دكتر سيد عادل معلم در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: اگر در راه علوم و فناوري نو تلاش نكنيم با وجود پيشرفت هاي سريع و روز افزون ساير كشورها، وارد كننده اين علم و محصولات مبتني بر آن خواهيم شد چرا كه رويكرد قدرت هاي سياسي جهان بر مبناي انحصار علوم نوين و فناوري هاي جديد است.
در علم نانوتكنولوژي با استفاده از ابزارآلات و دستگاههاي خاص مي توان عامل بيماري را در بدن بيمار رديابي و جستجو كرد و در درمان به كار بست |
استاديار دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود: كاربرد ديگر اين علم در پزشكي كاربرد دارويي است كه در درمان بيماري هايي نظير سرطان به كار مي رود.
وي در ادامه گفت: با استفاده از علم نانو مي توان از حمله سيستم ايمني بدن به داروها جلوگيري كرد و اثر بخشي داروها را افزايش داد.
اين استاد دانشگاه در ادامه تاكيد كرد: در سال گذشته بيش از 20 طرح تحقيقاتي در خصوص نانوتكنولوژي در وزارت بهداشت به تصويب رسيد كه 2 طرح آن به دانشگاه علوم پزشكي مشهد اختصاص داشت.
استاديار مركز تحقيقات علوم دارويي مشهد گفت: مهمترين اين طرح ها پروژه اي مشترك بين دانشگاه علوم پزشكي مشهد و دانشگاه مگ كيل كانادا است. اين طرح مبتني بر تحقيقات ملي در سرطان سينه است. اين بيماري يكي از شايع ترين انواع سرطان است كه تنها در كشور ما سالانه بيش از 50 هزار نفر را مبتلا كرده است و از اين تعداد 16 هزار نفر به نوع سرطان با ريسك بالا (HER2+) مبتلا هستند.
دكتر معلم افزود: براي درمان اين بيماري آنتي بادي (Herceptin) موجود است كه بسيار گران و هزينه بر است.
با استفاده از علم نانو مي توان از حمله سيستم ايمني بدن به داروها جلوگيري كرد و اثر بخشي داروها را افزايش داد |
استاديار دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: در سال گذشته 20 درصد از اعتبارات اختصاصي به اين طرح را دريافت كرديم ولي تاكنون كه بيش از شش ماه از سال مي گذرد با عدم دريافت مابقي اعتبارات مواجه بوده ايم كه اين امر باعث توقف كارهاي تحقيقي ما شده است.
مسئول دفتر ارتباطات دانشگاه با صنعت دانشگاه علوم پزشكي مشهد با بيان اين مطلب كه رشد و توسعه همه جانبه تنها در گرو گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه است يادآور شد: دليل اصلي از هم گسيختگي ارتباط صنايع و دانشگاه ها، بدبيني موجود ميان صنعتگران و دانشگاهيان است، زيرا صنعتگران معتقدند دانشگاه ها به مكان هايي براي تحقيقات بدون نيازسنجي مبدل شده اند كه قطعا اين گونه نيست.
وي در پايان گفت: از طرفي دانشگاهيان و محققين ما نيز معتقدند صنعتگران ما به مقوله تحقيقات اهميت نمي دهند و حاضر به سرمايه گذاري در اين مهم براي ارتقاء بهره وري و كيفيت محصولات خود نيستند.
نظر شما