به گزارش خبرنگار مهر، کتابخانه مجموعهای از اطلاعات و منابع است که توسط یکنهاد عمومی، خصوصی و یا شخصی نگهداری و اداره میشود که مردم با مراجعه به آن نیازهای خود را پیدا میکنند و از مهمترین شاخصهای رشد و توسعه كشورها كه گزارش آن هرساله توسط سازمان ملل متحد منتشر میشود نیز وضعيت موجود کتابخانههای عمومي كشورهاي جهان است.
کتابخانهها همواره طرفداران زیادی دارند و اغلب دانش آموزان و دانشجویان برای رهایی از سر و صداهای موجود در محل زندگی خود و پرداختن به مطالعه به کتابخانهها پناه میبرند چرا که محیط کتابخانه برای مطالعه بسیار آرام و دلچسب است.
اما آنچه مسلم است اینکه فرهنگ کتاب و کتابخوانی سابقهای تاریخی در بین مردم ایرانزمین دارد و همیشه مکانهایی برای دستیابی به کتابهای موردنیاز، چه برای علما و دانشمندان و چه برای تاریخنگاران و محققان در تمامی دورههای اسلامی وجود داشته است.
دانشجویان نیز برای تکمیل و ارائه پایاننامه بهترین مکان را کتابخانهها میدانند
دانشجویان نیز برای تکمیل و ارائه پایاننامه بهترین مکان را کتابخانهها میدانند و با الکترونیکی شدن کتابخانهها و تجهیز شدن آن به اینترنت میزان علاقهمندی جوانان برای حضور در دانشگاهها افزایشیافته چرا که آنها کتابخانه را مکانی آرام برای حضور در فضای مجازی میدانند.
برخی از افراد نیز جو علمی را دلیل حضور خود در کتابخانهها میدانند و میگویند: جو علمی که در کتابخانهها وجود دارد نه در مدرسه هست و نه در منزل، پس آنها سالن مطالعه کتابخانه را مکانی دنج و مناسب برای مطالعه کتب خود میدانند.
اما کتابخانه استاندارد کتابخانه ای است که تمامی امکانات آن از قبیل سالن مطالعه، مخزن کتاب، اتاق کودک و میز و صندلیهای آن استاندارد باشد که در همین راستا اولین کتابخانه شهرستان اسدآباد در سال 1350 در زمینی به مساحت 150 راه اندازی شد که بعدها نیز در سال 78 با گسترش آن فضای کتابخانه به 400 مترمربع تغییر پیداکرده است.
این کتابخانه بهعنوان تنها کتابخانه شهر اسدآباد جوابگوی 60 هزار جمعیت، پنج دانشگاه مختلف و دو حوزه علمیه نیست چرا که دانشجویان این شهرستان به مکانی آرام برای مطالعه نیاز دارند که به علت محدود بودن فضای فیزیکی، برخی از دانشگاهها امکان احداث کتابخانه را ندارند.
اما پس از گذشت دو سال از کلنگ زنی کتابخانه استاندارد این شهرستان هنوز عملیات اجرایی آن آغاز نشده درحالیکه جمعیت 60 هزارنفری اسدآباد با پنج واحد دانشگاهی نیازمند یک کتابخانه استاندارد است تا علاقمندان به مطالعه کتاب بتوانند در هرزمانی که خواستند به کتابخانه بروند و به مطالعه بپردازند و مطالعه آنها محدود به یکزمان خاص نشود.
نیازمند یک مکان مطالعاتی 24 ساعته هستیم
مهناز نجفی که یک سال است به عنوان دانشجو در اسدآباد زندگی میکند در همین زمینه به خبرنگار مهر گفت: متأسفانه تنها صبح ها میتوانیم به کتابخانه مراجعه کنیم چرا که عصر مخصوص آقایان است و این در حالی است که اغلب صبحها در کلاس حضور داریم.
وی افزود: فضای خوابگاهها برای مطالعه سخت است و به دلیل نبود سالن مطالعه 24 ساعته نمیتوانیم در هرزمانی که خواستیم به مطالعه بپردازیم.
وی اعلام کرد: شهر اسدآباد با این حجم دانشجو نیازمند یک کتابخانه خوب و سالن مطالعاتی مجزا است تا دانشجویان بتوانند هر موقع که نیاز داشتند برای مطالعه به کتابخانه مراجعه کنند.
تکلیف کتابخانه استاندارد مشخص نیست
یکی از شهروندان اسدآبادی نیز گفت: دو سال پیش بود که عدهای از مسئولین شهرستان در اقدامی کلنگ کتابخانه استاندارد را زدند اما هنوز پس از دو سال تکلیف آن مشخص نشده است.
وی اظهار داشت: این مکان فضای سبز است و در صورتیکه قرار نیست کتابخانه در آنجا ساخته شود باید شهرداری نسبت به تکمیل این فضا اقدام کند درحالیکه این مکان به حال خود رهاشده است.
اما طبق بررسی ها یکی از دلایل به تعویق افتادن شروع عملیات اجرایی کتابخانه استاندارد عدم تخصیص اعتبارات ذکرشده که این موضوع را از فرماندار شهرستان اسدآباد جویا شدیم.
اختصاص 3 میلیارد ریال اعتبار به کتابخانه استاندارد اسدآباد
فرماندار اسدآباد اظهار داشت: متأسفانه شهر اسدآباد بهتناسب میزان جمعیت و به خصوص جمعیت دانشگاهی مشکل دسترسی به کتابخانه و سالنهای مطالعه دارد که امسال تصمیم گرفته شد یک ساختمان استاندارد برای احداث کتابخانه پیشبینی شود.
مسعود بکایی عنوان کرد: امسال از محل ماده 180 بودجه سال 93 برای شروع عملیات اجرایی مبلغ سه میلیارد ریال در نظر گرفتهشده که امیدواریم با تخصیص اعتبار و عقد قرارداد عملیات اجرایی آن آغاز شود.
وی افزود: در خصوص تخصیص اعتبارات این امکان نیز وجود دارد که عملیات اجرایی آن امسال آغاز شود.
اختصاص یک میلیارد ریال برای طبقه فوقانی کتابخانه شهید رجایی
رئیس کتابخانههای عمومی شهرستان اسدآبادنیز گفت: یکی از مشکلات کتابخانه عمومی شهید رجایی نبود سالن مطالعاتی جدا است که با ساخت طبقه فوقانی این مشکل برطرف میشود.
مهدی مرادیان تمجید اعلام کرد: یک میلیارد ریال از سوی نهاد کتابخانهها و یک میلیارد ریال نیز از سوی شهرداری برای ساخت طبقه فوقانی کتابخانه عمومی شهید رجایی در نظر گرفتهشده که با ساخت آن یک مخزن کتاب و یک سالن مطالعاتی جدید به این کتابخانه افزوده میشود.
با این تفاسیر بنظر می رسد حال که مسئولین وعده ساخت کتابخانهها را دادهاند امیدواریم با تخصیص اعتبارات عملیات اجرایی آنها هرچه زودتر آغاز شود تا مردم نیز بیش از این از مشکل نبود کتابخانه استاندارد و نبود مکان مطالعاتی رنج نبرند.