سالار قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر در مقطع ابتدایی 111 هزار و 924 دانش آموز در استان تحصیل می کند که حدود 7.11 درصد آنها به تعداد هفت هزار و 960 نفر در کلاس های چند پایه هستند.
قاسمی گفت: کلاس های چند پایه اغلب در مدارس روستایی تشکیل می شود که 623 کلاس درس چند پایه در روستاهاست.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین اضافه کرد: در مناطق شهری آوج، طارم سفلی و الموت شرقی نیز به دلیل آمار کم دانش آموزی کلاس های چند پایه تشکیل شده است.
این مسئول علت تشکیل کلاس های چند پایه را جمعيت پائين دانش آموزي روستاها و برخي از نقاط شهري اعلام کرد و یادآورشد: بر اساس شرایط اعلامي تشكيل كلاس هاي مستقل برابر شيوه نامه ساماندهي موجب تشکیل کلاس های چند پایه می باشد.
وی تصریح کرد: از نگاهي ديگر مسائلي همچون كاهش جمعيت در مناطق محروم، مهاجرت به نقاط شهري به منظور دسترسي به امكانات مناسب، نبود فضاي آموزشي مناسب در مناطق روستايي، تمايل به حضور دانش آموزان در مدارس تك پايه و ادامه تحصيل خانواده هايي كه مي بايست فرزندانشان در مقاطع بالاتر تحصيل کنند از عمده دلايل تشکیل كلاس هاي چند پايه است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: در عين حال كه كلاس هاي چند پايه در اغلب موارد به عنوان يك چالش تلقی می شود اما از منظر برخي از صاحب نظران مدارس و كلاس هاي چند پايه براي دانش آموزان به عنوان فرصت نيز تلقي مي شود.
این مسئول ادامه داد: برای کلاس های چند پایه از سوی معاونت آموزش ابتدایی استان برنامه هایی تدوین و تنظیم شده است که در سال تحصیلی جاری 94-93 مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: با ایجاد فضای آموزشی مطلوب در روستاها در دوره های مختلف تحصیلی و نیز فراهم کردن امکانات مناسب بتوانیم در جهت کاهش کلاس های چند پایه، گام های موثری برداریم.
نظر شما