به گزارش خبرنگار مهر، احمد شجاعی صبح امروز در حاشیه برگزاری سی امین همایش فصلی مدیران پزشكی قانونی كشور در یزد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۸۰ درصد پرونده های ورودی به پزشكی قانونی مربوط به معاینات، پنج درصد مربوط به تشریح اجساد و حدود ۱۵ درصد نیز مروبط به آزمایشات مختلف است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از تلاش برای ایجاد بانك ژنتیك در پزشكی قانونی خبر داد و خاطرنشان كرد: با راه اندازی این بانك، روند بررسی پرونده های بسیاری از جمله قتل و ... تسریع می شود.
تلاش برای راه اندازی بانك اطلاعات ژنتیك مجرمان سابقه دار
شجاعی خاطرنشان كرد: در حال حاضر ۱۰ مركز آنالیز یافته های ژنتیك و DNA در كشور فعال هستند و اگر اعتبارات مورد نیاز برای این طرح جذب شود، می توانیم بانك اطلاعات ژنتیك مجرمان سابقه دار و افراد در معرض خطر را ثبت كنیم.
رئیس سازمان پزشكی قانونی كشور ادامه داد: در این طرح، اولویت اول جمع آوری اطلاعات ژنتیك مربوط به مجرمان سابقه دار است كه برای این امر به بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
شجاعی یادآور شد: در حال حاضر هیئت امنای این بانك اطلاعاتی مشخص شده و سیاستگذاری در مورد اینكه اولویت جمع آوری اطلاعات ژنتیك با چه افرادی است، توسط هیئت هیئت امنا انجام خواهد شد.
تصادفات و سوء مصرف موادمخدر شایع ترین علل مرگهای غیرطبیعی در ایران
وی در پاسخ به سئوال مهر در مورد شایع ترین علل مرگهای غیرطبیعی در كشور اظهار داشت: مرگ و میر بر اثر حوادث رانندگی در رتبه نخست و پس از آن با فاصله زیادی، سوء مصرف موادمخدر در رتبه دوم قرار دارد.
مدیركل روابط عمومی سازمان پزشكی قانونی كشور نیز در جمع خبرنگاران با ارائه آماری در این زمینه اظهار داشت: در هفت ماهه ابتدای سال گذشته، ۱۱هزار و ۶۴۳ مرگ بر اثر تصادفات در كشور رخ داد كه این میزان در هفت ماهه ابتدای سال جاری با كاهش ۶.۲ درصدی به ۱۰هزار و ۹۲۵ مورد رسیده است.
حامد نائیجی همچنین با اشاره به آمار مرگ و میر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر در هفت ماه نخست سال گذشته خاطرنشان كرد: سال گذشته هزار و ۶۲۱ نفر بر اثر سوء مصرف موادمخدر جان خود را از دست دادند كه این میزان در مدت مشابه سال جاری با افزایش ۸.۶ درصدی به هزار و ۷۶۲ نفر رسیده است.
وی همچنین در مورد فراوانی علت مراجعه به پزشكی قانونی اظهار داشت: ۸۰ درصد مراجعات به برای انجام معاینات مختلف است كه عمد هترین آن در مورد تعیین خسارت در زمینه نزاع است.
نائیجی با بیان اینكه نزاع، عمده ترین علت مراجعه به سازمان پزشكی قانونی است، تصریح كرد: ۳۰ عنوان معاینه از جمله تصادفات، فرزندخواندگی، تعیین سن، گواهی رشد، معاینه ویژه بانوان، معاینه ویژه آقایان و ... به پزشكی قانونی واگذار شده كه عمده ترین آنها، معاینات ناشی از نزاع است.
افزایش ۴.۶ درصدی خودكشی در كشور/ آمار ایران از میانگین دنیا كمتر است
وی با بیان اینكه نزاع، یك چهارم كل مراجعات پزشكی قانونی را تشكیل میدهد، عنوان كرد: در هفت ماهه نخست سال گذشته، ۴۰۳هزار و ۸۹۴ مورد پرونده نزاع و در مدت مشابه سال جاری، ۳۹۳هزار و ۳۷ مورد پرونده نزاع به پزشكی قانونی ارجاع شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد آمار خودكشی ها عنوان كرد: خودكشی در ایران از میانگین دنیا كمتر است و خوشبختانه در بسیاری از استانها، این مورد بسیار محدود مشاهده شده است.
نائیجی با بیان اینكه آمار مرگهای مشكوك به خودكشی در هفت ماه نخست سال گذشته، برای آقایان هزار و ۷۶۰ مورد و برای خانمها ۷۹۳ مورد گزارش شده است، خاطرنشان كرد: این آمار در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از افزایش ۴.۶ درصدی برخوردار بوده و آقایان با هزار و ۶۶۷ مورد و بانوان با ۷۷۳ مورد مرگهای مشكوك به خودكشی داشته اند.