به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند صبح پنج شنبه در نشست مشاوران امور بانوان دستگاههای اجرایی لرستان با اشاره به مطالبات مطرح شده از سوی بانوان در این جلسه اظهار داشت: این درخواست ها در دستور کار قرار گرفته و بخشی از آنها طی سال ۹۳ و بخشی دیگر در سال ۹۴ پیگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه مطالبات مطرح شده از سوی بانوان به حق و درست است و ما هم تلاش می کنیم این مشکلات را حل کنیم افزود: زنان به عنوان نیمی از جمعیت استان ظرفیتی مهم در مسیر توسعه لرستان بوده و می توانند در این حوزه به خوبی به کمک مدیریت اجرایی استان بیایند.
۹۸۰ میلیارد تومان معوقه بانکی در لرستان وجود دارد
استاندار لرستان در بخش دیگری از سخنان خود به توفیقات دولت در حوزه اقتصادی اشاره کرد و بیان داشت: دولت یازدهم در شرایطی مسئولیت را به دست گرفته که بخش خصوصی بابت پروژه های عمرانی رقمی در حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد.
بازوند به بدهی ۷۰ هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی به بانکها اشاره کرد و گفت: بالا بودن این بدهی ها و معوقات زمانی روشن می شود که بدانیم کل بودجه یکسال کشور طی سال ۹۳ حدود ۴۱ هزار میلیارد تومان بوده است.
وی با یادآوری اینکه در لرستان نیز ۹۸۰ میلیارد تومان معوقه بانکی وجود دارد افزود: این رقم ۱۸ درصد کل منابع بانکی استان را شامل می شود.
استاندار لرستان با بیان اینکه دولت یازدهم در شرایط رکود، تورم و رشد اقتصادی منفی روی کار آمد یادآور شد: با این حال طی یکسال اخیر دولت اقدامات اساسی را در بخشهای مختلف انجام است.
اقتصاد ستون فقرات یک جامعه محسوب می شود
بازوند به توفیقات دولت در حوزه سیاست خارجی اشاره کرد و بیان داشت: با پیگیری ها و رایزنی های تیم دیپلماسی دولت افکار عمومی دنیا نسبت به کشورمان تغییر کرد که این موضوع را می توان یکی از کارهای بزرگ دولت دانست.
وی با بیان اینکه با تلاشهای دولت تورم از ۴۱ درصد به ۱۷ درصد رسید ادامه داد: همچنین ارتقا رشد اقتصادی از منفی چهار درصد به مثبت چهار درصد از دیگر دستاوردهای دولت در حوزه اقتصادی بوده است.
استاندار لرستان با بیان اینکه رئیس جمهوری معبر توسعه را طور دیگری تعریف کرد و مبنای کار را تسهیل شرایط برای سرمایه گذاری بخش خصوصی گذاشته است ادامه داد: مثبت شدن رشد اقتصادی تنها توسط دولت ممکن نیست و باید بخش خصوصی پای کار بیایند.
بازوند با بیان اینکه اولویت مسئولان این است که مشکلات اقتصادی مردم را حل کنیم ادامه داد: اقتصاد ستون فقرات یک جامعه محسوب می شود و وقتی اقتصاد آسیب ببیند جامعه نمی تواند روی پای خود بایستد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری طی سالهای اخیر در نامگذاری سالها نگرانی و دغدغه های خود را در حوزه اقتصادی مطرح کرده اند، یادآور شد: منویات رهبر معظم انقلاب عقبه و پشتوانه کارشناسی دارد و نشان دهنده لزوم توجه به این حوزه است.
استاندار لرستان: معبر جدیدی برای توسعه در نظر گرفته ایم
استاندار لرستان با بیان اینکه در استان لرستان نیز معبر جدیدی برای توسعه در نظر گرفته ایم یادآور شد: طی سه دهه گذشته با تکیه صرف بر توان دولت مسیر را به پیش رفتیم و نتیجه چندانی نگرفتیم که این امر نشان می دهد باید بازنگری جدی در این زمینه صورت گیرد.
