۳۰ مهر ۱۳۸۴، ۱۰:۴۹

/ وضوي قلم در ضيافت خدا / - 34

هادي خوانساري : آثار جدي با رويكرد رمضان خلق نشد / " ادبيات دولتي " ماندگار نمي شود

هادي خوانساري : آثار جدي با رويكرد رمضان خلق نشد / " ادبيات دولتي " ماندگار نمي شود

هادي خوانساري - شاعر ، گفت : قطعا " ماه رمضان " و " روزه " در ادبيات ما جايگاه والايي دارد و در حوزه ادبيات ، به اين موضوعات پرداخته شده است اما آثار جدي در اين خصوص به طور واضح ديده نمي شود و مي توان گفت حق مطلب در اين زمينه ادا نشده است.

اين شاعر در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب  مهر،  با بيان اين مطلب افزود :  ما چند نوع ادبيات داريم، مثلا ادبيات جاده اي ، قهوه خانه اي ، جاهلي، رزم و ... كه هر كدام شيوه خودشان را دارند كه نشان دهنده اين است كه ادبيات ما بسيار گسترده است و قطعا در اين ادبيات به ماه رمضان هم پرداخته شده اما اين پرداختن آنقدرها گسترده نبوده است.

هادي خوانساري خاطر نشان كرد : ورود سازمان و نهادهاي دولتي به حوزه ادبيات آييني قطعا حركت مثبتي است اما جاي سوال اين است كه چرا اغلب نهادها وسازمانها و وزارتخانه ها صرفا براي ادبيات دفاع مقدس يا مذهبي كار مي كنند ؟ در حالي كه هنر يك امرآزاد است ،  هرچند موضوعاتي چون دفاع مقدس براي همه ما مقدس است و در تمام دنيا قطعا كساني كه براي آزادي و وطن شهيد شده اند ، عزيز مي باشند.

هادي خوانساري : بايد زاويه ديد خودمان را تغيير دهيم و تك بعدي به موضوعات نگاه نكنيم

اين شاعر در ادامه اضافه كرد: ما نبايد سيستم حكومتي را اين طور نگاه كنيم كه فقط بايد به هنر مذهبي بپردازند ،  من فكر مي كنم كساني كه درسازمانهاو نهادهاي فرهنگي مشغول فعاليت هستند دست به عصا راه مي روند كه نتيجه اين كار ، توليد ادبيات دولتي است و نمي تواند ماندگار باشد ، چون هنر به نوعي مساوي با ريسك است و اينان بايد اگر امكاناتي دارند آزادانه در جهت هنر آزاد از آن استفاده كنند ، وقتي تعدادي ازچهره ها مشخصا به اين گرايشها مي پردازند ديگر نمي توانند از آن حوزه بيرون بيايند . به نظر من با اين حال كه حوزه ادبيات ديني مقدس است ، اما بايد زاويه ديد خودمان را تغيير دهيم و تك بعدي به اين قضايا نگاه نكنيم .


خوانساري تصريح كرد : البته اين آثار معمولا از طرف دولت شايد به صورت نسبي از امكانات بهتري برخوردار مي شوند مثلا وزارت ارشاد اينها را خريداري مي كنند و در اين صورت مديران دلشان براي هنر نمي تپد و بيشتر به فكرميز كار خودشان هستند و چون اين نويسندگان به خاطر خريد كتابهايشان با شرايط مناسب تري هم روبرو مي شوند در نتيجه بيشتر دست به توليد اين آثار مي زنند و مي توان گفت كه اين نهادها خود به نوعي هنرمند اين آثار را نيز توليد مي كنند.

هادي خوانساري در پايان گفت و گو با مهر، گفت : اين نهادها خودشان به هنرمند زاويه ديد به آنها مي دهند و آثارشان را نيز خودشان مي خرند و به نوعي مصرف كننده آنها مي شوند واكثر اين آثار هم در كتابخانه اي اين ارگانها و ... مي ماند كه  خوانده نمي شود واين يك ظلم است . در صورتي كه ما بسيار هنرمنداني را داريم كه قلمشان در حد حرفه اي بودن است اما توان اين كه بتوانند يك اثر كوچك از خودشان منتشر كنند را ، ندارند. 

کد خبر 244025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha