به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی ایلخانی امروز در نشست تخصصی بررسی صنعت حمل و نقل هوایی با موضوع بهرهوری که در محل دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، با اشاره به وظایف شرکت فرودگاه ها، گفت: شرکت فرودگاههای کشور به عنوان مهیا کننده صنعت هوانوردی دو ماموریت بر عهده دارد که شامل ایجاد، نگهداری و راهبری راههای هوایی کشور و اداره و تجهیز و نگهداری 54 فرودگاه کشور است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 103 راه هوایی به طول 61 هزار و 776 کیلومتر در کشور وجود دارد که تا چند ماه قبل این رقم 57 هزار کیلومتر شامل 92 راه هوایی بود، بیان کرد: در چند ماه اخیر با اتفاقاتی که در کشورهای اوکراین و عراق رخ داد استقبال از فضای کشور افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور با اشاره به اینکه در مرکز کنترل فضای کشور هفت سکوتر داریم، اظهار داشت: براساس آخرین آمار در 24 ساعت گذشته 1583 فروند هواپیما در فضای کشور سرویس دریافت کردند که 972 فروند آن مربوط به 70 کشور خارجی بود که برای تسهیل در حمل بینالمللی از فضای ایران استفاده میکنند.
وی تصریح کرد: اداره، تجهیز و نگهداری 54 فروگاه کشور بر عهده شرکت فرودگاهها است و این رقم شامل 9 فرودگاه بینالمللی، 25 فرودگاه مرز مجاز بینالمللی و 20 فرودگاه داخلی است. همچنین چهار فرودگاه نیز در حال ساخت است که به مجموعه 54 فرودگاه موجود اضافه میشود.
ایلخانی با بیان اینکه 9 فرودگاه متعلق به وزارت نفت و 2 فرودگاه قشم و کیش متعلق به مناطق آزاد تجاری است که مسئولیت عملیات هوانوردی آن بر عهده شرکت فرودگاههای کشور است، گفت: فرودگاه امام خمینی (ره) از نظر اراضی تحت تملک سومین فرودگاه بزرگ دنیا است؛ 13 هزار و 700 هکتار اراضی تحت تملک فرودگاه است که فقط در 500 هکتار آن کار شده است و در ترمینال مسافربری فرودگاه امام خمینی (ره) به 7 میلیون مسافر خدمات ارائه میشود.
وی با بیان اینکه فاز دو فرودگاه برای جابهجایی 20 میلیون مسافر طراحی شده است اما اجرای آن 3 هزار میلیارد تومان هزینه دارد، بیان کرد: درآمد شرکت در سال گذشته 800 میلیارد تومان از محل فراپروازی و مجموعه فرودگاهی بود که امسال به 1300 میلیارد تومان افزایش مییابد، بنابراین نمیتوان در این پروژه سرمایهگذاری چندانی داشت.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور بابیان اینکه تاکنون ندیدهام سرمایهگذار داخلی و خارجی برای سرمایهگذاری در فاز دو فرودگاه امام خمینی (ره) استقبال کنند و فقط در حد امضای تفاهمنامهها بوده است، اظهار داشت: در حال حاضر مناطق مذکور بیابانی بیش نیست و تا زمانی که هایپرمارکتها سود فراوانی میدهند کسی برای ساخت فرودگاه استقبال نمیکند.
وی با اشاره به اینکه اگر مجلس اجازه دهد میتوانیم تا حدی از بودجه امسال و سال آینده شرکت فرودگاهها بخشی از عملیات فاز دو را اجرایی کنیم، اظهار داشت: در فاز 2 فرودگاه امام دو هزار و 500 هکتار منطقه ویژه اقتصادی و هزار و 500 هکتار منطقه ازاد تجاری داریم که هیچ سرمایهگذاری در آنها انجام نمیشود مگر آنکه بخش هوانوردی آن فعال شود.
ایلخانی با تاکید بر اینکه بودجه سال 93 فرودگاه امام خمینی (ره) 40 میلیارد تومان بود که تاکنون فقط 3.5 میلیارد تومان به آن اختصاص یافته است، گفت: مجری طرح توسعه فرودگاه بیش از 100 میلیارد تومان به پیمانکار بدهکار است؛ در این راستا باید خود سرمایهگذاری کرده و پروژهها را آغاز کنیم تا استقبال افزایش یابد.
نظر شما