به گزارش خبرگزاری مهر، نهمین شب ویژه برنامه «پرده عشاق» با تجلیل از حجت الاسلام سیدابوالقاسم شجاعی و با حضور حجت الاسلام طباطبایی، حجت الاسلام ابوترابی نایب رییس مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام اکرمی رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، حجت الاسلام شهاب مرادی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و عباس جدیدی عضو شورای اسلامی شهر تهران توسط فرهنگسرای شهر در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد.
حجت الاسلام طباطبایی در این مراسم با تاکید براین که یک گوینده مذهبی اگر می خواهد معزز باشد باید از تفرقه افکنی خودداری کنند، گفت: ضروری است در سخنرانی ها و بیانات خود بیشتر به تجمیع و وحدت و تلطیف بپردازیم و آنچه که مستند به دین است در سخنان خود بیان کنیم و این گونه سخن گفتن از ویژگیهای حجت الاسلام شجاعی است.
وی اظهارداشت: احادیثی که در مدح امام حسن مجتبی (ع) و امام حسین(ع) آمده بیشتر ان الحسن و ان الحسین است و این مدح ها در ستایش هر دو امام است.
وی با بیان این که همیشه در طول تاریخ افرادی خواهان چنگ و مبارزه و کسانی خواهان صلح بودهاند، گفت: در کشور ما هم از ابتدا رشد و تشکیل حکومت اسلامی با رویکرد دو مرجع، یکی آیت اله خوئی و امام خمینی (ره) همراه بوده است. دراین زمینه آنچه مهم است، تلفیق این دو نگاه است که حضرت امام (ره) سعی شان براین امر بوده و رهبرمعظم انقلاب هم این تلاش را دارند.
حجت الاسلام طباطبایی افزود: اما درحال حاضر عدهای به دنبال تفریق و تفرقه افکنی هستند و در سال های گذشته هم دیدیم آنقدر مقام برخی مسئولان را بالا بردند که این افراد خود را در ارتباط با وحی دانستند.
وی با بیان این که باید از تهمت زدن و متهم کردن پرهیزکنیم، گفت: این دلواپسی نمی دانم چیست اما همانطور که رهبری فرمودند، این نگران ها بدانند که این قدر نگران نباشند و از تهمت زدن پرهیز کنند.
قدردانی نایب رییس مجلس از ریاست سازمان فرهنگی هنری
حجت الاسلام ابوترابی نایب رییس مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم از حجت الاسلام شهاب مرادی ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای تجلیل نیم قرن خدمت ارزشمند یکی ازشاگرادان تربیت یافته در مکتب قرآن و عترت، حجت الاسلام سید ابوالقاسم شجاعی، قدرانی و تشکر کرد و افزود: برگزاری ویژه برنامه «پرده عشاق» با تجلیل از مفاخرحسینی، در بزرگداشت مقام شامخ علم و خدمات ارزشمند خادمین حسینی نقش موثری را ایفا کند.
وی اظهارداشت: در دنیایی که برای تبیین و گسترش فرهنگ ها و اندیشه های گوناگون از ابزارهای متنوع و ظرفیت بسیار هنر به خوبی استفاده می شود، مکتب اهل بیت(ع) و شاگردان این مکتب از ظرفیت ها و سرمایه های اختصاصی برخودارند که دیگران این سرمایه را در اختیار خود ندارند.
حجت الاسلام ابوترابی تصریح کرد: درکنار سرمایه های تعیین کننده و محوری مانند مرجعیت و فقاهت که به دست پیشوایان معصوم دین در فضای مکتب اهل بیت پیامبر اکرم ایجاد شده و به عنوان رکن رکینی، رمزپایداری و تداوم سلامت این مکتب است ما از سرمایه اختصاصی دیگری به نام واعظ و منبر برخورداریم که دیگران این سرمایه را در اختیار ندارند.
وی ادامه داد: این نعمتی که خداوند به پیروان مکتب اهل بیت(ع) داده است، در نهادینه شدن ارزش های دینی و اعتقادی در حیات فردی و اجتماعی پیروان مکتب اهل بیت (ع) نقش تعیین کننده دارد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: همانطور که رهبرمعظم انقلاب تاکید دارند، در بین ابزارهای گوناگون تبلیغی، ارتباط چهره به چهره با مخاطب نقش تعیین کننده و بی بدیلی در انتقال فرهنگ و رشد ارزش ها در جامعه دارد.
وی افزود: نهاد بالنده جامعه وعاظ این رسالت مهم را برشانه های خود حمل کرده و با دریافت معارف اسلام و مکتب اهل بیت (ع) این معارف را با استفاده از ابزار بیان در یک ارتباط مستقیم و تاثیرگذار به جامعه مخاطب انتقال داده است.
حجت الاسلام ابوترابی، اظهارداشت: این نعمت در جامعه تثبیت و نهادینه شده و ابزارهای رسانهای متنوعی که امروز وجود دارد، نتوانسته است جایگاه خطیر یک مبلغ توانا را در رشد و تعالی جامع تحت تاثیر قرار بدهد.
