به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید احمد موسوی در این دیدار هلالاحمر ایران را از جمعیتهای برتر و عضو شورای حکام فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلالاحمر عنوان کرد و گفت: جغرافیای ایران این کشور را تبدیل به کشوری حادثهخیز کرده است و در عین حال که با حوادث مختلفی مواجه هستیم، اما برای مقابله با همه آنها آمادگی کامل داریم.
وی با بیان اینکه حضور جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران در حوادث منطقه بسیار تاثیرگذار و پررنگ است، افزود: در حوادثی که در جمهوری آذربایجان نیز رخ داده است همواره در کنار برادران آذری خود برای کمکهای بشردوستانه حاضر بودیم.
وی با اشاره به توانمندیهای بسیار ایران در حوزه امداد و نجات بیان کرد: در کنار امداد و نجات و نیز امدادهوایی، در بخش بهداشت، درمان و توانبخشی هم توانمندیهای بسیاری در هلالاحمر ایران وجود دارد.
موسوی تصریح کرد: علاوه بر این، هلالاحمر ایران ۴ کارخانه تولید دارو و تجهیزات پزشکی دارد که انواع دارو و تجهیزات پزشکی در این مجموعهها تولید میشود، ضمن اینکه در کنار این کارخانهها سازمانهای جوانان و داوطلبان جمعیت هلالاحمر هم فعالیتهای داوطلبانه و بشردوستانه خود را ترویج کرده و خدمات بسیاری ارائه میکنند.
وی افزود: آموزشهای تخصصی جمعیت هلالاحمر نیز با مشارکت ۳۲ دانشگاه هلال احمر در استانهای مختلف و رشتههایی چون پیشگیری از حوادث و مدیریت بحران، ارائه میشود.
دبیرکل جمعیت هلال احمر به علاقهمندی ایران برای همکاریهای مشترک با کشور جمهوری آذربایجان اشاره و اذعان کرد: هلالاحمر ایران همکاریهای خوب آموزشی و درمانی با هلالاحمر آذربایجان دارد و علاقهمندیم در این زمینه بتوانیم سطح ارتباطات فی مابین را ارتقاء و افزایش دهیم.
وی با تاکید بر اینکه همواره در سطح بینالمللی اشتراکات ایران با جمهوری آذربایجان بسیار و اغلب سازنده بوده است و همکاریهای بسیار خوبی داشتهایم، اذعان کرد: معمولا در سطح فدراسیون بینالمللی صلیبسرخ و هلالاحمر هم، اشتراک نظرات ایران با آذربایجان بسیار بوده و امیدواریم این سفر نقطه عطفی بر افزایش روابط باشد.
همچنین، علی حسناف معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار گفت: در برنامهریزی برای سفر، خواستههای خود را به سفیرمان در ایران گفتیم که یکی از آنها درخواست ملاقات با دبیرکل جمعیت هلال احمر به جهت خدمات ارزندهای بود که هلالاحمر ایران در زمان اشغال ۲۰ درصد از خاک ارمنستان از سوی نیروهای مسلح ارمنستان و حمایت هلالاحمر ایران از یکهزار و ۲۰۰ تن از آوارگان و پناهندگان جنگی آذربایجان بود.
وی با اشاره به این که او و خانواده اش نیز جزو پناهجویانی بوده اند که در زمان حمله ارمنستان به آذربایجان، در چادرهای هلالاحمر ایران ساکن شده اند، افزود: همان زمان هلالاحمر تقریباً ۵۰ کمپ برای اسکان آوارگان آذربایجانی برپا کرد.
معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان گفت: کمکهای هلالاحمر ایران به مردم کشورمان در زمان دشواریهای این کشور بسیار مثمر ثمر بود.
وی تاکید کرد: هرچند جمهوری آذربایجان امروز به استقلال مالی رسیده و میتواند یک هزار و ۲۰۰ تن از جنگزدگانش را اسکان دهد، اما این بدین معنا نیست که ما روزهای گذشته را فراموش کرده باشیم و به همین علت تمایل به افزایش و ادامه سطح همکاریها داریم.
حسناف خاطرنشان کرد: هر چقدر ایران پیشرفت کرده و رفاه آن بیشتر شود، به نفع آذربایجان بوده و هر اندازه آذربایجان به پیشرفت و توسعه برسد، به نفع ایران خواهد بود؛ ایران کشوری قوی، قدرتمند، وسیع و متمدن است که دولتی با تجربه دارد، هرچند کشورهای ثالثی همواره قصد ایجاد فاصله میان ایران و آذربایجان را داشتهاند، اما آذربایجان و ایران به هیچ وجه اجازه نخواهند داد که کشوری ثالث میان آنها فاصله بیندازد و باید همکاریهای خود را ادامه دهیم.