۲ آذر ۱۳۹۳، ۱۵:۲۴

در دیدار روسای قوه قضائیه ایران و قطر عنوان شد:

گسترش ارتباط قضایی ایران و قطر / تشکیل اتحادیه قضایی کشورهای اسلامی

گسترش ارتباط قضایی ایران و قطر / تشکیل اتحادیه قضایی کشورهای اسلامی

رئيس قوه قضاييه نزديكي هر چه بيشتر نظام‌هاي حقوقي و قضايي كشورهاي اسلامي و تلاش براي از سرگيري بحث تشكيل اتحاديه قضايي كشورهاي اسلامي را گامي مؤثر در تفاهم هر چه بيشتر سازو كارهاي حقوقي جهان اسلام توصيف كرد و گفت: اميدوارم دو كشور ايران و قطر در زمينه نزديكي هر چه بيشتر نظام‌هاي حقوقي كشورهاي اسلامي و تشكيل اتحاديه حقوقي جهان اسلام پيشگام شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ديدار صبح امروز رئيس قوه قضاييه كشورمان و رئيس قوه قضاييه قطر بر گسترش روابط ميان دو كشور به ويژه درباره مسايل حقوقي و قضايي تأكيد و مقرر شد موافقت‌‌نامه‌هاي قضايي ميان طرفين نهايي شود.

آيت الله آملي لاريجاني در اين ديدار با ابراز خرسندي از سفر هيأت قضايي قطر به ايران و با تأكيد بر گسترش روابط ميان دو كشور در زمينه‌هاي مختلف گفت: گسترش روابط دو كشور دوست و همسايه ايران و قطر به نفع ملت‌هاي دو كشور و جهان اسلام است و تأثير بسيار مثبتي بر منطقه وجهان خواهد داشت.

رئيس قوه قضاييه نظام قضايي جمهوري اسلامي ايران را بر گرفته از فقه اسلامي مبتني بر كتاب و سنت دانست و با تشريح ساختار قضايي ايران افزود: نظام قضايي و حقوقي جمهوري اسلامي ايران به نوعي مبتني بر خودآگاهي اسلامي است و برخلاف تبليغات منفي دشمنان عليه ايران، مسئله رعايت حقوق بشر و توجه به كرامت انساني به خوبي در قوانين جمهوري اسلامي ايران رعايت شده است.

آملي لاريجاني توجه به مسئله حقوق بشر و كرامت انساني را مورد تأكيد و عنايت اسلام دانست و با ابراز تأسف از تبليغات غرب عليه حقوق بشر اسلامي، اين مسئله را موضوعي مشترك براي مذاكره و گفتگو ميان جهان اسلام و تدوين اصول مشترك و اساسي حقوق بشر اسلامي به منظور مقابله با هجمه غرب عليه جهان اسلام دانست.

رئيس قوه قضاييه تأكيد كرد: موضوع حقوق بشر بايد به صورت علمي و آكادميك از سوي انديشمندان كشورهاي اسلامي پيگيري و پاسخ‌هاي مناسبي به هجمه‌هاي غربي داده شود.

رئيس قوه قضاييه نزديكي هر چه بيشتر نظام‌هاي حقوقي و قضايي كشورهاي اسلامي و تلاش براي از سرگيري بحث تشكيل اتحاديه قضايي كشورهاي اسلامي را گامي مؤثر در تفاهم هر چه بيشتر سازو كارهاي حقوقي جهان اسلام توصيف كرد و گفت: اميدوارم دو كشور ايران و قطر در زمينه نزديكي هر چه بيشتر نظام‌هاي حقوقي كشورهاي اسلامي و تشكيل اتحاديه حقوقي جهان اسلام پيشگام شوند.

آملي لاريجاني موضوع مشترك ديگر برگرفته از تعاليم و آموزه‌هاي اسلامي را «محكوميت تروريسم در ابعاد مختلف» در جهان اسلام دانست و گفت: جريان‌هاي تروريستي مانند القاعده و داعش زاييده غرب و تفكر غربي براي اسلام هراسي است.

رئيس قوه قضاييه با تأكيد بر اينكه «تفكر تروريستي سلفي‌گري و تكفيري حتي براي حاميان آنها نيز خطرآفرين خواهد بود» افزود: اسلام مبتني بر عقل و منطق است و با تروريسم نسبتي ندارد و در تمامي جهان اسلام بايد تروريسم منفور شود.

آملي لاريجاني جنايات صهيونيست‌ها عليه مردم فلسطين را نوعي تروريسم دولتي خواند و تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران مدافع و حامي گسترش روابط حسنه ميان كشورها و مدافع و حامي وحدت بين مسلمانان از مذاهب مختلف است و حكومت در جمهوري اسلامي ايران نه خود افراطي‌گري و تروريسم را پذيرفته و نه از افراط‌گرايان حمايت مي‌كند اما متأسفانه كشورهايي در منطقه هستند كه از تندروي و تروریسم مبتنی بر تکفیر حمايت مي‌كنند و اين موضوع جاي تأسف دارد.

رئيس قوه قضاييه در پايان اين ديدار بر آمادگي جمهوري اسلامي ايران به منظور انتقال تجربيات و دانش خود به قطر در زمينه‌هاي حقوقي- قضايي و ساير زمينه‌ها از جمله همكاري مشترك در زمينه مبارزه با فساد تأكيد كرد.

رئيس دستگاه قضايي قطر نيز در اين ديدار با ابراز خرسندي از سفر مجدد خود به ايران گفت: گسترش روابط ايران و قطر نه تنها خطري براي منطقه نيست بلكه عاملي در تأمين ثبات و امنيت منطقه خواهد بود و ما از گسترش روابط با ايران استقبال مي‌كنيم.

علي‌بن‌الفطيس‌المري با «پيشرو خواندن ايران در زمينه تقريب مذاهب و تلاش براي نزديك كردن كشورهاي اسلامي» از موضوع تشكيل اتحاديه حقوقي و قضايي كشورهاي اسلامي استقبال كرد و افزود: ماهيت امور حقوقي و قضايي ثبات و پايداري است و اين موضوع در واقع تفاوت حقوقدانان و سياستمداران است و از همين موضوع يعني ثبات حقوقي و قضايي و تفاهم در آن مي‌توان به ثبات و نزديكي سياسي هم رسيد.

وي تندروي و افراطي‌گري را مانع دستيابي به پيشرفت و توسعه و صلح و سازش دانست و با تأكيد بر اينكه افراطي‌گري ممكن است در هر مذهب و فرقه و ديني شكل بگيرد خواستار اتحاد و همدلي دولت‌هاي اسلامي و تمام دولت‌هاي جهان در كاهش خشونت و افراطي‌‌گري شد.

رئيس قوه قضاييه قطر با استقبال از گسترش روابط دو كشور گفت: همسايگي و حسن همجواري با حسن نيت شكل مي‌گيرد و ايران و قطر در اين زمينه پيشتاز بوده‌اند و اميدوارم با چنين ديدارهايي اين روابط مستحكم‌تر شود.

کد خبر 2427184

برچسب‌ها