ایوب رحیمی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر در خصوص دستاوردهای برگزاری اولین همایش بررسی مسائل دانشجویان و فارغ التحصیلان پناهنده که در روزهای ۱۳ و ۱۴ آذرماه در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد اظهارداشت: این همایش بزرگ تجربه موفقی بود که با حضور مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، مدیرکل نهاد ریاست جمهوری، رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا، سفیر افغانستان در ایران، استاندار قزوین، رئیس دانشگاه امام خمینی(ه) و سایر مسئولان استانی برگزار شدو مورد توجه مسئولان کشوری و نیز دانشجویان قرار گرفت.
وی افزود: در این همایش حدود ۲۰۰ دانشجوی خارجی فارغ التحصیل دررشته های مختلف از ۱۴ استان کشور شرکت داشتند و با پیش بینی برنامه های علمی، کارگاهی و نیز گردشگری بستر خوبی برای معرفی ظرفیت های تاریخی، علمی و دانشگاهی استان به این دانشجویان هم فراهم شد.
معاون سیاسی امنیتی استانداری قزوین یادآورشد: این دانشجویان با هزینه های جمهوری اسلامی توانسته اند تخصص لازم را فراگیرند و از نظر دینی و اخلاقی و مناسبات حسن همجواری وظیفه دوستی خود را به خوبی انجام داده ایم و در شرایطی که در کشورهایی مانند افغانستان شاهد حضور بیگانگان هستیم رسالت ما ایجاب می کند با اطلاع رسانی مناسب شرایطی را فراهم کنیم تا این دانشجویان برای مشارکت در توسعه و پیشرفت کشورشان احساس مسئولیت بیشتری کنند و بدانند در حال حاضر موطن آنها به تخصص و خدمات این دانشجویان نیاز مبرم دارد.
رحیمی گفت: کشور افغانستان پس از ویرانی های ناشی از جنگ خارجی ها و طالبان امروز نیازمند توسعه، عمران و آبادانی است و بهترین کسانی که می توانند در این شرایط به کمک دولت و ملت افغانستان بشتابند همین دانشجویانی هستند که سال ها در ایران تحصیل کرده اند و با مجهز کردن خود به علم و دانش برای در دست گرفتن مدیریت کشورشان آماده شده اند.
وی بیان کرد: کشوری مانند افغانستان با ظهور تروریست های طالبان دچار جنگ داخلی و آسیب های فراوانی شد و بسیاری از مردم این کشور از جمله جوانان به کشورهای دیگر از جمله ایران پناهنده شدند و مسئولان و ملت ایران هم با آغوش باز از آنها پذیرایی کردند و امکانات آموزشی خود را در اختیار آنها قرار دادند تا مردم مسلمان این کشور از ظرفیت های نظام اسلامی استفاده کنند تا بتوانند در شرایطی مانند امروز در خدمت کشور خودشان باشند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری قزوین تصریح کرد: استان قزوین هم با ظرفیت دانشگاهی خود به ویژه امکاناتی که در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) داشت در تربیت جوانان افغان همت گمارد و ۶۰۰ دانشجوی افغان در این دانشگاه تحصیل می کنند که تلاش کردیم با این همایش زمینه ایجاد احساس مسئولیت در دانشجویان خارجی را تقویت و برای بازگشت به کشورشان متقاعد کنیم.
وی تشکیل کارگروه های تخصصی و آموزشی در همایش را ازدیگر برنامه های خوب این همایش دانست و گفت:استقبال دانشجویان خارجی از این کارگاه ها و نیز برنامه های گردشگری بسیار خوب بود و بازدیدازحمام تاریخی قجر، موزه چهلستون و سرای سعدالسلطنه مورد توجه میهمانان قرار گرفت.
دانشجویان خارجی با قوانین کشور هم آشنا شدند
این مسئول امنیتی استان در ادامه بیان کرد: در برنامه های جنبی همایش زمینه آشنایی دانشجویان خارجی با قوانین مختلف را نیز فراهم کردیم تا آنها بتوانند در مواقع بروز مشکلات آن را حل کنند که این موضوع نیز مورد توجه میهمانان قرار گرفت.
وی اضافه کرد: این حرکت علمی، فرهنگی آموزشی هر چند اولین تجربه استان بود اما توانست از سوی مسئولان کشوری مورد توجه و تقدیر قرار گیرد و نظم و هماهنگی، مدیریت و تنوع برنامه ها در کنار کیفیت آن از ویژگی های همایش بود.
معاون سیاسی امنیتی استانداری همچنین گفت: نصیراحمد نورسفیر افغانستان در ایران ضمن ابراز رضایت از تحصیل دانشجویان کشورش در ایران اذعان کرد در شرایطی که برخی از کشورها از نیازمندی آنها در شرایط بحرانی سوء استفاده کرده اند و امکانات کشور را تخریب می کنند ،جمهوری اسلامی ایران امکانات آموزش عالی خود را برای تحصیل جوانان و تقویت بنیه علمی و تخصصی فرزندان ما به کار گرفته تا آینده ما تضمین شود که باید از رهبری و مسئولان ایران سپاسگزاری شود.
وی بیان کرد: همچنین مدیرکل امور دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، مدیر کل نهاد ریاست جمهوری و مسئولان کشوری از میزبانی موفق قزوین در این همایش تاثیرگذار تشکر کردند که امیدواریم از این تجربه بتوانیم در سایر همایش های ملی نیز بهره برداری کنیم.
ساختمان جدید اتباع بیگانه در قزوین ساخته می شود
رحیمی همچنین از ضرورت احداث ساختمان جدید اداره اتباع بیگانه استانداری خبر داد و یادآورشد: با خرید قطعه زمینی به مساحت ۳۶۰ مترمربع در شهرک مینودر به زودی عملیات احداث ساختمان جدید با زیربنای یک هزار و ۶۰۰ مترمربع آغاز خواهد شد.
وی گفت: این ساختمان با ۲۰ میلیارد ریال اعتبار با همکاری کمیساریای عالی پناهندگان کشور و استانداری در مدت ۱۸ ماه ساخته خواهد شد که با این کار فضای مناسبی برای رسیدگی به امور اتباع بیگانه در قزوین فراهم می شود.
در حال حاضر حدود ۳۰ هزار نفر از انباع بیگانه در استان قزوین حضور دارند که بیشتر آنها را تبعه کشور افغانستان تشکیل می دهد.
نظر شما