به گزارش خبرنگار مهر، شاپور رجایی عصر پنجشنبه در نشست بررسی وضعیت منابع آبی استان بوشهر اظهار داشت: آورد رودخانه های استان بوشهر به صورت مستمر اندازهگیری میشود و در یک دهه اخیر شاهد کاهش 50 درصدی منابع ورودی و تولید آب استان 50 درصد کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر ادامه داد: در سال 92 و 93 نیز با وجود افزایش میزان بارنگی درسطح استان بوشهر ولی شاهد کاهش 70 درصدی آورد رودخانه ها در استان هستیم.
وی با بیان اینکه رودخانه دالکی به عنوان رگ حیاتی کشاورزی استان بوشهر محسوب میشود، تصریح کرد: کمتر از 200 میلیون مترمکعب آورد رودخانهای داشتهایم که تبعات منفی زیادی دارد.
رجایی یکی از تبعات منفی کاهش آورد رودخانهها را استفاده بیشتر از منابع زیرزمینی دانست و خاطرنشان ساخت: در پنج سال اخیر 1200 چاه غیرمجاز در استان بوشهر ایجاد شده است.
وی کاهش اورد مصالح در رودخانهها را به عنوان یکی دیگر از تبعات منفی کاهش آورد رودخانهها عنوان کرد و ادامه داد: تراز سطح ایستابی در استان بوشهر به شدت کاهش یافته است و این افت سطح باعث حفر چاه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر با بیان اینکه افزایش هزینههای بهرهبرداری از دیگر تبعات منفی کاهش آورد رودخانهها است، اذعان داشت: طی پنج سال اخیر، 1500 چاه کف روبی شده است و 450 چاه نیز کف شکنی شده است.
وی شور شدن آب در استان را به عنوان دیگر مشکلات کاهش اورد رودخانهها عنوان کرد و گفت: فرونشست زمین از تبعات منفی کاهش آورد رودخانهها است.
نظر شما