به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید احمد میرعمادی ظهر چهارشنبه در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر لرستان با بیان اینکه انسان از نظر فردی به دنبال سعادت و خوشبختی است اظهار داشت: همچنین انسان به لحاظ اجتماعی به دنبال پیشرفت و ترقی و تعالی است.
وی با بیان اینکه لازمه سعادت و پیشرفت، علم آموزی است افزود: علم اساس پیشرفت و توسعه هر جامعه ای محسوب می شود.
حجت الاسلام میرعمادی ادامه داد: این در حالیست که اگر علم به همان اندوخته ها و آموخته ها خلاصه شود ثمربخش نخواهد بود و علم زمانی موثر است که به کنجکاوی، تحقیق و پژوهش تبدیل شود.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد عنوان کرد: اگر از سیر معلوم به مجهول و از مجهول به معلوم چیز جدیدی عاید شد می توانیم بگوییم سعادت و پیشرفت جامعه تضمین شده است چرا که پژوهش اساس سعادت و پیشرفت هر جامعه است.
حجت الاسلام میرعمادی با بیان اینکه پژوهش نیاز به محرکی دارد که انسان را به سمت پژوهش هدایت کند افزود: گرچه حس کنجکاوی و جستجوگری که از زمان کودکی در وجود انسان است وی را به سمت تحقیق سوق می دهد ولی نیازمندی ها، راه رسیدن به کمال، نیازهای زندگی روزمره و نیاز فطری بشر برای حرکت رو به جلو انسان را وادار می کند که به پژوهش بپردازد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید به حوزه پژوهش شتاب بیشتری بخشیده شود بیان داشت: امروز علم اساس برتری جوامع و اساس همه امور محسوب می شود.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد در ادامه سخنان خود با یادآوری اینکه فناوری علم را تحت الشعاع قرار داده است افزود: امروز مشاهده می کنیم فناوری علم را به هر سمت و سویی که می خواهد می برد و علم در خدمت فناوری و تکنولوژی قرار گرفته در حالیکه تکنولوژی خود زاییده علم است.
حجت الاسلام میرعمادی با بیان اینکه متاسفانه پژوهش که اصل است در اولویت برنامه ها قرار نگرفته و تبدیل به مطالبه عمومی نشده است تصریح کرد: اگر دو موضوع اتفاق بیفتد بخشی از موانع پیش روی پژوهش برداشته می شود.
وی نخستین مسئله در این زمینه را تولید پژوهش ها بر اساس نیاز جامعه دانست و ییان داشت: پژوهشگر باید در خدمت جامعه باشد نه اینکه خود به تنهایی و بدون توجه به نیاز جامعه بیندیشد و بیافریند.
حجت الاسلام میرعمادی با بیان اینکه یک پژوهشگر باید ببیند جامعه به چه چیزی نیاز دارد و برای جامعه پژوهش تولید کند افزود: از طرف دیگر پژوهش باید اولویت امور قرار گیرد و باید تلاش کنیم مراکز علمی، دانشگاهی و فرهنگی مسائل آموزشی را تبدیل به پژوهش کنند.
وی با اشاره به اهمیت و توجه اسلام به مسئله تفکر و تدبر عنوان کرد: قرآن مردمی را که اهل تدبر نباشند سرزنش کرده است برای اینکه روح پژوهشگری را در میان مردم به وجود آورد.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با یادآوری اینکه اولویت سیاست گذاری های مسئولان باید امر پژوهش باشد گفت: در این راستا انتظار می رود یک جلسه نقد و بررسی برای بررسی وضعیت پژوهش در استان گذاشته شود.
حجت الاسلام میرعمادی به برخی مشکلات حوزه پژوهش استان پرداخت و ادامه داد: آیا در تدوین پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری و طرح های پژوهشی، اساتید راهنما و مشاور دانشجویان را به سمت درست هدایت می کنند.
وی با طرح این سوال که چه میزان از پژوهش های صورت گرفته در استان در مسیر تولید علم صورت گرفته است؟ افزود: آیا پژوهشگران ما پژوهشگر واقعی هستند یا پژوهشگری را به عنوان یک حرفه برای خود انتخاب کرده اند تا اعتبارات پژوهشی را به سمت خود بکشانند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با تاکید بر اینکه ما نیازمند نقد و بررسی وضعیت حوزه پژوهش استان هستیم گفت: بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران حرکت های پژوهشی در کشور شتاب خوبی گرفته و مقالات و کتب علمی زیادی تولید شد.
حجت الاسلام میرعمادی با بیان اینکه پشتکار اساتید ما باید در مسیر علم آموزی و پژوهشگری باشد تصریح کرد: باید در این زمینه اعتماد به نفس داشته باشیم چرا که استعدادهای درخشان و فکرهایی که در ایران وجود دارد در هیچ کشوری وجود ندارد.
نظر شما