۲۵ آذر ۱۳۹۳، ۹:۱۳

در گفتگو با مهر مطرح شد:

بمب‌گذاری سال 73 در حرم امام رضا(ع) موضوع نمایش شد/ دونه کفترام نذریه

بمب‌گذاری سال 73 در حرم امام رضا(ع) موضوع نمایش شد/ دونه کفترام نذریه

کارگردان نمایش «دونه کفترام نذریه» با اشاره به اجرای این اثر نمایشی از 28 دی در سوگواره «خمسه» عنوان کرد داستان این نمایش درباره بمب‌گذاری حرم امام رضا(ع) از سه زاویه دید مختلف است.

کاوه مهدوی نویسنده و کارگردان تئاتر درباره اجرای نمایش «دونه کفترام نذریه» در سوگواره خمسه به خبرنگار مهر گفت: نمایش «دونه کفترام نذریه» در قالب نخستین سوگواره خمسه از 28 آذر تا دوم دی ماه در سالن کوچک تالار محراب به صحنه می رود. این نمایش برگرفته از یکی از نمایش هایی است که سال 89 در تالار مولوی به صحنه بردم و «دم هشتی، روی گنبد» نام داشت اما این نمایش در واقع کاری جدید محسوب می شود و با اجرای قبلی تفاوت های بسیاری دارد.

وی ادامه داد: تنها مضمون اصلی نمایش قبلی در این نمایش حفظ شد اما ساختار و فضاسازی کاملا تغییر کرده است. داستان نمایش درباره بمب گذاری است که سال 73 در حرم امام رضا(ع) اتفاق افتاد اما داستان این نمایش از سه زاویه مختلف و یکبار از زاویه دید دو کفتر روی گنبد امام رضا(ع)، یکبار از دید یک کفترباز و سوم از زاویه دید بمب گذار روایت می شود.

کارگردان نمایش «پوتین ها» درباره شیوه اجرایی نمایش توضیح داد: فضاسازی نمایش با استفاده از المان های تعزیه شکل گرفته اما کار اصلا شبیه به یک تعزیه نیست. به عنوان نمونه از آب استفاده متفاوتی در نمایش کرده ایم و با نورپردازی به شکلی فضا شکل گرفته که یک کاسه آب تبدیل به حوض حرم امام رضا (ع) شده است. در این نمایش همه چیز در جهت ارائه فرمی مدرن شکل گرفته است. در واقع نمایش «دونه کفترام نذریه» شبیه شبیه خوانی است.

مهدوی درباره دیگر فعالیت هایش توضیح داد: قرار است از سوم دی ماه نمایش «شانس داشتن ته دیگ» را درباره سه خانواده که در دهه 60، اواخر دهه 70 و دهه 90 زندگی می کنند در خانه نمایش اداره تئاتر به صحنه ببرم. البته تمرین نمایش در حضور تماشاگر چند روز است که آغاز شده و علاقمدانی که به دیدن تمرین های نمایش می آیند اگر مایل باشند می توانند بلیت نمایش را خریداری و از این طریق به خیریه کمک کند. این نمایش در ظاهر داستان شام خوردن این سه خانواده و از قبل از آماده شدن غذا تا بعد از اتمام آن را به تصویر می کشد اما در حقیقت قرار است در ورای این شام خوردن ما با افکار و زندگی افراد این سه خانواده آشنا شویم.

وی ادامه داد: خانواده دهه 60 تا پایان مشخص نمی شود که از چه طبقه اجتماعی هستند اما خانواده دهه 70 متعلق به قشر کارگری و فقیر هستند و خانواده دهه 90 نیز زوجی پولدار هستن که از طریق پدران متمولشان به این جایگاه رسیده اند. در این نمایش هر سه خانواده را سر یک سفره شام به تصویر می کشیم اما غذایی که هرکدام می خورند با هم متفاوت است.

این کارگردان درباره انتخاب این مضمون برای اجرای نمایشش گفت: در حقیقت شام تنها وعده غذایی است که در آن خانواده دور هم جمع می شوند و خیلی از روابط افراد و اندیشه هایشان سر میز شام بازگو می شود. در این نمایش سفره غذا نقش های مختلفی را ایفا می کند و تنها برای صرف غذا مورد استفاده قرار نمی گیرد.

وی در پایان صحبت هایش عنوان کرد: امیدوارم بتوانم این نمایش را در فضایی بهتر و در سالنی بزرگتر نیز به صحنه ببرم چون احساسم این است که این نمایش بهترین کاری است که تا امروز به صحنه برده ام و خاطره نمایش «حساب پرداخت نمی شه» را که قرار بود در تالار مولوی به صحنه ببرم و به دلیل تعطیلی این تالار امکان پذیر نشد، برایم زنده شده است چون برخی فضاسازی های این نمایش شبیه «حساب پرداخت نمی شه» از کار در آمده است.

نمایش «شانس داشتن ته دیگ» با بازی فرامرز قلیچ خانی، معصومه شیخ زاده، شقایق فتحی، احسان ناجی، امین وحیدی پور، رضا مدنی، مجید طالقانی نیا و سینا نصرالهی از سوم دی ماه ساعت 18:30 در خانه نمایش اداره تئاتر به صحنه می رود.

کد خبر 2443884

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha