به گزارش خبرنگار مهر، همایش تحلیل و پیش بینی بازار مسکن و ساختمان روز پنجشنبه با حضور علی عبدالعلی زاده وزیر اسبق مسکن و شهرسازی، محمد سعید ایزدی مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و شهرسازی، مرتضی روزبه استاندار، نادر محمدزاده عضو هیئت مدیره سازمان زمین و مسکن، حامد مانی فر سرپرست راه و شهرسازی استان قزوین، سلطانیه رئیس انجمن انبوه سازان استان و جمعی از مهندسان، کارشناسان، انبوه سازان، شهرداران در سالن شهید رجایی تربیت معلم قزوین برگزار شد.
محمد سیعد ایزدی در این همایش گفت: باید نیازمندی های مسکن را به صورت واقعی شناسایی کنیم و با ارائه الگویی مناسب هدف گذاری مناسبی کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در برنامه جامع وزارت راه و شهرسازی اعلام شده که بیش از ۸۰ درصد نیازمندان مسکن در بافت فرسوده قرار دارند که تاکنون به آنها بی توجه بوده ایم و اگر این ظرفیت در اولویت طرح ها قرار گیرد می تواند به رونق ساخت و ساز کمک کند.
۵۰ هزار هکتار زمین نیاز داریم
ایزدی یادآورشد: برای ساخت و ساز در داخل شهرها به ۵۰ هزار هکتار زمین نیازمندیم که سوال این است آیا باید آن را مانند مسکن مهر در حاشیه شهرها تامین کنیم یا لازم است ظرفیت ها را بررسی و مکان مناسبی را مانند بافت فرسوده جایگزین کنیم.
این مسئول گفت: در شهر تهران ۳۲۰ هزار واحد مسکن مهر ساخته شده که پس از تکمیل شدن آنها نیز بحران خواهیم داشت زیرا با احتساب مدارس دو شیفته باید ۳۰۰ مدرسه در آنها بسازیم که ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم دارد و در مجموع برای تکمیل خدمات زیربنایی در مسکن مهر به سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم در حالی که کل اعتبارات وزارتخانه برای این کار ۲۰۰ میلیارد تومان است.
وی افزود: امروز به یک حرکت هدفمند و منطقی برای تامین مسکن مردم نیازداریم و هر چند با سیاست توسعه شهرها موافقیم اما لازم است به یک نظام متعادلی دست پیدا کنیم و با شناخت پتانسیل و ظرفیت شهرها با برنامه حرکت کنیم.
ایزدی اظهارداشت: در داخل شهرها ظرفیت های بی نظیری داریم که می توان با برنامه ریزی از اراضی بلا استفاده و خالی که در تهران و سایر کلان شهرها وجود دارد استفاده کنیم که در این راستا پنج هزار و ۴۰۰ هکتار زمین شناسایی شده و به عنوان ظرفیتی بی نظیر برای توسعه شهری استفاده خواهد شد.
ایزدی گفت: محدوده های قابل توجهی مانند زندانها، پادگانها در داخل محدوده های شهری از ظرفیت هایی است که می تواند در ساخت و ساز و توسعه شهری مورد استفاده قرار گیرد و در این کار اگر برنامه مدون و منطقی داشته باشیم قادریم کارهای خوبی انجام دهیم.
بهسازی محلات در اولویت قرار دارد
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: دومین فرصت در ساخت وساز و رونق مسکن را اولویت بهسازی محلات است که باید از این ظرفیت بخوبی استفاده کنیم تا بخشی از نیازهای مردم تامین شود و در این مسیر لازم است به بازار مسکن نوع دیگری نگاه کنیم و در کانون این محور دولت، شهرداری ها و بخش خصوصی را قرار دهیم.
وی افزود: باید سیستم جدیدی ارائه کنیم که در حال حاضر نوسازی محلات و بافت فرسوده در اولویت کارهای وزارتخانه قرار دارد که انبوه سازان می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
ایزدی گفت: در برنامه سالانه پرداخت تسهیلات برای ۳۰۰ هزار واحد مسکونی پیش بینی شده که انبوه سازان می توانند از این تسهیلات برای اجرای پروژه های خود استفاده کنند که با راه اندازی دفاتر تسهیل گری امیدواریم گام موثری در تامین مسکن نیازمندان برداشته شود.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و شهرسازی اظهارداشت: اگر به واقعیت ها توجه کرده و با تغییر در دیدگاههای برنامه ریزی به نیازمندی های جامعه شهری از نوعی دیگر توجه کنیم می توانیم ظرفیت های بیشتری را در این حوزه فعال کنیم.
نظر شما