ابوترابی درباره حجت الاسلام شجاعی، تصریح کرد: وی یکی از شخصیت های برحسته و پیشگامان عرصه سخن، وعظ و خطابه هستند که بیش از نیم قرن در این جایگاه توانستهاند، خدمات ارزشمندی برای رشد و تعالی جامعه در عرصه های مختلف ارائه کنند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی یادآورشد: بیش از نیم قرن در این جایگاه در محافل و مجالس گوناگون ایراد سخنران کردند و امروز مورد احترام واقع شدند، بیان کننده این است که آنچه در این راه گفتند، تلاش کرده اند از بالاترین اتقان و استحکام برخوردار باشد. این که امروز نزد علما و روحانیون و شخصیت های برجسته علمی، سیاسی و ... این شخصیت مورد احترام است به دلیل استحکام در سخن است.
وی افزود: درکنار این آراستگی، رفتار حجت الاسلام سیدابوالقاسم شجاعی، در طول بیش از هفت دهه از او چهره ای صالح و مورداعتماد ارائه کرده است. این یعنی گره خوردن علم با عمل. این شخصیت ارزشمند می توانستند از همان سال های قبل از انقلاب در شمال شهر، خانه ای داشته باشند اما درهمان جنوب شهر ساکن شدند.
حجت الاسلام ابوترابی تصریح کرد: تواضع، فروتنی، ادب، احترام به مخاطب و بیان رسا و شیوا رفتارهایی است که یک روحانی را در چنین جایگاهی ازمقبولیت قرار میدهد و موجب می شود برای وی مراسم بزرگداشت و تجلیل داشته باشیم.
وی ادامه داد: برخورداری از مجموعه علوم موردنیاز یک سخنور در جایگاه منبر و خطابه، ادبیات موردپسند مخاطب و تسلط بر هزاران شعر، ویژگی هایی است که موجب تاثیرگذاری کلام و سخن این شاگرد مکتب امام صادق(ع) شده است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: وی با برخورداری از این ویژگی ها توانسته علاوه براین که واعظ توانمند باشد از او به عنوان یک شخصیت اجتماعی و سیاسی در بین علما و ذاکران اهل بیت(ع) یاد کنند.
حجت الاسلام ابوترابی تحلیل سیاسی را از نیازهای مهم برای اهل منبر عنوان کرد و افزود: حجت الاسلام شجاعی از واعظانی است که ازچنین ویژگی برخوردار هستند و در طول این چند دهه وعظ و سخنرانی همیشه در مسائل سیاسی تحلیلی درست داشته اند.
وی افزود: وی احترام ویژهای در بین واعظان و مداحان و هیئات مذهبی دارند، به نحوی که خانه وی امروز مانند خانه آقای فلسفی، کرسی درس و مدرسه برای واعظان، اهل منبر و مداحان است.
حجت الاسلام ابوترابی اظهارداشت: این شخصیت بزرگوار دیروز به عنوان بازوی توانمند بنیانگذار عظیم الشان انقلاب اسلامی و امروز به عنوان یار و بازوی توانای رهبرمعظم انقلاب خدمتگذاری می کنند.
حجت الاسلام شجاعی، روحانی مبارز و خستگی ناپذیر است
حجت الاسلام شهاب مرادی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: حجت الاسلام سیدابوالقاسم شجاعی از روحانیونی هستند که افتخار مبارزه در دوران نهضت در اوایل دهه ۴۰ و هم در سال های ۵۶ و۵۷ و ایام پیروزی انقلاب اسلامی دارند.
وی یادآورشد: این مرد مبارز و خستگی ناپذیر چندین مرتبه وی زندان رفتند و اولین باری که تمامی اهل منبر در تهران را توسط رژیم شاهنشاهی در سال ۴۳ بازداشت شدند، حجت الاسلام شجاعی هم با مرحوم استاد فلسفی بازداشت شدند.
عباس جدیدی عضو شورای اسلامی شهرتهران با بیان خصوصیات و فضایل حجت الاسلام شجاعی در عرصه ورزش، گفت: وی هم در ورزش شنا و ورزش زورخانه ای فعالیت دارند و این افتخار ما ورزشکاران است که در مناسبت های مختلف از منبر این بزرگوار بهره میبریم.
احترام به واعظان و خادمان حسینی، احترام به سیدالشهدا(ع) است
حجت الاسلام سیدابوالقاسم شجاعی هم در این مراسم، از حجت الاسلام شهاب مرادی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران قدردانی کرد و گفت: و این محبتی که به من شد، محبت به سیدالشهدا(ع) است.
وی با بیان این که نهضت ما نهضتی حسینی است و پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی ما مرهون سیدالشهدا(ع) است، گفت: همانطور که در هندوستان شاهد بودیم، گاندی پیروزی خود را در پیروی از مکت امام حسین (ع) عنوان کرد و امروز هم در یمن و مکه شاهد قیام هایی با شعار لبیک یاحسن (ع) هستیم.
وی افزود: منبرهایی که برای نشر معارف برپا می شود و سیاهی هایی که به دیوار زده می شود و تا همان دیگ غذایی که برای اطعام عزاداران حسینی(ع) گذاشته می شود، همه به خان پربرکت امام حسین (ع) است.
در پایان این مراسم که حجت الاسلام زائری، حجت الاسلام ادیب یزدی و دیگر مفاخر حسینی از جمله استاد آهی و یدالله بهتاش حضور داشتند، از حجت الاسلام سید ابوالقاسم شجاعی تجلیل و قدردانی شد.
نظر شما