به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی، ظهر پنج شنبه در دومین همایش بررسی مسائل فرهنگی و اجتماعی پناهندگان افغانستان که در اردوگاه یاوران حضرت مهدی (عج) برگزار شد؛ در سخنانی با تبریک هفته بسیج اظهار داشت: کشورهای اسلامی میبایست مسائل منطقهای و فی ما بین خود را در چهارچوبی کلان مورد ارزیابی قرار دهند.
وی عنوان کرد: انقلاب اسلامی تلاش داشته که در طول سالهای گذشته برخورد خود را با جهان اسلام در چهارچوب کلانی داشته باشد چرا که بدون نگاه کلان به مسائل امت جهان اسلام؛ مسائل خورد قابل حل نیست و باید در این مسیر موضع نخبگان جهان اسلام را در نظر گرفت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت: امت اسلام امروز دارای مشکلات بسیاری است که عقب ماندگیهای علمی، اقتصادی و اختلافات در قالبهای قومی و ملی مذهبی و افراطیگریها و اشغال و جنگ و نیز وجود رژیم صهیونیستی مهمترین مسائل جهان اسلام و منطقه است.
آیت الله اعرافی، گفت: امروز باید به امکانات جهان اسلام هم توجه کنیم که امروز مسلمین بیش از یک و نیم میلیارد جمعیت دارند و بیش از نیمی از منابع طبیعی در کشورهای اسلامی قرار دارد و مهمترین مناطق استراتژیک جهان در اختیار کشورهای اسلامی است و دارای جمعیت جوانی هستند که همه این موارد از ظرفیتها و پتانسلهای جهان اسلام به شمار میرود.
واقعیاتهای موجود امروز امت اسلام با عظمت جهان اسلام فاصله دارد
وی تصریح کرد: واقعیاتهای موجود امروز امت اسلام با عظمت جهان اسلام فاصله دارد که در این راستا نخبگان باید بیاندیشند و مشکلات و مسائل در این چارچوب ارزیابی شود که چرا جوامع اسلامی متناسب با امکانات و ظرفیتهایشان آنچنان که باید و شاید رشد و تعالی نیافتند.
عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه متاسفانه در دنیای اسلام، تناسب علمی و اثرگذار متناسب با داشتهها نیست، افزود: در عرصه زندگی نیز امت اسلامی شاهد حضور رژیم اشغالگر قدس است که هر روز به دنبال جنگ و خونریزی و تجاوزگری نسبت به کشورهای اسلامی است.
آیت الله اعرافی، با اشاره به دیدار چند هفته گذشته خود با سفیر فرانسه ابراز داشت: در این دیدار بحثی در خصوص افراطیگریها در کشورهای اسلامی مطرح شده به ایشان گفتم بخشی از این افراطیگریها و اقدامات گروههای تکفیری به خاطر اقدامات و تندرویهای قدرتهای استکباری است که موجب شدند تا انواع جنگها را در منطقه به راه بیندازند.
وی افزود: به صراحت میتوان گفت که جریانها تکفیری و افراطی پایگاه بیرونی در کشورهای استکباری دارند و تولید افکار تکفیری و افراطی با حمایت کشورهای استکباری صورت میگیرد که آمریکا و انگلیس در رأس آن قرار دارند.
رئیس جامعةالمصطفی العالمیه، همچنین تاکید کرد: امروز امت اسلام باید هر چه بیشتر نسبت به مشترکات خود تأکید داشته باشند و حول آن وحدت را افزایش دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: جامعه المصطفی العالمیه به عنوان یکی از بزرگترین مراکز علمی و فرهنگی خدمات بسیاری را به طلاب افغانستانی ارائه داده است.
آیت الله اعرافی، با بیان اینکه افغانستان از جمله کشورهای مهم منطقه است که دارای علمای شیعه و سنی بسیاری بوده و تنوع قومیتی خوبی دارد، افزود: اهمیت این کشور از آنجا ثابت میشود که بیش از ۵۰ کشور جهان منافع خود را در آن دنبال میکنند و امروز نیز علما و نخبگان وظیقه سنگینی بر عهده دارند تا این کشور را از دست خارجیان و تهاجم فرهنگی بیگاناگان نجات دهند و در این زمینه مردم را هوشیار کنند.
خدمات آموزشی المصطفی به افغانیها شیعه و سنی
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عنوان کرد: جامعه المصطفی نه تنها به شیعیان افغانستانی بلکه به اهل تسنن این کشور نیز خدمات آموزشی و فرهنگی بسیاری ارائه کرده است و کشور ایران به لحاظ فرهنگ و گفتمان قرابت بسیاری به افغانستان دارد.
وی افزود: ایران بعد از انقلاب اسلامی تا کنون شاهد توطئههای فراوانی از سوی دشمنان بوده است اما در همه این سالها پذیرای مهاجرین افغانی بوده است و ما نیز در جامعه المصطفی به دنبال گسترش رشتههای تحصیلی برای طلاب افغانستانی هستیم.
آیت الله اعرافی، انقلاب اسلامی را گفتمانی توام با عقلانیت دانست و افزود: متاسفانه امروز مسائل فرهنگی و تبلیغی افغانستانیهای مقیم ایران رها شده است که در این راستا روحانیون اهل تسنن و شیعه رسالت خطیری بر عهده دارند و باید برای ارتقای فرهنگ تلاش کنند که جامعه المصطفی العالمیه در این زمینه آماده همکاری است.