بازوند با بیان اینکه لرستان یکی از ثروتمندترین استانهای کشور افزود: به رغم وجود نعمت های خدادادی فراوان اعم از دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه، شرایط اقلیمی چهارفصل، ظرفیت های گردشگری و صنعت و ... همچنان این استان به توسعه شایسته دست پیدا نکرده است.
وی با بیان اینکه در طول سه دهه گذشته دولت به تنهایی متولی توسعه بوده است عنوان کرد: این مسیر در پیش گرفته شده طی ۳۰ سال گذشته مسیر کم هزینه ای برای مدیریت اجرایی استان بوده است.
استاندار لرستان ادامه داد: امروز می بینیم که این مسیر کم هزینه نمی تواند ما را به هدف برساند پس نسبت به تعریف معبر جدید برای توسعه استان اقدام کرده ایم که البته این مسیر جدید هزینه بردار بوده و باید افکار عمومی و مردم به کمک مدیریت اجرایی استان بیایند.
بخش خصوصی می تواند متولی توسعه لرستان باشد
بازوند با بیان اینکه در معبر جدید تعریف شده برای بخش خصوصی و مشارکت مردم سهم بزرگی در نظر گرفته شده است یادآور شد: بخش خصوصی می تواند متولی توسعه استان لرستان باشد.
وی با اشاره به توفیقات به دست آمده طی یکسال اخیر با مشارکت بخش خصوصی عنوان کرد: رونق در پروازهای فرودگاه خرم آباد و افزایش تعداد پراوزها به ۲۷ پرواز در هفته یکی از نمودهای حضور موثر بخش خصوصی است.
استاندار لرستان احیای ظرفیت خوابیده فرودگاه خرم آباد را از دستاوردها در این زمینه دانست و گفت: طی سالهای گذشته یک ظرفیت ۶۰ میلیارد تومانی در قالب زیرساختهای فرودگاه خرم آباد راکد بود که الان از این ظرفیت داریم استفاده می کنیم و همین رونق صنعت حمل و نقل هوایی می تواند منجر به رشد اقتصادی، تولید درامد و بهره وری شود.
بازوند به احیای مجتمع کشت و صنعت لرستان نیز پس از ۱۶ سال تعطیلی اشاره کرد و یادآور شد: برای راه اندازی این صنعت در استان بیش از ۹۰ ساعت زمان از سوی مدیریت اجرایی استان گذاشته شده است تا با کمک سرمایه گذاران بخش خصوصی این ظرفیت نیز احیا شود.
مشارکت بخش خصوصی بسترساز تقویت فرهنگ خودباوری
وی مشارکت بخش خصوصی در توسعه استان را بسترساز تقویت فرهنگ خودباوری در استان دانست و گفت: برخی از اینکه لرستان عنوان محرومیت را یدک بکشد لذت می برند و احساس می کنند نرخ بالای بیکاری می تواند ترحم دولت را برای کمک به استان برانگیزد در حالیکه این موضوع روی دیگر سکه گداپروری است.
استاندار لرستان از پیگیری ها برای تامین زیرساختهای جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان خبر داد و گفت: در این راستا احداث پروژه های ریلی و آزادراهی در دستور کار قرار گرفته و پیشرفت خوبی هم دارد.
بازوند با بیان اینکه اگر به مباحث اقتصادی در استان پراخته نشود در دیگر حوزه ها نیز توفیقی نخواهیم داشت یادآور شد: در این راستا انتظار می رود رسانه و مطبوعات نیز با خوب جلوه دادن و معرفی قابلیتهای استان میل به سرمایه گذاری در لرستان را افزایش دهند.
وی با یادآوری اینکه راهی به جز سرمایه گذاری بخش خصوصی برای توسعه لرستان نداریم عنوان کرد: برای دستیابی به توسعه مشارکت بانوان به عنوان نیمی از جمعیت استان از اهمیت زیادی برخوردار است.