حجتالاسلام والمسلمين علي نهاوندي ، عضو كميته كارشناسان ديني جشنواره فيلم "رويش" در گفت وگو با خبر نگار گروه فر هنگ وهنر "مهر" در مشهد،با بيان اين مطلب افزود: برگزاري جشنواره يك كار تحقيقي عميق را ميخواهد و اين نكته مهمي است كه بتوانند لحظههاي ارتباط دين و هنر را تصوير بكشدو صاحبنظران و كارشناسان فن بتوانند از نزديك با يكديگر تعامل داشته باشند.
وي به چند بعدي بودن سينماي ديني اشاره كرد و گفت: سينماي ديني در حقيقت تنها يك محتوا و درونمايه مذهبي را حكايت نميكند و يا فقط پايه فضايل اخلاقي و اسطورهاي نيست، بلكه همه را در بر ميگيرد. ايجاد يك نگرش و گرايش ناب اسلامي را از ظاهرـ به سوي باطن سبب ميشود و به كشف حقايق دين كمك ميكند.
نهاوندي تأثيرگذاري فيلمهاي ديني را برمخاطب عام دانست و افزود؛ فيلم ديني همان ترجمه و تفسير تصويري ناب مانند آيات قرآن و روايات و سنتهاست كه بايد با تبيين مباني و اصول ايدئولوژيك، محتوايي جهان شمول داشته باشد تا بتواند اثر باور پذير و آرماني را براي مخاطب پديد آورد و تأثير بسزايي در برخورد اجتماعي و ديني جامعه بگذارد.
عضو كميته كارشناسان ديني جشنواره رويش در باره استفاده از ابزار هنر گفت:اساساً هنر ابزار گفتمان در دنياي امروزي است و بيشترين سهم در اثر گذاري بر نسل امروز را داراست و دين كه دريچة ورود انسان ازعالم ملك به ملكوت است، با اين ابزار ما را به يك واقعيت فراطبيعي و مادي وارد ميكند و ميتوانيم با تصويرسازي، بهترين تاثير را بر سينماي ديني كشور بگذاريم.
نهاوندي در ادامه اعلام داشت: هنر و سينماي ديني از لطافت و ظرافت خاصي برخوردار است و بايد بر مفاهيم و اصول حاكم بر آن اشراف داشته باشد تا بتواند پيامها و محتواي مورد نظر را در جان مخاطب بنشاند و سينماي معناگرا عرصة ورود كارگردانان به اين مقوله است.
وي اثر گذاري فيلمهاي كوتاه را طيف وسيع از مخاطب مهم دانست و اظهار داشت: فيلم كوتاه به دليل كمبود وقت در توليد اثرو ايجاد ارتباط با مخاطب ، تمام توان هنرمند را دربيان نمادين و سمبوليك كه حاكي از محتواي عميق باشد را يكجا و در مدت زمان محدود جمع ميكند، تا بتواند به عنوان يك الگوي مناسب اثر گذار باشد.
نهاوندي در پايان انتخاب مخاطب را در اين زمينه يك انتخابر آگاهانه دانست و خاطر نشان كرد: ما نمي خواهيم مخاطبان سينماي ديني را با يك عمليات تبليغاتي و منفي زمين گير كنيم.
نظر شما