۱۷ آذر ۱۳۹۳، ۱۰:۴۴

مهر گزارش می دهد/

بیمارستانهای نیمه‌تمام هرمزگان در انتظار نسخه شفابخش تخصیص اعتبار

بیمارستانهای نیمه‌تمام هرمزگان در انتظار نسخه شفابخش تخصیص اعتبار

بندرعباس - هرمزگان علیرغم القاب و عناوین دهان پرکنی همچون پایتخت اقتصادی و قطب تولید فولاد و آلومینیوم و دارا بودن چهل و پنجمین بندر تجاری دنیا هنوز مردمش در بحث درمان و بیمارستانهای تخصصی رنج می برند

به گزارش خبرنگار مهر، بیمارستان ها به عنوان یکی از پایگاه های اصلی بخش درمان در حوزه سلامت مطرح هستند، متاسفانه ساخت بیمارستان ها در استان های مختلف کشور حرکتی ناهمگون دارد به طوری که یک استان از بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی اشباع شده است و در طرف مقابل استانی همچون هرمزگان از حداقل امکانات موجود در بخش درمان بی بهره است و بیماران مجبور به عزیمت به خارج از استان هستند. در این بین کمبود تخت های بیمارستانی رنج چندین ساله بر پیکره سلامت این استان است.

کلنگ مرکز پیوند عضو با حضور وزیر بهداشت دولت دهم، کلنگ بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی با حضور مسئولان وزارت مسکن و بهداشت دولت دهم، کلنگ بیمارستان سیریک با حضور وزیر بهداشت دولت دهم و ... هر کدام زخمی است که بر دل مردم این دیار نشسته و مردم با نشان دادن جای آن از آرزوهای بر باد رفته خود در رابطه با توسعه سلامت استان هرمزگان می گویند، آرزوهایی که حال برای تحقق چشم به راه همت دولت یازدهم مانده است.

بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی بندرعباس، از مصوبه سفرهای هیئت دولت پیشین یعنی حدود چهار، پنج سال پیش است و قبل از آن نیز بارها در دولت های مختلف به عنوان یکی از مطالبات جدی مردم مطرح و وعده اجرا گرفته است.

۲۹ شهریور ۹۱

جلسه شورای مسکن و حمل و نقل استان هرمزگان به ریاست علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی و با حضور مدیران استان هرمزگان و نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد. احداث بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی بندرعباس یکی از مصوبات بررسی شده در این جلسه بود. این بیمارستان در حال حاضر تنها ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای اتمام فاز نخست آن پنج میلیارد تومان در این جلسه تخصیص یافت.

۱۷ آذر ۹۱

محمدجعفر علیزاده مدیرعامل سازمان مجری ساختمان ها و تاسیسات دولتی وزارت راه و شهرسازی هم ۱۷ آذر سال ۹۱ در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون عمرانی مجلس از پروژه‌های سطح هرمزگان اظهارداشت: بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی آموزشی بندرعباس به شدت با کمبود اعتبار مواجه است که باید در راستای فعال‌سازی این پروژه نگاهی ویژه را معطوف کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر پیمانکار این پروژه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان مطالبات دارد اضافه کرد: همچنین در مصوبات موجود، ساخت بیمارستان تخصصی مادر و کودک بندرعباس نیز که ۲۲۰ تختخوابی است در دستور کار قرار دارد.

مدیرعامل سازمان مجری ساختمان‌ها و تأسیسات دولتی و عمومی وزارت راه و شهرسازی از اختصاص زمین مورد نیاز به این بیمارستان در جوار شهرک پیامبر اعظم بندرعباس خبر داد و گفت: مشاور این پروژه در حال مطالعه طرح است و طراحی آن به زودی شروع می‌شود و تا پایان سال نقشه‌های سازه آن تحویل می‌گردد.

با گذشت دو سال همچنان نسخه تخصیص اعتبارات وزارت راه و هیئت دولت برای ادامه ساخت و اتمام پروژه های بیمارستانی در هرمزگان پیچیده نشده و مشکلات اعتباری موجب عدم فعالیت پیمانکاران برای اتمام پروژه ها شده است.

