۱۶ آذر ۱۳۹۳، ۱۵:۵۳

نمایندگان مجلس چقدر کتاب می‌خوانند؟

نمایندگان مجلس چقدر کتاب می‌خوانند؟

از آنجا که مطالعه کتاب می‌تواند در رشد و تعالی یک جامعه مؤثر باشد، لازم است مسئولان در عین حال که مردم را نسبت به روی آوردن به کتابخوانی تشویق می‌کنند، خود نیز نسبت به انس گرفتن با کتاب اهتمام ورزند.

خانه ملت نوشـت: اکثر جامعه‌شناسان و اندیشمندان معتقدند اقوامی که با مطالعه انس دارند و فرهنگ کتابخوانی همواره در میان آنها رواج داشته، توانسته‌اند فرهنگ خود را ماندگار کرده و برآیند فکری فرهیختگان خود را به نسل‌ها و حتی جوامع دیگر انتقال دهند.

بر اساس پژوهش‌های صورت‌گرفته کشورهای جهان سوم پایین‌ترین سرانه مطالعه را دارند و معمولا در این کشورها استفاده از محصولات فرهنگی رواج نداشته و کمتر کسی وقت خود را به مطالعه اختصاص می‌دهد. یکی از دلایل پایین بودن سرانه مطالعه در این کشورها نیز کم‌توجهی مسئولان فرهنگی عنوان می‌شود.

مقام معظم رهبری نیز در دیدار با دست‌اندرکاران برگزاری هفته کتاب با ابراز نگرانی از وضع مطالعه در کشور عنوان کردند: «من هر زمانی که به یاد کتاب و وضع کتاب در جامعه خودمان می‌افتم، قلباً غمگین و متاسف می‌شوم. این به خاطر آن است که در کشور ما به هر دلیل که شما نگاه کنید، باید کتاب اقلاً 10 برابر این میزان رواج و توسعه و حضور داشته باشد.»

در کشور ما تاکنون اعداد و ارقام گوناگونی مبنی بر آمار سرانه مطالعه از سوی مسئولان و اهالی فرهنگ و ادب اعلام می‌شود. آماری که از 2 دقیقه در شبانه روز شروع شده و به 75 دقیقه ختم می‌شود.

نیروی کتاب‌خوانان به خواندن بهترین‌ها اختصاص یابد 

ابوالقاسم خسروی سهل‌آبادی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در قسمتی از یادداشت خود برای خانه ملت نوشت: یکی از مشکلات و کاستی‏های امروز که گریبانگیر جامعه ماست، کم‌توجهی به فرهنگ کتابخوانی و پایین بودن سطح سرانه مطالعه است.

از سوی دیگر با گسترش دامنه علوم و موضوعات کتاب‏ها باید فرصت و نیروی کتاب خوانان، به خواندن بهترین‏ها و لازم‏ترین‏ها اختصاص یابد که برای تحقق این مهم باید به نکات اساسی زیادی از سوی حاکمیت و خانواده‌ها توجه شود.

کتاب رکن جلوگیری از مفسده در جامعه است

علیرضا محجوب، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با بیان اینکه ارکان تبلیغی نظام باید در جهت افزایش فرهنگ کتابخوانی در کشور تلاش بیشتری کنند، تأکید کرد: کتاب رکن جلوگیری از مفسده در جامعه است از این رو نهادها باید تمامی تلاش خود را در جهت احیای فرهنگی کتاب و کتابخوانی به کار گیرند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به این مطلب که کتابخوانی سالم ترین و بی دغدغه ترین تفریح است، گفت: متأسفانه در حال حاضر کتاب مهجور شده است و این در حالی است که هیچ دانش آموز و دانشجویی نباید بدون مطالعات آزاد زندگی بگذراند.

لزوم تشکیل قرائتخانه در محل‌های پرتردد

محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به اهمیت حوزه کتاب و فرهنگ کتابخوانی گفت: از آنجایی که نظام ما یک نظام فرهنگی است توجه به مقوله کتاب یکی از موضوعات جدی و حائز اهمیت است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: امروز با تشکیل قرائتخانه های مختلف در کشور و ایجاد محل توزیع کتاب در محل های پر رفت و آمد می‌توان فرهنگ کتابخوانی را افزایش داد.

بخشی از مطالعه مردم در فضاهای مجازی انجام می‌شود

حسین نوش‌آبادی، معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز رقم 75 دقیقه در شبانه روز را سرانه مطالعه در کشور اعلام کرد و گفت: این رقم شایسته کشوری که داعیه فرهنگ و ادب دارد، نبوده و ملتی که بزرگ‌ترین سرمایه آن قرآن است باید بیش از اینها به کتاب بها دهد.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از دلایل محاسبه پایین سرانه مطالعه در کشور را عدم محاسبه استفاده مردم از فضای مجازی عنوان کرد: با اعتقاد به دگرگونی رویکرد جامعه مبنی بر روی آوردن افراد از مطالعه کتاب و منابع مکتوب به فضاهای مجازی و بهره گیری از فناوری‌های نوین برای اطلاع رسانی، می‌توان گفت؛ بخشی از وقت مردم را مطالعه این منابع تشکیل داده است.

نوش‌آبادی در ادامه به تلاش وزارت ارشاد برای ایجاد پایگاه‌های کتاب در مراکز عمومی شهر خبر داد و یادآور شد: وجود ایستگاه‌های کتاب در نقاط مختلف جامعه، فرهنگ را توسعه خواهد داد از این رو طرح تقویت ایستگاه های کتاب تحت پوشش نهادهایی که به نوعی مربوط به کتاب شده و یا موقعیت مناسبی برای مواجهه مردم با کتاب دارند، در وزارت فرهنگ در حال بررسی است.

در همین راستا، پاسخ تعدادی از نمایندگان ملت در بهارستان درباره اینکه چقدر از وقت خود را صرف مطالعه کتاب می‌کنند در ادامه آمده است.

fdgf.bmp

svsd.bmp

کد خبر 2437986

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha