شمار آمد و تهران و تبریز در این باره در جایگاهی پس از گیلان قرار دارند.

وی با بیان اینکه گیلان پس از تهران و تبریز به عنوان نخستین استان‌های ایران در چاپ و نشر روزنامه بوده است، اظهار داشت: هنگامی که هنوز تالار وحدت در تهران آغاز به کار نکرده بود در گیلان تماشاخانه ای در سینما آبشار متروکه کنونی وجود داشته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به اینکه گروه‌های نمایشی گیلان فوق‌العاده هستند به‌طوری‌که یکی از شوراهای سیاست‌گذاری و راهبردی در این اداره کل به گروه نمایش استان اختصاص یافته است، ادامه داد: این گروه ها فعالیت‌های صحنه ای را انجام می‌دهند و امسال 154 دفعه نمایش صحنه ای برگزار شده است.

وی با اشاره به اینکه از دو سال پیش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان طرح خانه فرهنگ دیجیتال که طرحی سراسری بوده را در استان کلید زد، گفت: این طرح در مورد شبکة فرهنگ جمهوری اسلامی ایران است که در آن در استفاده از  اینترنت پاک، بازی‌های مبتنی بر فرهنگ اسلامی – ایرانی برای سنین کودکان تأکید  می‌شود و مهم‌ترین هدف آن تولید محتوا مبتنی بر فرهنگ اسلامی و ایرانی بوده که در سه قسمت تنظیم شده است.

فاضلی افزود: نخستین قسمت خانه فرهنگ دیجیتال در فضایی به میزان 20 مترمربع بوده که در استان گیلان چهار خانه فرهنگ دیجیتال وجود دارد به طوری که دو خانه در رشت، یکی آستانه اشرفیه و دیگری در بندر کیاشهر واقع شده است.

وی با بیان اینکه از کانون های فرهنگی و هنری می‌توان در این عرصه بهره‌برداری کرد چرا که نیازمند فضایی اندک است، اظهار داشت: دومین مسئله، مجتمع فرهنگ دیجیتال بوده که نیازمند حداقل 500 متر مربع فضای فیزیکی است که در گیلان دو مجتمع فرهنگی دیجیتال در رشت و آستارا وجود دارد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ادامه داد: سومین عامل خانه رشد دیجیتال بوده که شامل مجتمع هایی تخصصی می شود هنوز به طور کامل از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان های کشور اجرایی نشده که انتظار می رود در سریعترین زمان ممکن اجرایی شود.

وی درباره برنامه های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان برای چاپ و نشر کتاب های حوزه فرهنگ و آداب و رسوم گیلان گفت: گیلان شناسان به عنوان هویت استان به شمار می روند و 25 عنوان کتاب در زمان تصدی گری اینجانب در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در زمینه گیلان شناسی به چاپ رسیده علاوه براین تعامل مطلوبی با مرکز گیلان شناسی دانشگاه گیلان ایجاد شده و نزدیک ترین کاری که صورت خواهد گرفت تقدیر از خانواده مرحوم عباسی کهن است.

فاضلی با اشاره به اینکه در راستای حمایت از کتاب های عرصه فرهنگ و آداب و رسوم گیلان خریدهای حمایتی انجام می شود و در هفته کتاب سال جمهوری اسلامی از ناشران گیلانی که در فرهنگ استان اثرگذار هستند و نویسندگانی که در این عرصه نقش آفرینی می کنند تجلیل می شود، افزود: در افتتاحیه نمایشگاه کتاب امسال در استان نیز کتاب تعزیه در گیلان رونمایی شد و نویسندگان آن مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

وی درباره وضعیت بیمه ای و معیشتی هنرمندان گیلان به خبرنگار مهر اظهار داشت: وضعیت خوب ارزیابی می‌شود اما تا رسیدن به مطلوب و ایده‌آل فاصله است همچنین وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید مبحث پالایش هنرمندان و خبرنگاران را مطرح کرده‌ و این به نفع کسانی است که واقعاً اهل هنر و خبر و قلم هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ادامه داد: تاکنون دو هزار و 120 نفر بیمه شده اند که از بیمه تکمیلی نیز برخوردار هستند، امسال بیمه آرمان خدمات بیمه را به هنرمندان و خبرنگاران ارائه می‌دهد و 262 نفر نیز از وام با کارمزد چهار درصد به مبلغ شش میلیارد تومان بهره‌مند هستند.

وی با بیان اینکه علاوه‌بر این وام های زودبازده نیز به به هنرمندانی که مشاغل خانگی راه اندازی می کنند اختصاص یافته و با خریدهای حمایتی از آن‌ها پشتیبانی می‌ شود، گفت: برخی از پیشکسوتان هنرمند استان  نیز به  صندوق‌های پیشکسوتان هنرمند در تهران معرفی شده‌اند تا از وام بلاعوض برخوردار شوند.

فاضلی درباره اقدامات انجام شده درباره تحقق سیاست‌های شعار امسال طی هشت ماه گذشته افزود: امسال  200 عنوان کتاب در استان به چاپ رسیده که نسبت به سال گذشته رشد داشته و در بخش هنرهای هفتگانه امسال در عرصة نمایش 154 نمایش به روی صحنه رفته همچنین تئاتر اردیبهشت و تئاتر خیابانی لاهیجان و کاروان با تعزیه از دیگر اقدامات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان است.  

وی اظهار داشت: خوانش گیلکی در تعزیه باید به تعزیه ایران اضافه شود بر این اساس در تئاتر فجر امسال با تعزیه حضرت علی اکبر علیه‌السلام خوانش گیلکی را به عنوان سومین خوانش به تجزیه کشور افزوده خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان یادآور شد: در 600 کانون‌ فرهنگی و هنری مساجد استان 50 هزار جوان و نوجوان عضویت دارند و از خدمات آن بهره مند می شوند.

کد خبر 2426603

برچسب‌ها