۲۹ بهمن ۹۲

احداث بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی و بیمارستان مادر و کودک منتفی است

"احداث بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی و بیمارستان"مادر و کودک" در شهرک پیامبر اعظم(ص) بندرعباس درحال حاضر منتفی است درحالی که احداث آن‌ها ضرورت دارد"، این گفته مدیرکل راه و شهرسازی در حالی بهمن ماه سال ۹۲ عنوان شد که زیرساختهای درمانی در استان هرمزگان یک ضرورت است و آمار مرگ و میر مادران باردار و مهاجرت درمانی بیماران به استانهای همجوار نگران کننده و قابل تامل است.

فرشید دستوان در ادامه این گفته بیان داشت: با توجه به تصمیم دولت برای عدم اجرای پروژه های با پیشرفت فیزیکی کمتر از ۲۰درصد، این دو بیمارستان که مصوبات دولت قبلی است نیز با این مصوبه اجرا نمی شود و در آینده احتمال واگذاری به بخش خصوصی وجود دارد.

وی گفت: در حال حاضر ۱ بیمارستان در شهرک پیامبر اعظم(ص) بندرعباس برای ساکنان مسکن مهر احداث شده است و باید انشعاب آب و برق آنها وصل شود.

مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان، افزود: البته با توجه به سکونت ۱۵۰هزار نفر در شهرک های مسکن مهر بندرعباس، احداث بیمارستان ضرورت دارد و امیدواریم با مساعدت دولت، این بیمارستان و بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی بندرعباس ساخته شود.

راه همچنان ادامه دارد

این بار مسئولان سلامت استان هرمزگان سنگ را بزرگتر از سنوات گذشته برداشته و زمزمه آیین کلنگ زنی بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی بندرعباس و بیمارستان دوم شهرستان میناب با حضور وزیربهداشت دولت یازدهم به گوش می رسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تیرماه امسال از آغاز عملیات اجرایی بیمارستان ۵۴۰ تخت خوابی در هفته دولت سالجاری خبر داد.

محمد شکاری افزود: این پروژه بزرگ که در نوع خود منحصر به فرد است در راستای نیازهای استان به زیر ساختهای بیمارستانی کمک شایانی خواهد کرد.

بیمارستان 220 تختخوابی

شکاری ابرازداشت: این بیمارستان با اعتبار ۱۷۰ میلیارد تومان در ضلع شمالی شهرک پیامبر اعظم بندرعباس ساخته خواهد شد. پیش بینی می شود عملیات اجرایی این بیمارستان ۴ سال به طول انجامد.  ۸۰ میلیارد تومان از اعتبار اولیه این پروژه تامین شده است. ۵۰ درصد اعتبار از محل تسهیلات بانکی و مابقی به همت استانداری از  طریق صنایع غرب استان تامین خواهد شد.

وی تصریح کرد: این بیمارستان یک مرکز تخصصی و فوق تخصصی، آموزشی، درمانی و تحقیقاتی پژوهشی است که در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار و زیر بنای ۵۰ هزار متر مربع در ۵ طبقه ساخته می شود.

بیمارستان های نیمه تمام دردی بر جان مردم دارد

این درحالی است که پروژه احداث بیمارستان ۶۴ تختخوابه شهرستان رودان در دور دوم سفر ریاست جمهوری دولت نهم به شهرستان رودان مصوب شد و در انتهای سال ۱۳۸۶ این پروژه آغاز شد و پیمانکار کار خود را آغاز کرد. همچنان افتتاح این بیمارستان از آرزوهای مردم این دیار از هرمزگان است.

بیمارستان شهرستان بستک از دیگر پروژه هایی است که علیرغم تاکید معاون رییس جمهور پس از زلزله سال ۱۳۹۲ همچنان در صف پروژه های نیمه تمام قرار گرفته است و با تمام تاکیدات همچنان در پیچ و خم چالشها قرار دارد.

قشمی ها منتظر یک بیمارستان استاندارد

ثوابی بالاتر از ثواب ساخت بیمارستان در جزیره قشم نیست و ۱۳۰ هزار نفر جمعیت این جزیره دعاگوی کسی یا کسانی می شوند که قدمی برای ساخت بیمارستان در قشم بردارند. مردم این جزیره از نظر دسترسی به امکانات درمانی در تنگنا هستند و آنچه امروز به نام بیمارستان در قشم وجود دارد در واقع درمانگاهی بیش نیست که حتی سردخانه برای نگهداری جنازه هم ندارد.

قرار بود در دولت های نهم و دهم ۶۰درصد هزینه های ساخت بیمارستان را دولت تقبل کند و ۴۰ درصد بقیه را نیز سازمان منطقه آزاد قشم بپردازد. اما دولت های نهم و دهم سهم خود را در ساخت این بیمارستان آنگونه که باید ادا نکردند و سازمان منطقه آزاد قشم ساخت این بیمارستان را ادامه داد.

بیمارستان قشم که هر از چندگاهی خود را در صدر برنامه ها و اخبار روسای جدید منطقه آزاد قرار داده است و چندین تفاهم و قرارداد و پیمان بین دانشگاه علوم پزشکی استان و منطقه آزاد قشم در این زمینه رد و بدل شده است.

این بیمارستان که می تواند بسیاری از تنگناها و مشکلات پیش روی مردم نجیب جزیره هفتگانه عجایب بگشاید در فراز و فرود تصمیم ها معلق مانده است و منتظر لطف و کرم مدیران استان است. اما از مزایای این بیمارستان می توان اشاره ای داشت که افتخار نصیب مدیران بهداشت ودرمان و روسای منطقه آزاد قرار داده است تا عکس های یادگاری با کلاه های ایمنی در این بیمارستان بگیرند.

پروژه بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی آموزشی درمانی شهر بندرعباس از دیگر پروژه هایی است که خود را در زمره بیمارستان های بلاتکلیف قرار دارد و نتوانسته قد الم کند. این درحالی است که تمام این بیمارستان ها با سرمایه ملی بودجه بندی شده اند و با هدف خدمت رسانی و توسعه همه جانبه بهداشت ودرمان استان هرمزگان طرح ریزی شده است.

بیمارستان های کاغذی

در این میان بیمارستان هایی نیز وجود دارد که فقط بر روی کاغذ مصوبات سفرهای استانی دولت پیشین نامگذاری شده اند و هرگز اجازه ورود به دنیای واقعی نیافتند و نتوانستند عرض اندام کنند که می توان به آرشیو خبر مراجعه کرد و از راه اندازی و افتتاح بیمارستان مادر و کودک بندرعباس در دولت پیشین توسط مدیران بهداشت ودرمان مشاهده کرد.

بیمارستان دوم شهرستان میناب هنوز بر سر دو راهی مانده است و آنچنان بلاتکلیف است که مردم بین واقعیت تا رویا مانده اند که بپذیرند چنین بیمارستانی قرار است ساخته شود یا خیر؟

با این تفاسیر که برای ساخت بیمارستان های نیمه تمام استان که هچنان چالش های پیش رویشان حل نشدنی باقی مانده است و برای تکمیل و بهره برداری شان تدبیری اندیشیده نشده است چه نیازی است که دوباره آیین ها و نمایش های کلنگ زنی  گشایش شود و با هزاران وعده و وعید کلنگی دیگر بر پیکره سلامت بندرعباس و میناب زده شود و برگی دیگر از پروژه های ناتمام در استان زرخیز هرمزگان رقم بزند.

واگذاری ۲۸۸ پروژه نیمه تمام وزارت بهداشت به بخش خصوصی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به وجود ۲۸۸ پروژه نیمه تمام در این وزارتخانه، گفت: برای اجرا و تکمیل این پروژه ها پنج تا شش هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

سیدحسن قاضی زاده هاشمی هفته گذشته در نشست نحوه واگذاری پروژه های نیمه تمام دولتی به بخش های خصوصی و تعاونی، افزود: برای اجرای این پروژه ها با روند فعلی حدود ۲۰ سال زمان نیاز است.

وی ادامه داد: از مجموع ۲۸۸ پروژه وزارتخانه ۱۰۴ پروژه دارای پیشرفت ۵۰ درصد، ۱۳۴ پروژه دارای پیشرفت ۲۵ درصد و ۱۸۴ پروژه کمتر از ۵۰ درصد پیشرفت دارند.

وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اداره بیمارستان ها از اولویت های کاری این وزارتخانه است، اظهار داشت: ۵۶۰ بیمارستان داریم که ۴۰۰ بیمارستان با اعمال تعرفه های جدید نه تنها زیانده نخواهد بود بلکه سودده هم هستند.

قاضی زاده هاشمی گفت: در بخش اداره و نگهداری پنج تا شش هزار تخت بیمارستانی نیز مورد بهره برداری قرار دارد که به این تعداد ۴۰ هزار تخت در قالب ۲۵۶ بیمارستان، ۹۰ دانشکده و ۶۰ خوابگاه در سراسر کشور افزوده خواهد شد.

وی افزود: دولت مصمم است بیمارستانهای آموزشی و دانشگاهی خود را نیز به بخش خصوصی واگذار کند و برای احداث بیمارستانها حداقل سود را تضمین خواهد کرد و برای تجهیز بیمارستانها نیز صندوق توسعه حمایت های لازم را انجام خواهد داد.

وزیر بهداشت با اشاره به آغاز مدل ایجاد زنجیره ای بیمارستانها، گفت: در حال حاضر فعالیت این مدل در استان زنجان شروع شده و بنا داریم در استان های تهران و اصفهان نیز با حضور بخش خصوصی آن را عملیاتی کنیم.

قاضی زاده هاشمی افزود: برای اجرای این پروژه بخش خصوصی ۳۰ درصد آورده سرمایه داشته و ۷۰ درصد نیز تسهیلات دریافت کرده اند که به این شکل هشت بیمارستان که حداقل سود ۲۵ درصدی آن را دولت تضمین خواهد کرد، به اجرا گذاشته خواهد شد.

چه این کلنگ زنی ها نمادین یا غیر نمادین باشد، مردم باید طعم این کلنگ زنی ها را در کمترین زمان ممکن با احداث آنها بچشند،  امید است در دولت تدبیر و امید از بروز چنین حرکت ها پیشگیری شود تا اتفاقات ناخوشایند گذشته تکرار نشود.

محمد شکاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتگو باخبرنگار مهر در مورد دلایل عدم فعالیت کارگاه های ساخت بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی عنوان کرد: این پروژه متاسفانه هنوز مشکلات اعتباری دارد. همچنین نباید فراموش کرد که دانشگاه علوم پزشکی بهره بردار پروژه است. وزارت راه و شهرسازی باید پروژه ساخت را به اتمام برساند. طی جلسات مختلف از مسئولان ارشد استانی و مدیریت مسکن و شهرسازی خواستار تخصیص اعتبار و به سرانجام رساندن پروژه شده ایم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: سه بیمارستان که اداره کل راه و شهرسازی متولی ساخت آن است در مراحل آغاز ساخت اکنون متوقف شده است. این بیمارستانها، بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی دوم میناب، بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی آموزشی پردیس دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی مادر و کودک شهرک پیامبر اعظم بندرعباس است.

در حال حاضر بیمارستان شهید محمدی بندرعباس به عنوان بزرگترین مرکز درمانی هرمزگان روزانه پذیرای بیش از ۵۰ درصد متقاضیان دریافت خدمات درمانی در این استان است. از همین رو همواره کارشناسان حوزه سلامت بر ایجاد مراکز بهداشتی جدید در مرکز استان هرمزگان تاکید دارند.

بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی آموزشی بندرعباس که مقرر است به عنوان بیمارستانی جنرال در این شهر خدمات‌دهی کند می‌تواند در صورت بهره‌برداری بسیاری از مشکلات موجود در هرمزگان و حتی استان‌های همجوار را نیز ترفیع کند. این در حالی است که در سال‌های اخیر توسعه مراکز درمانی به ویژه در قالب بیمارستان‌ها در شهرستان‌های مختلف هرمزگان روندی کند داشته است.

احداث بیمارستان‌های جدید و توسعه بیمارستانهای جاسک، بستک، رودان، بشاگرد، بندرلنگه، بندرعباس، میناب کمک شایانی به توسعه حوزه درمانی هرمزگان می کند.

کد خبر 2437623

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha