ابراهیم روحی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تحقیقات اساسی ترین ابزار برای دستیابی به آرمان ها و اهداف برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت توسعه اعم از اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور است، گفت: مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان مهم ترین نهادهای موثر در امر تحقیقات تا به امروز نقش بارزی در انجام تحقیقات کاربردی و بنیادی بخش کشاورزی داشته اند.
وی عنوان کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی کردستان هم با انجام برنامه های پژوهشی در قالب اجرای طرح ها و پروژه های تحقیقاتی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی و سپس انتقال نتایج آنه ها به بهره برداران سهم عمده ای در توسعه کشاورزی استان داشته است.
وی ادامه داد: هم اکنون ۱۲۱ پروژه تحقیقاتی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی و یک طرح کلان در استان درحال اجرا است.
معاون پژوهش و فن آوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان میزان اعتبار اختصاص داده شده برای اجرای تعداد طرح های مذکور را یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال ذکر کرد و گفت: ازتعداد کل طرح های درحال اجرا مرکز ۴۰ طرح خاص از سوی دستگاه های اجرایی استان سفارش داده شده اند که اعتباراین طرح ها به میزان پیشرفت فیزیکی آنها اختصاص پیدا می کند.
روحی بیان کرد: از میزان کل اعتبارات اختصاص داده شده به طرح های مرکز ۹۰۰ میلیون ریال آن توسط سازمان جهادکشاورزی از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای تامین شده است.
وی افزود: ۴۳ نفر محقق در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان درگیر امر تحقیق و پژوهش هستند که از این تعداد ۲۲ نفر عضو هیئت علمی و مابقی کارشناسی ارشد هستند.
وی اظهارداشت: از سال گذشته تاکنون بیش از ۱۰ یافته تحقیقاتی شاخص در مرکز داشتیم که سه یافته در هفته پژوهش امسال توسط استاندار کردستان رونمایی شد.
معاون پژوهش و فن آوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان گفت: رقم گندم تک آب که مناسب آبیاری تکمیلی، رقم جو انصار و نخود دیم سارال سه یافته تحقیقاتی است که امسال رونمایی شد.
روحی که خود یکی از مجری های طرح استانی رقم گندم تک آب است در رابطه با این رقم بیان کرد: درصورتی که این رقم در سطح ۲۰ هزار هکتار توسعه یابد ۶ میلیون مترمکعب صرفه جویی آب در سال خواهیم داشت.
وی ادامه داد: رقم گندم تک آب اگر در سطح ۱۰۰ هزار هکتار در کل کشور کشت شود ۸۷ میلیارد تومان ارزش افزوده نسبت به ارقام دیگر گندم دارد.
وی عنوان کرد: این رقم گندم به صورت دیم برای کشت در مناطق مریوان و بانه و در قروه و دهگلان با سه بار آبیاری در طول سال زراعی مناسب است و ۵ تن در هکتار هم عملکرد دارد و این در حالی است که سایر ارقام گندم آبی با هشت بار آبیاری حدود ۵ تن عملکرد خواهند داشت.
نظر شما