۲۴ آذر ۱۳۹۳، ۹:۰۸

همتی:

بهینه سازی حمل و نقل نیاز اساسی توسعه صادرات فارس است

بهینه سازی حمل و نقل نیاز اساسی توسعه صادرات فارس است

شیراز - رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان فارس گفت: بهينه سازی و بستر سازی حمل ونقل (ریلی ، دریایی ، هوایی و زمینی ) تجاری در توسعه امر صادرات استان نیازی اساسی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی همتی در جلسه پایش تجارت خارجی استان فارس گفت: صادرات غیر نفتی به عنوان پیشران اقتصاد ملی و نقش کلیدی در فرایند توسعه استان و کشور یکی از راهکارهای اساسی برون رفت از مشکلات حاضر در راستای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی ومدیریت جهادی است.

وی افزود: حمل و نقل پايه و اساس مبادلات  تجاری و کليد توسعه اقتصادي استان است بگونه ای که توسعه صادرات بعنوان یک چشم انداز در رسیدن به اهدافی از جمله  توسعه  بازار هدف، افزایش اشتغال، افزایش رفاه جامعه، افزایش درامد ملی، ارتقاء تکنولوژی و فناوری، افزایش ارتباطات  با جهان موثرمی باشد  از این رو ضرورت دارد وزارت راه وشهرسازی در بهینه سازی، بهبود و توسعه حمل ونقل تجاری اقدامات گسترده ای را در امر توسعه صادرات استان فارس انجام دهد.

همتی با اشاره به اینکه باید با  تعامل گسترده با بازارهای جهانی و بین المللی یک استراتژی مدون را بعنوان توسعه  امرصادرات پایدار در برنامه ها لحاظ کنیم، اضافه کرد: بنابر این اگر می خواهیم استان در ابعاد اقتصادی موفق و سرآمد باشد  باید  به ارزش صادرات توجه کنیم و آن را بصورت یک باور  و فرهنگ ملی  درآورده  و صادرات و صادرکننده  را بعنوان یک ارزش مورد توجه قرار دهیم که حوزه حمل ونقل نیز ازاین قائله مستثنی نیست.

 رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس مهمترین مشکل بخش صادراتی استان فارس را فراهم نبودن زیر ساخت ها دانست و گفت: از جمله مشکلات اصلی بخش صادرات نبود امکانات لازم در بخش  ناوگان حمل و نقل است زیرا اگر زیر ساخت های ترانزیتی بار فراهم نباشد به طور حتم مشکلاتی ایجاد می شود.

وی  فزود: نبود پایانه حمل دریایی،هوایی و خطوط ریلی کامل مشکلی است که اگر به آن توجه نشود نباید انتظار رسیدن به جایگاه مناسب در صادرات را داشته باشیم.

همتی تصریح کرد: امروز خطوط ریلی استان فارس تاثیر چندانی بر صادرات کالا ندارد زیرا مسیر این خط به سمت مرکز کشور است در حالیکه صادرات استان فارس بیشتر از طریق دریا انجام می گیرد.

همتی اظهارداشت: اهميت توسعه  ناوگان حمل و نقل استان در اين امر مهم نهفته است که باور داشته باشيم صنعت حمل و نقل دريايي نيز نقشي استراتژيک در اقتصاد جهاني دارد که با توجه به درصد بالايي از جايجايي کالا در تجارت جهاني توسط اين صنعت  مي توان ادعا کرد که ارائه خدمات کارآمد در بخش حمل و نقل دريايي از عوامل لازم و تاثير گذار در توسعه تجارت بين الملل ورسيدن به رشد اقتصادي بالاتر است.

رئیس سازما ن صنعت ، معدن و تجارت استان فارس اظهار داشت:   بر اساس گزارش  اخذ شده  از اداره کل حمل ونقل  وپایانه های فارس  استان فارس سالیانه  میزان کالاهای حمل شده در ناوگان حمل ونقل فارس شامل مصالح ساختمانی، معدنی ، کشاورزی  غذایی ، شیمیایی پتروشیمی و...،به میزان  22.5 میلیون تن یعنی 6 در صد کالاهای حمل ونقل شده در کشور  است که مقصد حمل 59 درصد از بار به خارج استان  ونیز 41 درصد باقی در درون استان انجام می شود.

وی اضافه کرد: استان فارس با توجه به میزان کالاهای  صادراتی ،  رتبه 5 کشوررا در حمل ونقل کالا  را به خود اختصاص داده که  نسبت به  ظرفیت بالای استان در تولید محصولات وکالاهای باکیفیت با توسعه زیرساخت ها در حمل ونقل  این رتبه ارتقا وبه جایگاه اصلی که در خور شان مردم استان است برسیم. 

همتی  با اشاره به ضرورت  واهمیت امر نوسازی وبازسازی  حمل ونقل  فارس ادامه داد: پیش بینی می شود، ظرف مدت زمان   5 سال آینده  با افزایش تولید و نیز بهره برداری از طرحهای بزرگ صنعتی ومعدنی درزمینه های پتروشیمی ، شیمیایی وسیمان ومعدن و...  ظرفیت  حمل ونقل  سالیانه استان به 42 ملیون تن در سال برسد که ضرورت دارد ، متولیان حوزه  حمل ونقل در بحث بهینه سازی ، نوسازی وبازسازی گامهای بلندتری  بمنظورپشتیبانی از تولید استان  را بردارند.

وی با اشاره به مزیت استان در صنايع نفت و گاز و پتروشيمي ،  صنايع غذايي و تبديلي و تكميلي كشاورزي ، صنايع فلزی، صنايع برق و الكترونيك و فناوري اطلاعات،  صنايع كاني غيرفلزي و فرآوري مواد معدني گفت:  فارس در عرصه صنعت و معدن و تجارت از استانهاي مطرح كشور است و همواره قابليت ها و توانمندي هاي منحصر به فردي را در كشور و منطقه و حتي جهان از خود ارائه داده ، اميد است با اجرايي شدن سياستهاي كلان دولت تدبیر و امید اين پهنه زرخيز به يكي از مطرح ترين استانهاي صنعتي كشور تبديل شود.

مهندس مهرداد  انصاری مدیر کل راه آهن استان فارس در این جلسه ضمن پراهمیت خواندن صادرات در استان گفت: در بخش حمل ونقل ریلی تمام تلاش وکوشش خود را درجهت هرچه بهتر خدمات دهی به صادرکنندگان در استان  معطوف کرده ایم  تا صادرکنندگان بدون دغدغه با بازارهای تجاری  دنیا ارتباط  برقرارکرده وکالاها ومحصولات را به موقع  وبا کیفیت مناسب عرضه کنند.

انصاری با ارایه گزارشی  درخصوص  شناسایی راههای مواصلاتی وارتباطی در امر توسعه صادرات با دنیا افزود:  می پذیریم که در بحث حمل کالاهای صادراتی  مشکلاتی هست  اما آماده پذیرش هرگونه نظر وپیشنهاد در بهبود وبهینه سازی امر صادرات کالاهای غیر نفتی در استان هستیم   واز نظرات سازنده کارشناسان وصادرکنندگان  استقبال  وخدمات دهی لازم را انجام می دهیم.

  وی افزود: حمل و نقل بخشي از انواع خدمات است که ميزان  کیفیت آن به سطح ونوع  تقاضای ساير محصولات بستگي داشته و عرضه بسياري از کالاها و خدمات هم نیز  تاثير گذارمی باشد  به اين ترتيب حمل و نقل خدمتي است که ماهيت راهبردي داشته و در فرايند عمومي و اقتصادی به ويژه در فعاليت هاي بازرگاني داخلي، تجارت خارجي و گردشگري نقش عمده اي دارد.

کد خبر 2443316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha