به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله العظمی سید محمدعلی علوی گرگانی قبل از ظهر شنبه در دیدار جمعی از طلاب مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع) با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه نساء گفت: انسان همیشه چشم و گوشش را به دنیا بیشتر از آخرت میدوزد، زیرا انسان همه چیز را با چشم میبیند و آنچه را با چشم میبیند بیشتر میپذیرد.
وی افزود: انسان نباید به وضع مادی دیگران توجه داشته باشد و ارزش را با آن بسنجند زیرا اینها متاع دنیا است و از بین خواهد رفت، انسان باید به دنبال چیزی برود که پایدار بماند زیرا آخرت فنا و پایان ندارد.
استاد برجسته حوزه تصریح کرد: ثواب دنیا و آخرت برای کسانی است که هرچه را که خداوند حلال کرده حلال بدانند و هرآنچه را که خداوند حرام کرده حرام بدانند.
وی با بیان اینکه خداوند میفرماید اگر چشمتان به مال دنیا افتاد ما را رها نکنید که ما دنیا و هم آخرت را به تو میدهیم، افزود: برای دستیابی به منافع دنیا باید به طرف خداوند رفت.
آیت الله علوی گرگانی گفت: زندگی در جهان هستی مانند زندگی کردن در چادر است زمانی که مسکنی نداریم تا زمان ساخت مسکن در چادر زندگی میکنیم، اما پس از ساخت مسکن چادرها جمع خواهند شد، جهان هستی هم فانی است و پس از مرگ، در جهان آخرت که محل اصلی زندگی انسانها است باید ساکن شویم.
مال حرام و حق مردم نباید در زندگی طلاب و روحانیون وارد شود
وی ادامه داد: انسانها باید به اعمال حلال و حرام توجه کنند، توجه به حلال و حرام رضایت الهی را در پی دارد اما توجه به اعمال حرام سبب میشود در پیشگاه الهی جایگاهی نداشته باشیم.
این مرجع تقلید شیعیان عنوان کرد: طلاب و روحانیت وقتی در مسندی قرار میگیرند و پول مردم دستشان میآید باید مواظب باشند که حق مردم وارد مالشان نشود.
وی ادامه داد: خداوند ولایت مال مردم را به روحانیت میدهد، مال حرام و حق مردم نباید در زندگی طلاب و روحانیون وارد شود زیرا مردم اموال خود از قبیل خمس و زکات را در اختیار طلاب قرار میدهند تا در مسیر صحیح استفاده شود از همین رو طلاب باید مراقب باشند که به وسوسههای شیطان توجه نکنند.
آیت الله علوی گرگانی گفت: کسی که طالب ثواب دنیا و آخرت است، در دنیا مواظب مال خود است که حرام در آن داخل نشود.
وی گفت: یکی از دستوراتی که روحانیت باید مراقب باشد این است که از ابتدای طلبگی تمرین کند که امانتدار مال مردم باشد.
استاد برجسته حوزه ادامه داد: اخلاق روحانیت این است که وقتی بر مسند کار مینشینند مواظب باشند که مال مردم را حفظ کنند.
وی در پایان گفت: خداوند فرصتی در اختیار انسانهایی که مرتکب گناه میشوند قرار میدهد و آبروی این افراد را در میان دیگر انسانها حفظ میکند که این امر نشاندهنده عطوفت و لطف خداوند نسبت به همه انسانها است.