به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محسن اراکی ظهر پنجشنبه در جلسه پرسش و پاسخ در پایان نشست هم اندیشی اساتید دانشگاه های لرستان از گفتمان تقریب مذاهب بعنوان گفتمان غالب جهان یاد کرد و اظهار داشت: درست است که گاهی گروههای تکفیری و افراطی موجی را راه انداخته و گرد و خاکی به پا می کنند اما آنچه امروز در جهان اسلام به تدریج به یک فرهنگ غالب تبدیل می شود گفتمان تقریب است.
وی افزود: هنگامی که در قم کنگره ضد تکفیر برگزار شد بدنبال آن در مصر نیز چنین کنگره ای برگزار شد و در چند هفته آینده نیز در ترکیه کنگره ای بر علیه افراطی ها برگزار می شود و این به معنای تبدیل گفتمان تقریب در جهان اسلام بعنوان گفتمان غالب است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه گفتمان مهم تقریب همان گفتمان مبارزه با افراطی گری در جهان اسلام است عنوان کرد: نقش مجمع التقریب در رویه ای که امروز جهان اسلام در پیش گرفته نقش بسیاری موثر و محوری بوده است.
آیت الله اراکی با بیان این مطلب که در مورد ماهیت اسلام اختلافی بین شیعه و سنی وجود ندارد بیان داشت: امام عصر(عج) فرمانروایی است که همه مسلمانان او را قبول دارند لذا ظهور ایشان مورد اتفاق همه مسلمین بوده و در اینباره اختلافی بین شیعه و سنی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: اتفاقاتی که هم اکنون در منطقه رخ می دهد بتدریج همه دنیای اسلام را به این نتیجه می رساند که اگر اتحادی در بین مسلمانان وجود دارد زیر پرچم ولایت فقیه است و وجود رهبری فقیه و عادل در جمهوری اسلامی ایران باعث پکپارچگی و وحدت تمام ملت شده است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اضافه کرد: ما مملکتی هستیم که از تمام جهان بیشترین سرمایه گذاری ها برای متلاشی کردن وحدت ما به کار گرفته می شود و تمامی کشورهای منطقه به این موضوع اذعان دارند که به خاطر رهبری ولایت فقیه ایران وحدت خود را حفظ کرده است.
آیت الله اراکی اظهار داشت: امروز همه دنیا از سرمایه های کلان اقتصادی، فکری، فرهنگی، ماهواره ای، اینترنتی و فضای مجازی برای ایجاد اختلاف در کشور ایران بسیج شده اند اما همه دنیا به این اعتقاد دارند که امن ترین و یکپارچه ترین کشور منطقه ایران است.
وی افزود: در هیچ جای دنیا دیده نمی شود که شیعه و سنی بدون اختلاف در کنار هم زندگی کنند ولی در ایران این موضوع وجود دارد و وحدت بین شیعه و سنی در ایران مثال زدنی است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ایران را کشوری قدرتمند دانست که کشورهای اسلامی منطقه برای خروج از مشکلات فعلی خود می بایست از تجربه های آن استفاده کنند.
آیت الله اراکی ایران را کشوری خواند که سیستم آن از سلامت برخوردار است و گفت: سلامت سیستم در این نیست که در آن جرمی اتفاق نیفتد بلکه در این است که اگر جرمی در آن اتفاق می افتد برای همگان شفاف سازی شده و مردم را در جریان این تخلفات قرار داد.
وی در اینباره افزود: اگر در مملکت ما گاهی دیده می شود که گاهی میان قوا اختلاف سلیقه وجود دارد این نشان دهنده سلامت سیستم مملکت بوده و نشانه بدی نیست.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اضافه کرد: برای اینکه به استقرار کامل سلامت سیستم در کشور برسیم هنوز کار داریم و یکی از علل عدم رسیدن به این نقطه مطلوب وجود جریان هایی است که بر خلاف سیستم کار می کنند و سیستم را تضعیف می کنند.
آیت الله اراکی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب اسلامی و مسئولین کشور بارها تاکید کرده اند که نظام را تضعیف نکنید چرا که این تضعیف ها هستند که گستاخی ها را درون سیستم بیشتر کرده و هیبت سیستم و نظام را خواهند شکست و این امر باعث می شود اختلاس ها در سیستم شکل بگیرد.
نظر شما