۲۰ آذر ۱۳۹۳، ۱۳:۲۰

اسماعیل‌زاده خبر داد:

بازرسی‌ مستمر و نامحسوس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر فراورده‌های بهداشتی

بازرسی‌ مستمر و نامحسوس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر فراورده‌های بهداشتی

مشهد- مدیر اداره نظارت بر موادغذایی دانشگاه علوم پزشكی مشهد در خصوص طرح PMS گفت: هر كالای عرضه شده در فروشگاه ها؛ ‌به صورت نامحسوس ارزیابی شده و در صورت نداشتن استانداردها از توزیع آن جلوگیری می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر اسماعیل زاده ظهر پنجشنبه در نشست خبری در محل دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اهمیت كنترل و نظارت كالاها و نیز بحث صادرات و واردات كالا پرداخت.

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشكی مشهد هدف از این نشست را بیان پتانسیل و توانمندی دانشگاه علوم پزشكی در عرصه نظارت و ارزیابی بر كالاها و نیز رسیدگی به شكایات مشتریان اعلام كرد و خواست تا اصحاب رسانه مطالبات مردمی را به گوش مسئولان در این دانشگاه رسانده و برای اطلاع رسانی و افزایش دانش بهداشتی مردم یاری رسان مسئولان باشند.

وی در ادامه از تمركز تجهیزات پزشكی در حوزه بهداشتی خبر داد و گفت: هماهنگی های لازم در حوزه معاونت غذا و دارو برای نظارت بیشتر انجام شده و آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشكی كه رتبه اول را در كشور دارد؛ ‌آماده پاسخگویی به شكایات مصرف كنندگان است.

این مقام مسئول شماره تماس ۱۴۹۰ مرجع شكایات و نیز مراجعه به سایت دانشگاه علوم پزشكی را دو راه برای انتقال اشكال بهداشتی در محصول عرضه شده اعلام كرد.

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشكی مشهد در خصوص طرح PMS توضیح داد: در این طرح هر كالای عرضه شده در فروشگاه ها و مراكزی كه در قالب صنف فعالیت می كنند؛ ‌به صورت نامحسوس ارزیابی می شود.

وی افزود: بازرسان در قالب این طرح و در پوشش مشتری به فروشگاه ها رفته و پس از خریداری كالا آن را برای بررسی به آزمایشگاه منتقل می كنند. در صورتی كه استاندارد و بهداشتی نبودن كالا محرز شود اقدامات لازم حتی ارجاع كالا به مراتب بالاتر انجام می شود.

اسماعیل زاده با تاكید بر این كه هر مركز تولید كننده، ‌نگهدارنده و توزیع كننده مواد آرایشی، ‌بهداشتی و غذایی باید دارای مجوزهای بهداشتی و فنی لازم باشد؛ گفت: چنانچه قرار باشد كالایی به عنوان كالای غیرقابل مصرف و به عبارتی غیر بهداشتی معرفی و اعلام شود این كار منحصرا از طریق سازمان غذا و دارو صورت می گیرد و این انحصار از تبعات منفی حقوقی ممانعت می كند.

این مسئول وجود برچسب اصالت سلامت را برای تمام فرآورده های وارداتی ضروری ارزیابی كرد و گفت: تمامی فرآورده های خوراكی، ‌آشامیدنی و بهداشتی كه در چارچوب كالاهای سلامت می گنجد باید برچسب اصالت و سلامت كالا داشته باشند.

وی ادامه داد: الصاق برچسب كنترل اصالت و سلامت كالا بر روی محصولات سلامت محور شرط لازم بوده و هر كالای فاقد این برچسب بدون شك قاچاق است و با افراد متخلف بر اساس قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز مصوب سال ۱۳۹۲ برخورد خواهد شد.

اسماعیل زاده ادامه داد: از آن جا كه برچسب اصالت و سلامت شرط كافی نیست لذا بازرسان كالا را پس از عرضه نیز كنترل می كنند.

این مدیر در ادامه به بحث كالاها در صادرات و واردات پرداخت و گفت: هر وارد كننده كالا بر اساس ضوابط گمركات كشور پیش از ترخیص مكلف به هماهنگی با معاونت غذا و دارو برای نمونه گیری از كالای وارداتی اند. چنانچه كالا صلاحیت و استاندارد لازم و كافی را نداشته باشد از ورود آن به استان جلوگیری می شود.

وی افزود: افراد متقاضی واردات كالا به ایران باید كالای مد نظر و كشور مبدا را اعلام نمایند. تا پس از سنجیدن كیفیت آن كالا به صورت حضوری؛ در صورت وجود استانداردهای كافی اقدام به واردات آن كالا به كشور نماید.

وی این ضوابط را برای صادرات نیز سخت گیرانه خواند و تشریح كرد: كارشناسان نظارت بر مواد غذایی از كالاهای كسانی كه متقاضی برای صادرات كالا هستند؛ ‌ نمونه برداری كرده و در صورت انطباق با حداقل استانداردهای كشور وارد كننده اجازه صادرات كالا داده می شود.

وی به ممانعت از فعالیت واحدهای غیر مجاز اشاره كرد و گفت: جلوگیری از فعالیت واحدهای غیر مجاز كه اخذ مجوزشان از سوی دانشگاه علوم پزشكی مشهد است كاملا ضروری و لازم است و واحدهای فاقد پروانه های بهداشتی با هماهنگی این دانشگاه و واحدهای بین بخشی از ادامه فعالیت منع می شوند.

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشكی مشهد در ادامه از طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت خبر داد و گفت: رونمایی از سیاست های سازمان غذا و دارو در حوزه نظارت بر مواد غذایی در جلسات بعد اعلام خواهد شد.

کد خبر 2441753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha