۱۷ آذر ۱۳۹۳، ۱۵:۱۷

طیب نیا خبرداد:

توقف انتقال برق ولتاژ بالا از ایران به پاکستان

توقف انتقال برق ولتاژ بالا از ایران به پاکستان

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان با اشاره به توقف انتقال یکهزار مگاوات برق ولتاژ بالا از ایران به پاکستان گفت: پاکستان باید تمهیدات لازم برای بازپرداخت وجوه مطالبات ناشی از فروش نفت را اتخاذ کند.

به گزارش خبرنگار مهر، نوزدهمین کمیسیون مشترک ایران و پاکستان امروز پیش از ظهر با سخنان افتتاحیه وزرای اقتصادی ایران و پاکستان آغاز بکار کرد.

علی طیب نیا که صبح امروز دوشنبه در راس یک هیات عالی اقتصادی برای شرکت در نوزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان وارد اسلام آباد شد، در آغاز این نشست گفت: با وجود مشترکات فراوان میان ایران و پاکستان حجم روابط تجاری میان دو طرف و مبادلات مالی و سرمایه گذاری مبتنی بر ظرفیت ها و توانمندی های ایران و پاکستان نیست.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان حجم روابط تجاری دو کشور را در سال 2013 میلادی بیش از 893 میلیون دلار اعلام کرد و با بیان اینکه این رقم حتی نسبت به سال قبل از آن هم کاهش داشته است، گفت: امیدواریم طی سال آینده میلادی بتوانیم حجم تجارت دوجانبه را به میزانی که ملت ایران و پاکستان استحقاق آن را دارند، برسانیم.

وی افزود: به منظور افزایش حجم تجارت دوجانبه، پیشنهاد می کنم در برنامه راهبردی پنج ساله توسعه تجارت ایران و پاکستان رشد 20 درصدی را به طور سالانه برای پنج سال آینده هدف گذاری کنیم و کمیته ای برای نظارت و اطمینان از تحقق این رشد تعیین گردد.

طیب نیا در ادامه سخنانش انرژی را به عنوان نخستین حوزه همکاری میان ایران و پاکستان مورد تاکید قرار داد و گفت: یکی از مهمترین طرح های اقتصادی در دستور کار دو کشور از سال 2010 میلادی، طرح خط لوله گاز است.

وی افزود: هر چند مقامات ذی ربط ایران و پاکستان تلاش های خود را با حسن نیت در دست انجام دارند ولی وزارتخانه های اقتصاد دو کشور می توانند به سهم خود در تسریع انجام این طرح ایفای نقش نموده و همکاریهای لازم را با وزیران مربوطه در زمینه انرژی داشته باشند.

طیب نیا در ادامه گفت: کار انتقال برق از ایران به پاکستان نیز در حال انجام است ولی میزان نیاز دوستان پاکستانی بسیار بیشتر از میزان فعلی است. با توجه به تفاهمات قبلی برای انتقال یکهزار مگاوات برق از طریق احداث خط ولتاژ بالا، متاسفانه این کار در میانه راه متوقف شده و انتظار می رود ضمن اتخاذ تمهیدات لازم از سوی پاکستان برای بازپرداخت وجوه مطالبات ناشی از فروش نفت، اقدامات عملی برای اجرایی شدن طرح یکهزار مگاواتی برق هم صورت گیرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از هیچ گونه تلاشی برای فراهم کردن برق مورد نیاز کشور دوست و همسایه پاکستان متناسب با ظرفیت های خود دریغ نخواهد کرد.

طیب نیا حمل و نقل و ارتباطات را حوزه دوم مورد تاکید در زمینه همکاریهای ایران و پاکستان دانست و بر ضرورت ایجاد خطوط پروازی جدید، برقراری خطوط حمل و نقل دریایی، احداث و بهسازی مسیرهای ریلی و جاده ای و برقراری اتصال میان خطوط مخابراتی دو کشور را از جمله حوزه های همکاری ایران و پاکستان نام برد.

وی همچنین بر ضرورت تقویت همکاری ها در زمینه صنعت، معادن و تجارت نیز تاکید کرد و افزود: که خوشبختانه بخش های تجاری ایران و پاکستان در حال تعامل با یکدیگر برای برطرف کردن موانع موجود بر سر راه موافقتنامه تجارت ترجیحی هستند.

طیب نیا همکاری های کشاورزی و بهداشتی میان ایران و پاکستان را نیز چهارمین حوزه همکاری های مورد تاکید فی مابین دانست و گفت: ایران علاقه مند است همکاری مشترک در استقرار نظام بهداشتی در تولید محصولات کشاورزی و دامی را با طرف پاکستانی انجام دهد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران در بخش پایانی سخنانش همکاری های بانکی و مالی را اصلی ترین و اثر گذارترین حوزه برای تحقق دیگر حوزه های همکاری دانست و بر ضرورت دو کشور به ویژه طرف پاکستانی برای بهبود بخشیدن به همکاریها در این زمینه تاکید کرد.

وزیر اقتصاد و داریی پاکستان نیز در نوزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان، برگزاری این نشست را آغاز دوره جدیدی از همکاریها میان دو کشور دانست و ضمن ارائه توضیحاتی درباره طرح خط لوله گاز ایران-پاکستان تاکید کرد که کشورش مصمم به اجرای این طرح است.

"اسحاق دار" همچنین خواستار افزایش حجم مبادلات تجاری ایران و پاکستان شد و از طرف ایرانی خواست تا به منظور فراهم شدن هر چه بیشتر زمینه افزایش این مبادلات، همکاریهایی را در زمینه مالیات بر واردات و صادرات انجام دهد.

کد خبر 2438710

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha